Yazmak işi, kesinlikle hafife alınamayacak türden bir iştir. Çünkü duygularını, düşüncelerini, hatta hayallerini kağıda dökmek; tüm bunlarla milyonlarca insanı etkilemek ve beğenisini kazanmak; nasıl hafife alınsın ki? Bu uzun ve zorlu yolda, yazdıklarıyla milyonları etkilemiş usta yazarların vereceği tavsiyeler, sanıyoruz çok ama çok önemli olacak! İşte çiçeği burnunda yazarların mutlaka okuması gereken o tavsiyeler!
#Terry PratchettAtilla Birkiye’nin kaleme aldığı ‘Sevgi Soysal ile Son Röportaj’ hem konusunu edebiyat tarihimizden almasıyla hem 70’leri anımsatmasıyla ilginç olduğu kadar, tutkuyla bağlanmak, anımsama, bellek gibi kavramları tartışmasıyla ilgiyle okunacak bir roman.
#Sevgi SoysalCelil Oker, son kitabında çalışarak herkesin yazar olabileceğini anlatıyor. Ama hemen defterinizin ya da bilgisayarınızın başına geçip yazar olduğunuzu sanmayın. Önce dünyadaki ve Türkiye’deki iyi örnekleri okuyacaksınız, ülkenizin edebiyat tarihini bileceksiniz.
#Celil OkerYayın hayatına 28 yıl önce başlayan Tempo bu ay yenilenen yüzüyle raflardaydı. Hem içeriği hem de tasarımı değişen yayın, bundan sonra hayatına ‘üst düzey bir yaşam tarzı ve yüksek kültür dergisi’ olarak devam edecek. Yayın Yönetmeni Ayşegül Savur Özgen’le hem Tempo’nun değişimini hem de yeni nesil dergiciliği konuştuk.
#Tempo DergisiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, The Istanbul Review dergisine verdiği röportajda, “Sansür, sadece edebiyatta değil, sanatta, medyada, siyasette ve diğer alanlarda da kabul edilmez bir engelleme yöntemidir” ifadelerini kullandı. Ayrıca Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı adlı ve Fahrettin Paşa'nın Medine Müdafaası'nı anlatan eserlerin, her siyasetçinin hatta her gencin mutlaka okuması gerektiğini vurguladı.
Edebiyat çevrelerini 16 yıldır meşgul eden sır nihayet açıklanıyor. 1991’de Haldun Taner Öykü Ödülü’nü alan Nurten Ay’ın gerçek yazar olmadığı ortaya çıktı. Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı adlı öykü, o zaman da şüphe uyandırmıştı çünkü kimse daha önce Nurten Ay’ın adını duymamıştı. O günden sonra da duymadılar.
Başlığı<B> </B>okuyanlar sahi zannetmesin. Çünkü benim çocuğum yok. Ancak o kadar çok yaratıcı yazarlık kursları açıldı, bu alanda kitaplar yayımlandı ki, hiç şüphem yok, oğlum beni göre göre, bu konudaki kursları öğrenince, ona yazarlık konusunda cesaret veren kitapları görünce, bir gün bana gelip, ‘Ben yazar olacağım’ diyecekti.