gebelik kesesi haberleri sayfasında gebelik kesesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 184 gebelik kesesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gebelik kesesi, bebeğin varlığının en önemli kanıtı olarak çiftler için merakla beklenen bir oluşumdur. Hamilelik süresi boyunca bebeğin geliştiği yer olan gebelik kesesi ne zaman, kaçıncı haftada gçrülür? İşte gebelik kesesi hakkında merak edilenler…
#Gebelik KesesiUltrasonda bebek ilk defa kaçıncı haftada görülür? Ultrasonda gebelik kesesi ne zaman belli olur? İlk ultrason muayenesi ne zaman yapılmalı? Anne baba adaylarının merak ettiği soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova yanıtladı.
#Hamilelik DönemiGebelik kesesi embriyoyu saran sıvı boşluğuna verilen isimdir. Rahim içerisinde bulunan bu kese embriyonun tanımlanmasından önceki süreçte gebeliğin belirlenmesi için oldukça önemlidir. Gebelik kesesi hamilelik süresince bebeğin gelişimin gerçekleştiği bölge olması sebebiyle oldukça önemlidir. Bazı durumlarda boş gebelik kesesi oluşabilir. Bu durumda kese oluşumu gerçekleşse de embriyo oluşumu yoktur.
#Gebelik KesesiBoş gebelik, rahim içinde zar ve plasentanın oluşmasına rağmen kesenin içinde bebek bulunmaması durumudur. Gebeliğin erken dönemlerinde teşhis edilebilir. Ayrıca erken evredeki bir gebelik ve boş gebelik zaman zaman birbiriyle karıştırılabileceğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı M. Bülent Tıraş, konuyla ilgili bilgiler verdi.
#Boş GebelikHamilelik döneminde kadınlarda görülen pek çok değişiklik farklı soruları da beraberinde getirmektedir. Hamileliğin ilk dönemlerinde bel ağrıları ile birlikte kanamaların görülmesi bazı durumlarda normal iken bazı durumlarda sıkıntı oluşturabilir. Bazı kadınlarda ise hiçbir belirti vermeme gibi durumlarda görülmektedir. İşte, 5 haftalık hamileyim belim çok ağrıyor, hiç belirtim yok, kanamam var ve kese var bebek yok sorularının cevapları.
Halk arasında su gebeliği olarak da anılan boş gebelik, hamilelik planları yapan anne adayları tarafından en çok merak edilen konulardan biridir. Boş gebelikte yumurta döllenmez ve rahim duvarına tutunur. Bu durumda gebelik kesesi oluşsa da fetus oluşmaz. Peki, boş gebelik belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte boş gebelik, tedavisi, nedenleri ve merak edilenler...
#Boş GebelikNormal seyrinde sağlıkla ilerlemeyen gebelikleri sonlandırmak için yapılması gereken kürtaj, nedir, nasıl yapılır merak ediliyor. Hamilelikte oluşan keseciğin büyümemesi, bebeğin kalp atışlarının duyulmaması gibi nedenlerle sağlık açısından yapılması gereken kürtaj ne zaman, hangi durumlarda yapılmalı? İşte kürtaj hakkında merak edilenler...
#KürtajGebelik kesesi, bebeğin varlığının en önemli kanıtı olarak çiftler için merakla beklenen bir oluşumdur. Hamilelik süresi boyunca bebeğin geliştiği yer olan gebelik kesesi ne zaman, kaçıncı haftada gçrülür? İşte gebelik kesesi hakkında merak edilenler…
#Gebelik KesesiHalk arasında üstüne görme olarak bilinen yerleşme kanaması neden olur, ne zaman olur gebelik beklentisi olan kadınlar tarafından araştırılıyor. Anne olmaya hazırlanan anneler tarafından endişeye neden olabilen yerleşme kanaması kimlerde görülür, ne kadar sürer? İşte merak edilen soruların yanıtları…
#Yerleşme KanamasıBoş gebelik, halk arasında su gebeliği olarak da bilinir. Bu durumda döllenen yumurta, rahim duvarına tutunur ve gebelik kesesi oluşturur. Ancak fetus oluşmaz. Peki boş gebelik belirtileri nelerdir, neden olur? Boş gebelik tedavisiyle ilgili merak edilenler...
#Boş GebelikGebelik süresince haftaya göre planlanan tarama testlerinin zamanında yaptırılmasının hem anne hem bebek sağlığı için büyük bir önem taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, "Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz" dedi.
#Kadın Hastalıkları Ve Doğum UzmanıMol gebelik öncelikle anormal bir gebeliktir. Hatalı döllenme sonucunda oluşur. Bunun sonucunda hem plasentanın oluşumunda hem de fetusta anormallikler görülür. Bu kişilerde gebelik testi pozitiftir ve tüm gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bunlar normalden daha şiddetli olabilir. Ama ultrasonda fetüs görülmez ya da anormal gelişim gösteren bir fetüs vardır. Benzer şekilde plasenta da anormal yapıda, kistik, üzüm tanesine benzer şeklidedir. Bazen mol gebelik olan kadınlardan vajinadan bu kistcikler üzüm tanesi gibi dökülür. Bu nedenle halk arasında mol gebeliğe üzüm gebeliği de denmektedir.
#Mol GebelikGebelik testiyle başlayan süreç, bilinmezlikleriyle birçok anne adayı için şaşırtıcı ve ürkütücü olabilmektedir. Anne adaylarının kimyasal ve erken gebelik kaybı oranlarının yüksek olduğunu öğrenmesiyle birlikte, bu korkunun arttığını görmekteyiz.
#Kimyasal GebelikHamileliğin herhangi bir döneminde kanama meydana gelmesi ender görülen bir durum değildir ancak nedeni ortaya çıkarılması gereken bir durumdur. Bazı durumlarda idrar yollarından gelen ya da hemoroid (basur) gibi durumlarda rektal (makat) yoldan kaynaklanan kanama anne tarafından gebeliğe bağlı vajinal kanama sanılabilir.
#HamileKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yıldız Eren Çetin, “Günümüzde meydana gelen her 50 gebelikten biri, dış gebelikle sonuçlanır. Dış gebelik, anne karnındaki bebeğin sağlığı kadar annenin sağlığını da ciddi manada tehdit edebilecek önemli bir sağlık problemidir” dedi.
#Dış GebelikGebelik kayıpları, hamilelik sürecinde en sık görülen problemlerden biridir. Peki gebelik kayıpları neden olur ve olduğu zaman tedavileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır konu hakkında detaylı bilgiler verdi.
#GebelikHamilelikte kanama neden olur? Hamileliğin ilk üç aylık döneminde kanama olması normal mi? Fazla miktarda olan ve uzun süren kanamaların ciddi problemlerin habercisi olabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Süleyman, Tosun konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#HamileYerleşme kanaması anne adaylarının merak ettiği konuların başında gelir. Bazen bu durum kadınlar için endişe verici olabilir. Peki, yerleşme kanaması neden olur, kaç gün sürer? Yerleşme kanaması herkeste görülür mü? Ağrılı mıdır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Banu Kumbak Aygün, yerleşme kanaması ile ilgili merak edilen tüm bu sorulara yanıt verdi.
#Üstüne GörmeHamilelikte kilo kontrolü mümkün müdür? Sağlıklı ve doğru beslenme yöntemleriyle gebelikte kilo kontrolü sağlamak hatta gerekiyorsa kilo vermek de mümkündür. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nujen Çolak Bozkurt, gebelikte kilo kontrolü hakkında bilgi verdi.
#Hamilelikte Kilo KontrolüGebelik şüphesi yaşayan kadınların kafasında pek çok soru işareti oluşuyor, özellikle hamilelik testiyle ilgili bilgiler merak ediliyor. Hamilelik testi, bir kadının hamile olup olmadığını belirlemeye çalışır. Kan ve idrarda belirteçler bulunur ve gebelik testleri bu maddelerden birinin örneklenmesini gerektirir ancak bu test gebeliğin çok erken aşamalarında yapılırsa doğru sonuçlar vermeyebilir. Peki, hamilelik testi ne zaman, nasıl yapılır?
#Hamilelik Testi Ne ZamanBebek bekleyen çiftlerin en merak ettiği konulardan biri "Hamilelikte cinsellik yaşanmalı mı?" sorusudur. Kulaktan dolma bilgiler nedeniyle pek çok çift bebeğe zarar veririz korkusuyla bu dönemde cinselliğe ara verir. Peki, hamilelikte cinsel ilişkiye girmek gerçekten bebek için zararlı mı? Hamilelikte hangi cinsel ilişki pozisyonları tercih edilmeli? Bu dönemde yaşanan cinsel isteksizliğe karşı neler yapılabilir? Baba adayının dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?
#Gebelikte Cinsel İlişkiUltrasonda bebek ilk defa kaçıncı haftada görülür? Ultrasonda gebelik kesesi ne zaman belli olur? İlk ultrason muayenesi ne zaman yapılmalı? Anne baba adaylarının merak ettiği soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova yanıtladı.
#Hamilelik DönemiKürtaj işlemi eğer istenmeyen veya normal seyrinde gitmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılıyorsa, buna tıbbi tahliye denilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan kürtaj ile ilgili merak ettiğiniz sorular yanıtlıyor.
#Kürtaj İşlemi Ne Kadar Sürer“Dış gebelik, rahim dışında yerleşmiş gebelik olarak tanımlanır” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Koray Özbay; dış gebelik neden olur, dış gebelik belirtileri nelerdir, dış gebelik kimlerde görülür gibi sorulara yanıt verdi.
#Dış Gebelik AmeliyatıGebelik kesesi embriyoyu saran sıvı boşluğuna verilen isimdir. Rahim içerisinde bulunan bu kese embriyonun tanımlanmasından önceki süreçte gebeliğin belirlenmesi için oldukça önemlidir. Gebelik kesesi hamilelik süresince bebeğin gelişimin gerçekleştiği bölge olması sebebiyle oldukça önemlidir. Bazı durumlarda boş gebelik kesesi oluşabilir. Bu durumda kese oluşumu gerçekleşse de embriyo oluşumu yoktur.
#Gebelik KesesiAnne adayları, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren farklı bir deneyim yaşayacakları hassas bir döneme giriyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, gebelik sürecinin ilk üç ayında karşılaşılan semptomlar hakkında merak edilenleri sizin için yanıtladı.
#Gebelik SüreciDış gebelik nedir? Dış gebelik sonrası tekrar hamile kalınır mı? Dış gebelik belirtilerinin normal hamilelikten farkı var mıdır? Kimler dış gebelik açısından riskli grupta? Dış gebelik sonrası tekrar hamile kalmak için ne kadar süre geçmeli? Dış gebeliğin tedavisi nasıl yapılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Koray Özbay, dış gebelikle ilgili merak edilenler hakkında bilgi verdi.
#GebelikEvde hamilelik testi nasıl uygulanır? Hamilelik testinin pozitif ve negatif sonuçları ne anlama gelir? İşte hamilelik testinin nasıl yapılacağı ve test sonuçlarının ne anlama geldiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı M. Bülent Tıraş anlatıyor.
#Gebelik Testi