İki yıl önce Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden İtalTur’un sahibi Hande Arslanalp, İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi sırasında İzmir’de bir gastronomi festivali yapalım fikrini ortaya atmıştı. O tüm koordinasyonu üstlendi. Bir grup fahri İzmirli olarak Gila Benmayor, Gamze İneceli, Metin Suerkan ve ben işin bir ucundan tuttuk.
#Müge Akgünİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Ünlü Japon Şef Kogure Tsuyoshi, "Türk zeytinyağı bana göre en kalitelisi ve Japonya’da yemeklerde özellikle Türk zeytinyağları kullanılması için uğraşıyoruz, televizyon programlarında reklamını yapıyorum" dedi.
#Gastronomi Turizmi Kongresiİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Kongredeki panelde yaratıcı hikayelerin önemi vurgulanırken, şef Hazer Amani, iyi aşçı olmanın yolunun yeni tarif oluşturmak yerine eldeki yaratıcı hikayeleri tanıtmaktan geçtiğini söyledi. Amani, "Neden elimizin altında keşkek gibi bir ürün varken risotto yapıyoruz?" diye sordu.
#KeşkekKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Turizm Geliştirme Fonu’yla ilgili özel sektörle gerekli görüşmelerimizi yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Yeni yıldan itibaren özel sektörle birlikte ortak kararlar alarak rakip gördüğümüz ülkelerin çok daha üzerinde bir performansla turizmimizi geliştirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
#TurizmÜlke ve dünya turizm devlerini bir araya getiren ve açıldığı andan itibaren turizm rakamlarına etki etmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında kapılarını 12’nci kez açacak. Hürriyet Seyahat’in de stant açarak katılacağı fuarda bir de 7 Aralık'ta 'seyahat tercihlerimiz nasıl şekilleniyor?' başlıklı panel düzenlenecek.
#TRAVEL Turkey İzmir Fuarıİzmir, Münih, İstanbul... Son bir haftayı üç farklı kentte, farklı konularda öneriler sunan, bir biçimde yeme-içme dünyasını ilgilendiren toplantılarda geçirdim. 3. Uluslararası İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi, Metro AG’nin HoReCa sektörüne yönelik “Digital Club” projesi ve 18. Uluslararası Marka Konferansı. Her biri son derece düşündürücü ve ufuk açıcıydı...
#Zeynep Tandoğan