Bazı besinler tıbbi tedavilerde de yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda gilaburu suyu çok fazla ön plana çıktı. Gilaburu suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır? Gilaburu suyunun faydaları nelerdir ve böbrek taşı düşürür mü? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Gilaburu SuyuKars örneğinde olduğu gibi, buraya da gitmek için aylar öncesinden sıraya girmek zorunda kalmadan uyaralım: Sadece Erciyes’in karlı tepelerinde kaymak için değil, şehri doyasıya yaşamak için buraya bilet alacağınız günler çok yakında. Gaziantep, Mardin, Adana derken Kayseri atağa geçti. Özgün habitatı, özgür yılkı atı, binlerce yıllık tadı ve taşı sıkan kadınlarıyla bir bölgenin şahlanışını yerinde inceledik.
#Kayseri PastırmasıKayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalıştayda Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için yol haritasının belirleneceğini söyledi.
#Kayseri MutfağıFaydaları bilimsel olarak kanıtlanan gilaburu, son yıllarda Türkiye’de de rağbet görüyor. Ekim ayının ilk haftasında hasadı tamamlanan gilaburu, salamura olması için şişelere doldurularak bekletiliyor. Kış aylarında meyvesi ezilen gilaburu tatlandırılarak meyve suyu şeklinde içiliyor. Peki, gilaburunun faydaları neler?
#GilaburuÜlkemizin dört bir yanında yetişen şifalı bitkileri en etkili şekilde kullanabilmenin ilk şartı onları tanımak ve ayırt etmek. Her bitkinin görünümünü ve özelliklerini öğrenmek kadar ayıklayıp kurutmayı da bilmek gerekiyor. Madımaklı pilavdan ekşimikli ruloya şifalı otlarla bitki temelli tarifler hazırladım…
#KantaronGilaburu, kırmızı renkli nohut büyüklüğünde bir meyve veren ağaç türüdür. Genellikle Kayseri ve civarında yetişir. Bol miktarda su seven bir ağaçtır. Acımsı bir tadı vardır. Ekim ayı içerisinde dalından toplanır. Arpa ile birlikte mayalanmak üzere bir su ile şişelenir. Gilaburu nasıl yetişir? Gilaburu Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
#İcerikahberYILLARCA meyve suyunda portakal, şeftali ve vişne gibi klasik tatlarda ısrar eden tüketicinin direnci, sonunda kırıldı. Meyve suyu pazarında, frambuaz, mango, yaban mersini, ananas gibi tatları klasik tatlarla karıştırılarak elde edilen ürünlerle, kişi başı tüketim ayda 2 bardaktan 5 bardağa çıktı. Yeni karışımlarla elde edilen ürünlerin de desteği ile meyve suyu pazarı, 1 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı.