Hazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeTescilli lezzetlerimizden olan arabaşı çorbası tek başına bir öğün olma özelliğindedir. Hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", İç Anadolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Arabaşı çorbası kadar hamuru yapımı ve yenmesi de ayrıca önem taşıyor. Arabaşı hamurunun çiğnenmeden ayna anda çorbayla tek seferde yutulması gerekiyor. Peki, arabaşı çorbası ve hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı çorbası ve hamuru ile ilgili tüyolar...
#ArabaşıGünümüzde sağlıklı beslenme pek çok insanın ilgi odağı, bu da yağlı tohumların popülerliğini arttırıyor. Hem çocuklarıma hem de hastalarıma sıklıkla önerdiğim, faydalarını saymakla bitiremeyeceğim chia ve keten tohumu, sağlık ve lezzet dengesini bir araya getiren besinler. Üstelik ikisi de ihtiyacımız olan protein ve liflerle dolu...
#SağlıkRamazanda hazımsızlık, şişkinlik ve kan şekeri dengesizliği gibi sorunları yaşamamak için iftarda yediklerimizi sınırlandıralım. İftariyelikleri kaldıralım mesela... Masamızda da sadece çorba, salata, yoğurt, et veya zeytinyağlı sebze yemeği, son olarak 1 çeşit tahıl grubu olsun. Pilav, makarna, bulgur ve börek gibi tahıl grubu yiyecekleri az yapmaya özen gösterelim, hatta mümkünse yapmayalım. Pide ve tatlıyı haftada 2 günle sınırlandıralım.
#İftarTarih boyunca insanlığın en temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, soframızın ve sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’e göre de enerji üretebilmek için kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalar arasında... Pratik ve doyurucu ekmek arası tarifler pratikliğiyle de günün kurtarıcısı...
#TostTavuktan karnıyarık da yapıyorum, bademli köfte de... Hele tarhanalı şnitzel pişirdiğimde çocuklarım “Anneciğim nasıl bu kadar güzel yemek yapabiliyorsun” diyor. Tavuk, kırmızı ete oranla daha az yağlı, uzun süre de tok tutuyor. Gelin sizlerle tavuklu tariflerimi paylaşayım.
#TavukBir tavuktan kaç farklı yemek çıkar dersiniz? En fazla kaç parçaya ayırabilir, kaç farklı şekilde pişirebiliriz? Butu, göğsü, kanadı, hatta kemiği... Sotesi, ızgarası, fırınlananı... Alternatif çok. Sadece tavuk etinin çok hassas bir ürün olduğunu unutmamak ve doğru şekilde muhafaza edip çabuk tüketmek lazım.
#TavukKırşehir’e ait yöresel bir lezzet olan çullama, son günlerde oldukça popüler bir yemek haline geldi. Tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşidi olan çullamanın iç harcında ise baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çullamayı evinizde de yapabilir, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte çok merak edilen çullama yemeği tarifi…
#Çullama Nasıl YapılırBugüne kadar zurna, bazuka ve füze adı altında 70 santimetre ve 55 santimetrelik farklı döner lezzetlerini tadan tüketiciler, Adana'da bir ilke imza atan Mehmet İkram Taş’ın yaptığı 2 metre uzunluğa kadar ulaşan tek parça ekmekli dönere büyük ilgi gösterdi.
#Piton DönerProfesyonel şeflerin ağızda dağılan çıtır tavuk parçalarını nasıl hazırladıklarını merak ediyor musunuz? Aslında birkaç teknik ve beceri, her seferinde içi yumuşacık ve dışı kıtır bir lezzete ulaşmanız için temel unsurlardır. İşte sofraların yıldızı tavuk etini muazzam bir şekilde pişirmenin ipuçları…
#TavukSıcak yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Hafif ve besleyici öğünleri nasıl oluşturabiliriz? Yaz aylarında beslenme düzenimizi nasıl oluşturmalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, yaz ayları için önemli önerilerde bulundu, öğün olarak tercih edilebilecek örnek menüler verdi.
#BeslenmeTavuk ve hindi eti, vücut tarafından rahatlıkla sindirilip, kaslarımızın güçlü olmasını sağlarken alınan besinleri enerjiye ve vücudun ihtiyacı olan diğer öğelere çevirmede büyük önem taşıyan enzim aktivitelerini destekleyen B6 ve B12 vitaminleri açısından son derece zengin.
#TAVUKYanında ketçabı ve mayoneziyle çıtır çıtır bir tavuğa ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise dışarıdan tavuk söylemekten bile kolay bir tarifimiz var sizin için. Biz göğüs eti kullandık ama baget ya da kanat gibi tavuk ürünleri de kullanabilirsiniz. Fazlasıyla basit olan bu yemek Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla dört malzemeli çıtır tavuk tarifi...
#Htvogrencievi