Namık Kemal Üniversitesi ve sanayi işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle fabrika bacalarından çıkan karbonmonoksit gazı, atmosfere karışmadan hidrojen üretilmeye başlandı. Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Bu projeyle birlikte hidrojen üreterek fabrikanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi yeşil enerjiyle desteklemiş oluyoruz” dedi.
#Namık Kemal ÜniversitesiYapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, yeni modeli ‘GPT-4o’yu tanıttı. En ‘duygusal robot’, artık görüp anlık cevap verebiliyor, problem çözebiliyor, yorum yapabiliyor, konuşurken heyecanlanıyor ve espri yapıp karşısındakine adeta makine olduğunu unutturuyor.
#ChatgptMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlığıyla hazırlanan yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için MEB’in internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
#MüfredatAnkara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, kuruluşunun 30’uncu yıl dönümünde, üniversite öğrencileri ve mezunlardan oluşan yaklaşık 5 bin kişinin oylarıyla 'Sporda Son 30 Yılın En İyileri’ni seçti. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde sporun öneminin vurgulandığı ödül törenine, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Semiyha Tuncel ev sahipliği yaptı. Ankara Üniversitesi ile MKE Ankaragücü arasında oynanan dostluk futbol maçıyla başlayan törende, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde oluşturulan Cumhuriyet ve Spor Yolu’nun açılışı da yapıldı.
#Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri FakültesiMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
#Hulusi AkarMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
#Hulusi AkarMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
#Milli Savunma Bakanıİnsanın bilgi edinme yollarından belki de en yaygın ve etkili olanı okumak olabilir. Bununla birlikte, kitaplar bireyin kavram dünyasını zenginleştirme, hayal gücünü harekete geçirme, farklı yaşantılar ve deneyimler kazanmasının da güçlü birer aracı olurlar. Günümüzde kullandığımız kitap sisteminin ilk temelleri sayılabilecek, katlayarak kitap yapma sisteminin başlaması 2’nci yüzyılı buldu.
#Konuk YazarSon günlerde artan vakalar endişeye neden oldu. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan uzmanlar, “Vakaları arttıran Omikron’un son alt varyantı BA.5. Omikron’un hızlı bulaştırıcılığını, Delta’nın da ağır seyrine neden olan özelliklerini taşıyor. Aşılılar daha az etkileniyor. O nedenle mutlaka hatırlatma dozlarını yaptırın” dedi.
#KoronavirüsGazi Üniversitesi 1990 yılı Resim-İş Eğitimi mezunları, 32 yıl sonra düzenlenen mezuniyet töreniyle kep atmanın heyecanını yaşadı. Kendisi de 1990 mezunu olan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, “Her yıl burada mezuniyet töreninde cübbelerini giydirdiğimiz gençlerimizi özenerek, iç geçirerek izledim” dedi.
#Huzeyfe Tarık Yaman/İHAGeçtiğimiz aylarda, Birleşmiş Milletler Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) ardından bilim insanları tarafından hazırlanan bir rapora göre, kararlı bir toplu eylem göstermezsek (ki bugüne kadar ne yazık ki gösteremedik), insanlık olarak kontrolsüz iklim değişikliğinin sonuçlarıyla karşı karşıya kalacağımız bilimsel bir gerçek…
#Ergi ŞenerKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takma zorunluluğunun kapalı alanlarda da kaldırılmasına rağmen hala maske takmak isteyenler olabileceğini, kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yas üstü olanların kendilerini korumak amacıyla maske takmaya devam edebileceklerini söyledi. İlhan, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun kalkması için belirlenen 1000 vaka hedefinin ise yaz döneminde yakalanabileceğini belirtti.
#Mustafa Necmi İlhanKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takma zorunluluğunun kapalı alanlarda da kaldırılmasına rağmen hala maske takmak isteyenler olabileceğini, kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yas üstü olanların kendilerini korumak amacıyla maske takmaya devam edebileceklerini söyledi. İlhan, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun kalkması için belirlenen 1000 vaka hedefinin ise yaz döneminde yakalanabileceğini belirtti.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Artık bu bayram bir arada olma zamanı. Ama bir arada olduğumuzda da 65 yaş üzeri büyüklerimize, kronik hastalığı olanlara salgın öncesindeki gibi de dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Artık bireysel önlemlerin daha önemli olduğunu söyleyen İlhan, hastalık belirtisi olanların kendilerini izole etmelerini ve yine maske takmalarını önerdi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Önümüzdeki dönemde koronavirüs vakaları çok aşağıya düştü, diyelim ki 100, 20, 10 oldu. Bu süreçte de böyle bir salgın, böyle bir tehlike olmaması için tıpkı grip aşısında olduğu gibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza nasıl ki aşılama tavsiye ediliyorsa, koronavirüs için de 65 yaş üzeri olan, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı önümüzdeki dönem yine aşılamak mümkün olabilir" dedi.
#Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhanTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor. İşte Türkiye’nin farklı illerinden renkli görüntülerle 23 Nisan coşkusu...
#23 NisanSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Önümüzdeki dönemde koronavirüs vakaları çok aşağıya düştü, diyelim ki 100, 20, 10 oldu. Bu süreçte de böyle bir salgın, böyle bir tehlike olmaması için tıpkı grip aşısında olduğu gibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza nasıl ki aşılama tavsiye ediliyorsa, koronavirüs için de 65 yaş üzeri olan, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı önümüzdeki dönem yine aşılamak mümkün olabilir" dedi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Şu an geldiğimiz noktada yaklaşık günlük 5 bin 600 vaka ve 30 kişinin vefat ettiği bir süreçle karşı karşıyayız. Bu bize şunu gösteriyor, evet salgın devam ediyor ama etkisi iyice azaldı. Bu etkinin azalmasının devamını sağlamak da bizlerin elinde” dedi. “Bayramda ya da bayram sonrasında, haziran ayı başında daha da iyi rakamları görebileceğimizi söylemek mümkün” diyen Prof. Dr. İlhan, “İnşallah vefatların hiç olmayacağı bir zamana gidebileceğimizi söylemenin doğru bir yaklaşım olacağını söylemek mümkün” ifadelerini kullandı.
#KoronavirüsAnkara’da geçen ay rekor seviyelere ulaşan koronavirüs vakalarında, büyük bir düşüş gözlendi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan ise vaka düşüşüne karşın pandeminin devam ettiğinin altını çizdi ve “Vakalar azalsa bile maske kullanımının kapalı alanlarda devam etmesi gerekiyor” uyarısı yaptı.
#Doğahan GİRİTLİOĞLU