Bazı hastalıklar çeşitli yollardan kişilere bulaşabilmektedir. Gerekli tedbirler alınmadığı taktirde oldukça ciddi sonuçlara neden olan bu hastalıklara karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda bu anlamda ele alınması gereken hastalıklardan biri olmaktadır. Peki, cinsel hastalıklar nelerdir ve belirtileri nedir? Cinsel hastalıklar hangi yolla bulaşır ve kan tahlilinde çıkar mı? İşte, cinsel hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkCinsellik birçok canlı için olmazsa olmaz olduğu gibi insan için de benzer bir öneme sahiptir. Ancak cinsellik ile ilgili akıllarda birçok soru işareti de oluşmaktadır. Hem cinsellik öncesi hem de sonrası ortaya çıkan bu sorular endişe yaratıcı boyutlara ulaşabilmektedir. Böylece kişi huzursuz olmakta ve cinsellik konusunda çekimser olmaktadır. Bunun gidermek için ise bilgilenmek ve bilinçlenmek istenmektedir. İşte, cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkZührevi hastalıklar, korunmasız cinsel ilişkiye girdikten sonra gelişebilecek ciddi bir durumdur. Yaygın semptomları arasında genital bölge çevresinde kaşıntı ve yanma bulunur. Zührevi hastalıklardan korunmak için ne ve neden olduğunu bilmek oldukça önemlidir. Peki, Zührevi hastalıklar nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkCinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel yaşam dahil günlük yaşama dair pek çok kısıtlamayı beraberinde getirir. Cinsel temas ile partnerinizde bulunan sorunun size geçmesi anlamına gelen cinsel yolla bulaşan hastalıklar önlem alınmadığı takdirde ciddi hastalıklara neden olabilir. Peki, cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl teşhis edilir? İşte cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri ve tedavisi…
#Cinsel Yolla Bulaşan HastalıklarCinsel ilişki esnasında ağrı duyulması nispeten sık yaşanan bir durumdur. Özellikle cinsel yaşamın başlangıcının ilk aylarında kadınların çoğu az veya çok bu ağrıyı duyar. Kadının yeterince hazır olmadığı bir zamanda ilişkide bulunulması ağrının oldukça rahatsızlık verici boyutlara ulaşmasını sağlayabilir.
#Cinsel İlişkide AğrıEvli ya da bekar, genç ya da yaşlı pek çok kişi cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda hem çok bilgisiz hem de çok cesurlar. “Bana bir şey olmaz”, “Bir kereden bir şey olmaz”, “Korunmama ne gerek var” gibi düşüncelerle birçok kişi partnerleri ile güvensiz bir şekilde cinsel ilişkiye giriyorlar.Oysaki cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH) insanlık tarihi kadar eski olup gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi. Aile ve Evlilik Terapisti, Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirti ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.
#CYBHSezaryen ile doğum kararı gebelik muayeneleri esnasında verilebileceği gibi, doğumu suni sancı ile başlatma girişimi başarısız olduğunda, ya da doğum eylemi başladıktan sonra doğumun birinci ya da ikinci evresinde verilebilir. Şu unutulmamalıdır: Bebeğin vücudu çıkana kadar herhangi bir dönemde normal doğumdan vazgeçilerek bebeğin sezaryen ile doğması kararı verilebilir!
#SezaryenHerpes simplex virüsü bağışıklık sisteminin zayıfladığı anlarda uçuk olarak karşımıza çıkar. Bu virüsün tamamen yok edilmesi mümkün değildir, bünyenin zayıfladığı dönemlerde uçuk çıkmasına neden olur. Hamilelikte uçuk neden çıkar? Hamilelikte uçuk ilacı kullanılır mı? Hamilelikte uçuk nasıl geçer?
#Hamilelikte UçukGenital uçuk veya tıbbi olarak ‘Kondilom’ , hpv enfeksiyonu sonucu genital bölgede oluşan genital siğillere verilen isimdir. Genital siğil ile eş anlamlıdır. Hpv virüsü genital bölge dışında ağızdan da siğil yapabildiği için tüm bu cinsel ilişki ile geçen siğiller kondilom adını alır. Peki, genital uçuk nasıl anlaşılır?
#Genital UçukPrezervatif, ilk olarak tarihte ‘Dr. Condom’ tarafından üretilmiş olan bariyer amaçlı aile planlaması yöntemidir. Bu nedenle ‘Kondom’ olarak da bilinmektedir. Genelde ‘lateks’ etken maddesinden üretilmektedir. Prezervatif gebelik dışında Hepatit B, Hepatit C ve HIV (AIDS) gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı da koruyucudur. Op. Dr. Süleyman Eserdağ prezervatif ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#PrezervatifGebelik dönemi hem anne hem de bebek için ciddi sağlık riskleri taşır. Bu dönemde olan bir kadının bağışıklığı büyük ölçüde azalır ve sağlık riskleri artar. Ayrıca bebeğin de anne vücudundan ve dışarıdan gelen etkenlere karşı tamamen korunmalı olmadığını da belirtmek gerekiyor. Bilhassa bu dönemde bulaşan cinsel hastalıklar bebeğin sağlığında ciddi sorunlara yol açabilmektedir.
#AnneCinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) hem dünya hem de Türkiye için halk sağlığı sorunu. DSÖ’nün tahminlerine göre yılda 340, günde 1 milyon kişi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonla (trikomonas, klamidya, bel soğukluğu, frengi, genital uçuk ve siğiller, hepatit B, vb.) tanışıyor
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon (CYBE) hem dünya hem de Türkiye için halk sağlığı sorunu. DSÖ’nün tahminlerine göre yılda 340, günde 1 milyon kişi bu sorunla (trikomonas, klamidya, bel soğukluğu, frengi, genital uçuk ve siğiller, hepatit B, vb.) tanışıyor.