giriş ücreti haberleri sayfasında giriş ücreti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4518 giriş ücreti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
AYASOFYA-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme dün itibarıyla başladı. Tarihi camiyi ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını kapsamayacak.
#AYASOFYA-İ Kebir Cami-İ ŞerifiTürkiye'de müze giriş ücretlerinin pahalı olduğu yönündeki tartışmalar aralıksız sürüyor. En pahalı müze giriş ücreti Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Efes Örenyeri için 72 lira olarak belirlendi. Pamukkale Örenyeri 60 lira, Çanakkale Troya Müzesi, İstanbul İslam Eserleri Müzesi, Antalya Perge ve Apendos ise 42 liraya gezilebiliyor. Ancak Müzekart uygulaması ile bir müze giriş ücretine bir yıl boyunca 300’den fazla müze ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Bu yıl 500 binden fazla Müzekart satıldı.
#Gazetehaberleriİstanbul’da trafik yağmurla birleşti, çile katlandı. Megakentte haftanın ilk günü akşam saatlerinde etkisini artıran ve salı günü de devam eden yağmur, İstanbullulara bir kez daha “Gidelim bu şehirden” dedirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre trafik yoğunluğu pazartesi saat 18.30 itibarıyla yüzde 85’i, salı aynı saatte yüzde 80’i gördü. Şimdi diyeceksiniz ki “E, zaten İstanbul deyince akla ilk trafik gelir.” Doğru. Olduğunuz yere çakıldığınız, gıdım gıdım ilerleyen bir trafik... Boş olmasının neredeyse mucize olduğu metrobüsler, tıklım tıklım tramvaylar, saatinde gelmeyen otobüsler... Peki neden? Daha yaşanabilir bir kent nasıl mümkün? İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile konuştum.
#İstanbulİnsanların zaman geçirmesi için birçok keyifli aktivite bulunmaktadır. Bu aktiviteleri yapmak için gitmeniz gereken yerler vardır. Özellikle bazı yerlerin keyifli vakit geçirmek adına daha popüler oldukları bilinmektedir. Vialand nerede ve nasıl gidilir? Vialand Hakkında Bilgi, Giriş Ücreti Ve Çalışma Saatleri (2024) hakkında detayları derledik.
Gece dışarı çıkacaksam restorandan bara, oradan kulübe koşturup bir de gittiğim yerde programın başlamasını standın başında beklemektense yemek ve canlı müziği bir arada sunan yerleri daha çok tercih ediyorum. Bu sezon bahsettiğim konseptte yeni açılan yerler de var, A’dan Z’ye yenilenenler de...
#İstanbulBavyera eyaletinin üçüncü büyük şehri Augsburg, müzeleri, katedralleri ve kiliseleriyle tarihini özenle korumuş, büyüleyici bir atmosfere sahip bir şehir. Orta Çağ’ın izlerini hissetmek isteyenler için özellikle sonbahar, Augsburg’u ziyaret etmek için en güzel zamanlardan biri.
#Almanyaİtalya'nın başkenti Roma'nın simge yapılarından tarihi Trevi Çeşmesi'ne bilet sistemi getirilmesi gündeme geldi. Aşırı turist yoğunluğuna karşı düşünülen sistemin Romalılar için ücretsiz, turistler için sembolik ücreti olan bir rezervasyon düzenlemesi olduğu belirtildi
#İtalyaArabayla seyahat etmeyi seviyorum. Hele bir de istikamet en güzel yaz rotalarından Balkanlar ise hemen direksiyonun başına geçerim. Bu kez normal tur güzergâhının dışında, kendime göre bir plan oluşturdum. Siz de böyle bir maceraya atılmak isterseniz Schengen vizenizin olması ve sınırdan geçerken yeşil sigorta yaptırmanız gerekli. Haydi, şimdi düşelim yollara.
#Bahar GÜNDOĞDUYıldız Sarayı ziyaret saatleri merak ediliyor. Yıldız Sarayı yaklaşık 100 yıl sonra kapılarını müze olarak yeniden açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen 2019 yılında başlayan restorasyon çalışması, 2024'te tamamlandı. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşuyor. Sarayı ziyaret etmek isteyen müze severler giriş bilgilerini araştırıyor. Peki Yıldız Sarayı ne zaman yapıldı, hangi günler açık? Yıldız Sarayı ne zamana kadar ücretsiz? İşte Yıldız Sarayı giriş ücreti ve yol tarifi
#Yıldız SarayıÜLKEDE fiyatlama davranışları tamamen bozuldu. Hiçbir maddi temele dayanmadan talep edilen bedeller, dönüp bu arsızlığı yapanları da vurmaya başladı. En fazla tepki turizm sektöründe. Örneğin Bozburun’un her daim sezonda tıklım tıklım olan butik otellerinde günlük konaklama 25.000 TL. Bir vesile bu otellerden birisine giden dostumuz, doluluk oranının bu ve benzeri otellerde yüzde 20'lerin altında olduğunu gözlemiş. Az katlı bir inşaat, birkaç şık mobilya ve otantik süslemelerden nasıl böylesi fiyatlara ulaşılıyor, bir insaf kalıbına sokmak mümkün değil.
#1Tarihi Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolüdür, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir?
#Yıldız Sarayı NeredeTürkiye'nin zengin tarihî mirası arasında öne çıkan antik kentlerden biri olan Termessos, Antalya'nın kuzeydoğusundaki Toros Dağları'nda, yüksek bir kartal yuvası gibi konumlanıyor. MÖ 3. yüzyılda kurulan ve Roma İmparatorluğu döneminde bile büyük ölçüde el değmemiş bu kent, Büyük İskender'in fethetmeye çalışıp başaramadığı bir yer olarak dikkat çekiyor. CNN Travel editörü Barry Neild'in son ziyaretinde hayran kaldığı bu tarihi mekân, keşfetmeye istekli ziyaretçilerini adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. İşte Termessos’un sıra dışı hikâyesi…
#SeyahatEfes Deneyim Müzesi teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden sayılan MONDO-DR Awards’ta En İyi Müze seçilerek adını dünyaya duyurdu. Biz de İzmir’in Selçuk ilçesi, Efes Antik Kenti’nin içindeki müzeye gidip tarihte yolculuğa çıktık.
#Efes Deneyim Müzesiİngiltere ve kraliyet ailesi denince akla ilk gelen yer olan Buckingham Sarayı aynı zamanda dünyanın en ünlü balkonun da bulunduğu yer. Uzun yıllar boyunca Kraliçe II. Elizabeth’in en özel günlerde çıkıp İngiliz halkını selamladığı, Charles’ın da kral olduktan sonra tacını sergilediği bu balkon artık o kadar da ulaşılmaz olmayacak…
#Buckingham Sarayı3 hafta önce, 9 günlük Kurban Bayramı vesilesiyle Ayvalık Limanı’ndan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen Türk tatilcilerin oluşturduğu kuyruğu görmüşsünüzdür. Sosyal medyada sıranın uzunluğu konuşulmuştu günlerce. Aynı görüntü, yeniden gündemde. Bu kez bir soru ile: “Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi cennet kıyılarımız dururken neden Yunan Adaları’nı tercih ediyoruz?” 9 günlük tatilin 1 haftasını soruya da konu olan Midilli’de geçiren biri olarak cevap veriyorum: “Paramız çok olduğu için değil daha ucuza hizmet aldığımız için.” Peki Türk turizmci ne diyor? İşte yanıtı.
#Yunan AdalarıYaz tatilinin başlamasıyla özel plajlardaki tarife de merak konusu oldu. Biz de özel plajların fiyatlarını araştırdık. Buna göre, en uygun beach fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 66 ila 140 arasında arttığını gözlemledik. Bu yıl Bodrum’da denize girmek için kişi başı 225 Euro isteyen işletme de var, 600 TL isteyen de. Çeşme’de ise fiyatlar 500 TL’den başlıyor, 3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Bazı plajlar ise hem giriş ücreti hem de harcama limiti almıyor.
#Plaj