Dünyanın sanatı ARTNOUVA’da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın sanatı ARTNOUVA’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2024 14:19

Bu yıl ilk kez düzenlenen ARTNOUVA Sanat Fuarı, ATO Congresium’da açıldı. Fuarda, 100’e yakın galeri çatısı altında 37 ülkeden bin sanatçı yer alıyor. Fuar, 20 Ekim Pazar gününe kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Haberin Devamı

Başkentte sanatseverlerin merakla beklediği ARTNOUVA Sanat Fuarı, ATO Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da katıldı. Bakan Yardımcısı Mumcu, sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren ARTNOUVA Sanat Fuarı gibi platformların, Türkiye’nin uluslararası düzeyde bilinirliği açısından önemli olduğunu söyledi. Mumcu konuşmasında, yeni ufuklara ve genç yeteneklere alan açan bu platformların sanatçıların üretimine sağladığı motivasyon açısından önemine işaret etti. ARTNOUVA Danışma Kurulu adına söz alan Prof. Dr. Hasan Pekmezci de “ARTNOUVA’nın çok uzun ömürlü olmasını diliyorum. Gençliğin, geleceğin buna ihtiyacı var” dedi. ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül de ARTNOUVA’da 96 katılımcı çatısı altında 37 ülkeden bini aşkın sanatçıyı ağırladıklarını söyledi. Fuarı, TMMOB Mimarlar Odası, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) desteğiyle düzenlediklerini kaydeden Aygül, fuarın, resim ve heykelin yanı sıra dekoratif süsleme sanatları ve mimariyi de kapsayan geniş bir perspektif sunduğunu belirtti. Açılış töreninde Musa Göçmen Senfoni Orkestrası da bir konser sundu. Bu yıl ilk kez düzenlenen ARTNOUVA Sanat Fuarı, 20 Ekim Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek. En büyük katılımın 60’a yakın sanatçı ile Rusya’dan gösterildiği ARTNOUVA’da kent, mekân, sanat, koleksiyonerlik ve sanatın güncel başlıklarını içeren 22 söyleşi, atölye çalışmaları ve müzik dinletileri yapılacak. Fuara giriş ücreti, yetişkinler için 200, öğrenciler için 100 TL. Ankara dışından gelen Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, fuarı ücretsiz olarak izleyebilecek. Alanı her gün ziyaret etmek isteyen sanatseverler için fuar ücretinde yüzde elli indirim uygulanacak.

Haberin Devamı

Dünyanın sanatı ARTNOUVA’da

Haberin Devamı

ARTNOUVA Sanat Fuarı, adını doğanın zarafetini ve sanatsal yaratıcılığı bir araya getiren “Art Nouveau” akımından esinle alıyor.

Dünyanın sanatı ARTNOUVA’da

Dünyanın sanatı ARTNOUVA’da

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!