Ginkgo biloba bilinen adıyla mabet ağacı, Çin’de keşfedildikten sonra Avrupa, Almanya ve dünyanın diğer bölgelerine yayılarak popülaritesini arttırdı. Eczacılıkta yaygın olarak kullanılan ginkgo biloba, beyin ağacı olarak da bilinmektedir. Peki, ginkgo biloba bitkisinin faydaları neler?
#Ginkgo BilobaUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiMabet ağacı ülkemizde de yetişen ve günümüzde hiçbir yakın akrabası bulunmayan oldukça özel bir ağaç türüdür. Bu eşsiz ağaç geniş kullanım alanı ve faydalarıyla dikkat çekmektedir. Peki mabet ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Mabet ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Sizler için mabet ağacı hakkında merak edilen her şeyi derledik.
Birçok kişinin tadına bile aşina olmadığı alıç meyvesi, tüketimi çok yaygın olmasa da oldukça faydalı meyvelerin başında geliyor. Alıç, ‘yemişen’ ya da ‘ekşi muşmula’ adlarıyla da biliniyor. Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen bu meyvenin reçeli, marmeladı hatta sirkesi de yapılıyor. Peki, faydalarıyla adeta doğal ilaç görevi gören ve kalp dostu olan alıcın diğer müthiş faydalarını biliyor musunuz?
#AlıçGeleneksel Çin tıbbında çok sık kullanılan bir bitki olan ginko, son dönemde ülkemizde de sıkça araştırılmaya başlandı. Özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle geçirmek isteyen vatandaşlar, ginkonun faydalarını internette araştırıyor. Peki ginko nedir? Ginkonun faydaları neler? Ginkonun yararları nedir?
#GinkoYaşı sekseni geçenlerse, bir taraftan eski bayramların hasretiyle yanıp tutuşurken, diğer taraftan kırk, elli yıl önceki bayramları hatırlamakta zorlanmaktadır. Bu, belleğimizin bize oynadığı, olması gereken, şaşırılmaması lazım gelen tatlı bir oyundur. Oyunun nedenine gelince...