Anne adayları, bir bebek beklediklerini öğrendikleri andan itibaren gebelik süreciyle ilgili tüm detayları öğrenmek istiyor. Bebeklerin gelişimini takip etmenin yolu ise gebelik hesaplama yapmaktan geçiyor. Peki, gebelik hesaplama nasıl yapılır? Gebelik hesaplaması yaparken nelere dikkat etmeli?
#Gebelik HesaplamaGebelik hesaplamak için genelde son adet döneminin başlangıç zamanı baz alınır. Bugünün tarihinden son adet tarihini çıkarıp sonrasında çıkan sonucu 7'ye bölerek gebelik haftasını elde edebilirsiniz. Eğer sonu 3 çıkarsa 3 alık, 7 çıkarsa 7 aylık hamilesiniz demektir. Kaç haftalık gebe olduğunun nasıl öğrenildiğini ve adet döngüsüne göre hamilelik hesaplamasının nasıl yapıldığını detaylarıyla sizler için derledik.
Hamilelik hesaplama, anne adaylarının en merak ettiği konulardan biri. Gebelik heyecanı yaşayan anneler, bebeklerinin gelişimini takip etmek için gebelik hesaplama için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Peki hamilelik hesaplaması nasıl yapılır? İşte ay ay hamilelik hesaplama...
#Hamilelik HesaplamaAnne adayları hamilelik sürecinde gebelik hesaplama için çeşitli yöntemlere başvururlar. Her kadının belirli yumurtlama dönemi olduğu gibi hamilelik hesaplamada ilk ilişkiye girlen tarih önem taşır. Ayrıca hamilelik hesaplama için adet döngüsüne dikkat edilmesi gerekir. Adet başlangıcı kaç aylık hamile olunduğunu açıklığa kavuşturan tek etmendir. Peki hamilelik (gebelik) nasıl hesaplanır? İşte, ay ay hamilelik hesaplama yöntemleri...
#Hamilelik HesaplamaSigortalı olarak çalışan kadınların, ilk sigortalandıkları tarihten sonraki süreçte anne olması halinde doğum borçlanması uygulamasından yararlanma hakkı doğuyor. Kadın işçilere özel olarak sunulan doğum borçlanması imkanı ile birlikte, çalışma hayatına katılan anneler geri dönük olarak prim ödemesi yapabiliyor. Kadınlar doğum ve sonrasında çalışamadıkları dönemlere dair ödeme yaparak erken emeklilik şansını yakalayabiliyor. Peki doğum borçlanması nedir? Kimler doğum borçlanması hakkından yararlanabilir? Doğum borçlanması için yerine getirilmesi gereken şartlar nelerdir? Doğum borçlanması başvurusu nasıl yapılır? İşte, doğum borçlanmasına ilişkin merak edilen tüm detaylar…
#Kadınlara Erken EmeklilikKürtaj işlemi eğer istenmeyen veya normal seyrinde gitmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılıyorsa, buna tıbbi tahliye denilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan kürtaj ile ilgili merak ettiğiniz sorular yanıtlıyor.
#Kürtaj İşlemi Ne Kadar SürerHamile kalmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Hamilelik haftası nedir? Hamilelik toplamda kaç hafta sürer? Kaç aydır hamileyim? Tahmini doğum tarihim ne zaman? Hamilelikte bebek kilosu nasıl hesaplanır? Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır? Çin takvimi ile hamilelik hesaplama ne kadar güvenilirdir? Kaç haftalık hamileyim? Bebeğimin kilosu ne? Bebeğimin boyu ne kadar? Hamilelik ile ilgili aklınıza takılan her şeyin cevabı burada.
#HamileHamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren kafanızda bir sürü soru dönmeye başlar. “Kaç haftalık hamileyim? Bebeğim ne zaman doğacak? Doğuma kaç gün kaldı?” gibi sorular anne adayının en merak ettiği sorular arasındadır. Gebelik haftası hesaplama anne adayları tarafından oldukça sık kullanılır. Peki, gebelik haftası nasıl hesaplanır?
#Gebelik Haftası HesaplamaKadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, rahmin dokusunun yapılan tedavi, test ve ilaçlar nedeniyle yorulduğunu, bu nedenle tüp bebek tedavisinde başarıyı arttırmak için rahmin belirli bir süre dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
#Tüp Bebek TedavisiMeme kanseri, erkeklerde ve kadınlarda belirtileri görülebilen bir rahatsızlıktır. Genellikle mamografi çekimleri ile anlaşılabilmekte olan meme kanseri, belirtileri çok geç anlaşılabilen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Peki, kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de görülebilen meme kanseri tedavisi nasıl yapılır? İşte, meme kanseri hakkında bilinmesi gerekenler
#Kanser