Geriatri bölümü, belli bir yaş grubunun sağlık problemlerini ihtiyaçları ve özellikleri daha iyi anlaşılması üzerine iç hastalıklarının bir yan dalı olarak hastalara hizmet veriyor. Her türlü dahili hastalığı olanlar veya birden fazla hastalığı bulunan belli bir yaş aralığındakilerin geriatri bölümüne başvurması gerekiyor. Peki, geriatri nedir ve ne demek? Geriatri hangi hastalara kimlere bakar? İşte, o konuyla ilgili merak edilen bazı bilgiler..
#Geriatri NedirYüz yıl ve daha fazla yaşayan çok az insan var. Haliyle asırlık insanların uzun yaşam sırları çok merak ediliyor ve haberlere konu oluyor. Kimine göre işin sırrı sürekli çalışmak, kimine göre hobileri, kimine göre içinde hiçbir şey tutmamak, kimine göre her daim pozitif kalmak... İşte ilerlemiş yaşına rağmen sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren asırlık insanların kendi anlatımları ile hikayeleri...
#SağlıkÜniversite bölümlerinden biri de Gerontoloji bölümüdür. Gerontoloji bölümü nedir? Gerontoloji bölümü mezunu ne iş yapar? Gerontoloji bölümü kaç yıllıktır? Gerontoloji bölümü mezunu iş olanakları ve iş imkânları nedir? Gerontoloji bölümünü okumak için ne gerekir? İşte gerontoloji bölümü ile ilgili detaylar.
#Gerontoloji Bölümü Nedir ?Salgına karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için vitamin ve besin takviyelerinde satış rekorları kırıldı, depolarda ürün tükendi. Oysa virüs ve etkileri çok yeni olduğundan araştırmalar tamamlanabilmiş değil. Şimdi uzmanlar vücuda yapılan aşırı yüklemenin, uyarılan bağışıklık sistemi sebebiyle virüsün işini kolaylaştırdığı ihtimalini tartışıyor…
#VitaminYaşlılık ve yaşlanmanın bilimi olarak literatürde yer alan Gerontoloji bölümü, Nobel ödüllü Rus bilim insanı İlja Metschnikow tarafından ilk defa kullanılmış ve daha sonra başta ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok üniversitede bölüm olarak okutulmaya başlanmıştır.
#GerontolojiSağlık alanına yönelik Ankara’da 4 yıl önce kurulan Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rabet Gözil, Ankara’da sağlık turizminin çok iyi kavranamadığına dikkat çekerek, “Bütün üniversitelerin özellikle tıp dekanları bir araya gelip bu konuda ortak akıl oluşturup, yol haritası çizip ilerlemek lazım” dedi.
#AnkademiÇok acayip bir bilimadamı Aubrey de Grey. Spekülasyon yapmaktan hiç çekinmiyor. Son derece normal bir şey söylermiş gibi, "Sonsuza kadar yaşamak mümkün, çözeceğim bu işi" diyor. "Herhalde hafiften sıyırmış" diyebilir, ciddiye almayabilirsiniz. Ama dünyadaki önemli biyologlar ve tıp adamlarının hepsi, fikirlerine tamamıyla katılmasa da kesinlikle ciddiye alıyor onu. Tezlerini çürütemiyorlar.