Gölcük Depremi haberleri sayfasında Gölcük Depremi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 787 Gölcük Depremi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Marmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük Depremi17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi derinden sarsan deprem geride ağır hasar bıraktı. 17 Ağustos Gölcük depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? sorusu da o dönemle bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Gölcük depreminin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türkiye’nin önemli gerçeklerinden birisi olan deprem, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara bölgesinde gerçekleşti. Gölcük depreminin ardından yayınlanan resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Peki, 17 Ağustos depremi nerede, kaç şiddetinde oldu? İşte 17 Ağustos Gölcük depremi ile ilgili bilgiler!
#17 AğustosGölcük depreminde enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan ancak 2 bacağı ampute edilen Ufuk Koçak, spor ile hayata tutundu ve dünya engelliler serbest dalış rekoru kırdı. Sörf yapan, dağa tırmanan ve kitap yazan Koçak, il il gezerek büyük depremde uzuv kaybı yaşayan 100’den fazla kişiye ulaşıp, kendi hikâyesiyle moral verdi...
#Gölcük DepremiKahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili çöküntüye uğratan 7,7 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ederken 17 Ağustos depremi olarak hafızalara kazınan Marmara depremi detayları merak ediliyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. Son zamanlarda yeniden İstanbul depremi ne zaman olacağı konuşulurkeni 19 Ağustos 1999 depremi de araştırılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi hangi gün oldu, kaç şiddetinde ve kaç saniye sürdü? 17 Ağustos 1999 depremi saati ve detayları...
#17 Ağustos 1999 Depremi17 Ağustos 1999 Gökcük Depremi'nin 21. yılında birçok kentte anma törenleri düzenlendi. Gölcük'te hayatını kaybedenler, deprem şehitleri anıtı önünde düzenlenen anma töreninde anılırken, depremde 2 çocuğunu kaybeden anne anma töreninde yaşadıklarını gözyaşları arasında anlattı.
#Deprem'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuTürkiye’de ve dünyada yaşanan dönüşümler gazeteciliğin ölmediğini, sadece yeni bir forma büründüğünü gösteriyor. İçerik hala kral ve bu dijital çağda bile en kıymetli şey olmaya devam ediyor. 40 yıl Türkiye’nin yakın geçmişine tanıklık eden Hürriyet EGE’nin yanında olan siz değerli okurlarımıza da teşekkür ederiz.
#1Geçen hafta AFAD’ın Yeşilköy’deki eğitim merkezinde sel ve deprem gibi afetlere yönelik simülasyonları deneyimledim. Gelecek hafta Türkiye’de ilk kez afet fuarı ve zirvenin bir arada yapılacağı etkinlikte isteyen herkes ücretsiz olarak simülasyonlara, atölyelere katılabilir. İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak ‘NADMEX 2024 Afet Yönetimi Fuar ve Zirvesi’ Sektörel Fuarcılık ve İTÜ iş birliğiyle düzenleniyor.
#Gizem Coşkunarda17 Ağustos Marmara depremi mesajları ve sözleri depremin 25. yıldönümü sebebiyle paylaşılıyor. 17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biridir. Gölcük depremi anma mesajları da sosyal medyada bu acı olayı anmak isteyen kullanıcılar tarafından gönderiliyor. Marmara Depremi olarak da bilinen bu felaket, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi merkezli olarak saat 03:02'de meydana geldi. Deprem, 7,4 büyüklüğündeydi ve yaklaşık 37 saniye sürdü. Marmara Bölgesi'nin birçok ilini etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, on binlerce insan hayatını kaybetti ve yüzbinlerce kişi yaralandı. 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili anma ve taziye mesajları, genellikle felaketin acısını paylaşmak, kayıpları anmak ve depreme karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla yazılır. 17 Ağustos deprem mesajları ve sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük Depremi Anma Mesajları 2024Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwa Türkiye'de deprem riski bulunan bölgeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beklenen İstanbul depremine dikkat çeken Moriwaki, '1760'da yine büyük bir deprem oldu ve bu dönemler arası yaklaşık 250 yıl sürdü. Bu nedenle, Türkiye'deki depremler her 100-150 yılda bir büyük birikmiş bir enerjiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor.' dedi. Moriwaki ayrıca, “Adana'dan Kıbrıs’a doğru giden bir fay hattı var. Bu fay hattının yakında kırılma ihtimali olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
#İstanbul17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#İstanbulİstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralar da 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi.
#Prof. Dr. Tuncay Taymazİstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralar da 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi.
#Deprem17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#KAHRAMANMARAŞ17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#Fulya ÖztürkMarmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük DepremiÖzellikle küçük yaşta olanlar ve hatırlamayanlar 24. yıldönümünde 17 Ağustos'ta hangi olayın yaşandığını merak ediyor. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki 17 Ağustos 1999 yılında ne oldu? İşte, detaylar...
#17 Ağustos'ta Ne Oldu17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi derinden sarsan deprem geride ağır hasar bıraktı. 17 Ağustos Gölcük depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? sorusu da o dönemle bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Gölcük depreminin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türkiye’nin önemli gerçeklerinden birisi olan deprem, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara bölgesinde gerçekleşti. Gölcük depreminin ardından yayınlanan resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Peki, 17 Ağustos depremi nerede, kaç şiddetinde oldu? İşte 17 Ağustos Gölcük depremi ile ilgili bilgiler!
#17 Ağustos6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra yaşanan panikle herkes binasının depreme karşı dayanıklılığını öğrenmek için belediyelere, yapı denetim şirketlerine koştu. O günlerde susmayan telefonlar bugünlerde susmuş gibi. Talep neden azaldı, ne yapmak gerekiyor? Uzmanlar anlattı...
#Melis YILMAZYaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra birçoğumuz bazı önlemler almaya çalıştık. Şehir dışına taşınan da hızla oturduğu binayı kontrol ettiren de oldu. Deprem gerçeğiyle yaşamamız gerektiğini acı bir yolla hatırladık ama önlem almak yerine bazı bahanelerin arkasına sığınanlar da var. ‘Binamız yeni’, ‘Fay hattına uzağız’, ‘Alt kattayız, hemen kaçarız’... Uzmanlara depremle ilgili önlem alma konusunda bizi durduran cümleleri sorduk...
#6 Şubat Depremleriİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Avcılar'da 2008 yılında zemini sağlam olmadığı gerekçesi ile imara kapattığı sahil şeridindeki yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren 2 bin kadar konut için yeni karar aldı. Meclis oybirliği ile buradaki yapıların mevcut kat ve durumu korunarak yeni deprem yönetmeliğine uygun kentsel dönüşüme girebilmesi için izin verdi.
#AK PartiEmre Kocadağ, Hatay ve Gaziantep’in bu sezon oynadığı tüm maçların geçersiz sayılması gerektiğine vurgu yaptı. Deprem felaketi nedeniyle Hatay ve Gaziantep FK, gelecek sezonki hakları saklı kalıp kalan tüm maçlarında hükmen 3-0 yenik sayılırken Beşiktaş Kulübü bu durumdan rahatsız... Başkan Ahmet Nur Çebi’nin iki kulübün önceki maçlarının da geçersiz sayılması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından Futbol Şube Sorumlusu Emre Kocadağ da TFF’nin, UEFA’nın görüşlerine uyması gerektiğini vurguladı.
#BeşiktaşYaşanan büyük yıkım sonrasında, depremin etkilerini önemli ölçüde azaltan sismik izolatörler gündeme geldi. Bu dönemde devlet desteğini alan yerli bir marka çalışmalarını hızlandırdı. İnşaat Mühendisi Adnan Doğan’ın geliştirdiği ‘Deprem Fatihi’ için bir ay içinde üretime geçilmesi planlanıyor.
#DepremGölcük depreminde enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan ancak 2 bacağı ampute edilen Ufuk Koçak, spor ile hayata tutundu ve dünya engelliler serbest dalış rekoru kırdı. Sörf yapan, dağa tırmanan ve kitap yazan Koçak, il il gezerek büyük depremde uzuv kaybı yaşayan 100’den fazla kişiye ulaşıp, kendi hikâyesiyle moral verdi...
#Gölcük DepremiMalzemeden çalan, kalitesiz malzeme ya da deniz kumu kullanmaktan çekinmeyerek on binlerce insanın ‘katil’i olan müteahhitleri şüphesiz her büyük depremin ardından konuşuyoruz. O müteahhitlerin en bilineni, 1999 Gölcük Depremi’nde yaptığı evler 200 kişiye mezar olan Veli Göçer’di. 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen sadece 7.5 yıl hapiste kaldı. Bunları araştırırken tarihçi Murat Bardakçı’nın 1999’da kaleme aldığı bir yazıya denk geldim. Diyor ki: “Hırsızlığın bu çeşidi asırlardır hep var. Öyle ki padişahlar malzemeden çalınmaması için ferman üzerine ferman vermiş.” Anlayacağınız Osmanlı’dan bugüne Göçerler ile iç içeyiz ama onları denetliyor ya da yeteri kadar ceza veriyor muyuz? Var mı şöyle ‘okkalı’ bir ceza alan?
#1999 Gölcük DepremiDeprem sonrasında en çok konuşulan komplo teorilerinden biri olan ‘Depremi HAARP mı tetikledi’ iddiasını Fransız AFP Ajansı Amerikalı uzmanlara sordu. Amerikalı uzmanlar ise “İddialar çok çılgınca, böyle bir teknoloji olduğuna dair tek veri yok” yanıtını verdi.
#HAARPKahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için farklı ülkelerden pek çok yardım gönüllüsü Türkiye'ye geldi. Filipinler'den yola çıkan ekipte yaklaşık 52 arama kurtarma gönüllüsüyle Adıyaman'a geldi. Filipinler'de yaşayan Amerikalı itfaiye eri Dean William Solter (58), 14 Şubat'ta yeni bir işe başlayacaktı. Kahramanmaraş depremlerinden haberdar olur olmaz, yeni iş yerindeki yöneticisine gelemeyeceğini söyledi. Solter daha önce de 1999'da yaşanan Gölcük depremi nedeniyle Türkiye'ye gelmişti. Hazırlıklarını yapıp yola çıkan Solter, yaklaşık 9 bin kilometrelik yolculuğun ardından Adana'ya ulaştı. İtfaiye eri Dean William Solter, "Kendi harcamalarımla buraya geldim. İşime bugün başlamam gerektiği için yeni şefimi arayıp başlayamayacağımı söyledim. Ardından ekipmanlarımın hepsini hazırlayıp uçağa bindim" dedi.
#KahramanmaraşSon dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremin üzerinden 10 gün geçerken bölgede arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
#Deprem