Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) öğrencileri, atık ürünlerin geri dönüşümünü sağlayarak tekrar kullanıma kazandırmak ve doğayı korumak hedefiyle başlattıkları proje kapsamında elde ettikleri geliri, hasta olan çocuklara bağışladı.
#AtıkAkademik yerleşkelerin yeşil alan oranı ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Dünya’da 71’inci Avrupa’da ise 37’inci sırada yer aldı. İTÜ, bu sonuçla Türkiye’den, dünya sıralamasında İlk 100’e giren tek üniversite oldu.
#İtüGeri dönüşüm bilincine ve atık yönetimine yönelik son dönemlerde artan farkındalığa rağmen, dünyamızda her geçen gün üretilen çöp miktarı hızla artış göstermeyi sürdürüyor… Birleşmiş Milletler'e göre 2025'te dünyadaki çöp miktarı neredeyse iki katına çıkacak.
#Ergi ŞenerKendir-kenevir ekimi ve tohumu ile sapından neler yapıldığı konusunda çok şey yazdık. ASAM-Kendir Enstitüsü’nün kurucusu Yalçın Koçak’ın koşuşturmaları, enstitü başkanı Erdem Ulaş’ın yazdığı kitap ve söyleşileri ne sonuç verecek merak ediyoruz? ABD 1974’ten beri kenevir bitkisinin kanseri tedavi ettiğini ortaya koyarken, endüstriyel kenevir konusunda inanılmaz gelişmeler meydana gelirken, bizde bürokraside bir direnç olduğu dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki uyarıları Tarım Bakanlığı’nda yerini bulmuyor. Erdoğan “Yok olma noktasına gelen milli ve yerli tohumumuzu tekrar ekelim” diyor. İzin verilen 19 ilde bir gayret var ama çok yetersiz... Bizim çiftçimiz önce komşu tarlaya bakıyor, para varsa ekiyor. Bakanlık, Tarım Araştırma Müdürlükleri’nin ‘yılda 50 ton kenevir tohumu üretme’ iddiası gerçekleşmeyecek gibi... Bu sonbaharda ne kadar kendir sapı üretilecek acaba?
#YazarABD’nin Massachusetts kentinde 24 yaşındaki matematik öğretmeni Coleen Ritzer’i defalarca tecavüz ettikten sonra boğazını keserek vahşice öldüren 16 yaşındaki lise öğrencisi Philip Chism’i cinayetten hemen sonra okulun bahçesinde öğretmeninin cesedini taşırken gösteren güvenlik kamerası görüntüleri bulundu.
ANTALYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ’NDE ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ KURULURKEN, ATIK PİLLERİN GERİ KAZANIMINI SAĞLAMAK, BU YOLLA DOĞAL KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMINI ARTIRMAK, ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN TEHDİT OLUŞTURMALARINA ENGEL OLMAK İÇİN ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bir gezi düşümü daha gerçekleştirdim. Uzun süredir İtalya’nın Verona kentine gidip, 1913 yılından beri aralıksız düzenlenen “Opera Festivali”ni izlemek isterdim. Nedense gidemedim, yolum oraya hiç düşmedi. Geçen ay bu fırsatı yakaladım, sanatçı arkadaşlarımdan oluşan bir grubun peşine takılıp, bu özlemimi giderdim. Bu hafta size bu yolculuğu anlatacağım.
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Yelta Köm (25), Arkitera’nın genç mimarlara verdiği seyahat bursunu kazandı. Bir ay boyunca Hindistan’dan Çin’e, ABD’den Meksika’ya altı ülke, dokuz şehirde üretim süreçlerini izleyeceği tura 8 Ağustos’ta başladı. Şu anda Çin’de.