Mutfak Dostları Derneği’nin Yılın Türk Şefi Ödülü’nü alan Osman Sezener, yerel malzemelere ve yemek kültürümüze hâkimliğiyle ödüle değer görüldü. Bu, soğutuculu kamyonlarda saatlerce yol alan malzemeler yerine yerel ve taptaze ürünleri kullanmayı amaçlayan ‘0 kilometre’ anlayışının bir zaferi.
#PazaTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2018-2019 yayınlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#Gastronomi ÖdülleriBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi RehberiSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressKAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu derneğin yarattığı etkiyi rakamlarla ortaya koydu. Bezircioğlu, “Kadınların iş hayatındaki yerini güçlendiren KAGİDER bugün 46 sektörden 500’ü aşkın üyesiyle 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne sahip. Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu temsil ediyoruz” dedi.
#KagiderBUGÜN alanında başarılı işlere imza atan, örnek çalışmaları hayata geçiren kişi ya da kurumları teşvik etmek, onurlandırmak ve ilham olmak adına birçok etkinlik düzenleniyor… Ödüller veriliyor… Bunlardan biri de başarılı gazeteci, Ege Magazin Gazetecileri Derneği’nin geçmiş dönem başkanı Mehmet Kurt’un hayata geçirdiği Bizimizmir Homeros Ödülleri. Ekonomiden kültür sanata, eğitimden sağlığa birçok alanda ödülün takdim edildiği ‘Bizimizmir Homeros Ödülleri’nin, bu yıl üçüncüsü yapılıyor. 3. Bizimizmir Homeros Ödülleri, çok sayıda İzmirli’yle buluşmayı amaçlıyor. Bu yıl 12 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak etkinlik hakkında bilgi veren Bizimizmir Homeros Ödülleri Başkanı Mehmet Kurt, Türkiye’nin içinde para geçmeyen sayılı ödüllerinden birini gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını söylüyor ve ekliyor:
#1Türkiye’nin ilk ve tek gastronomi pazarlama ajansı Dude Table, gıda pazarlaması konusundaki çalışmalarını ileriye taşıyacak bir adım atıyor. Dude Table, FOMA Ödülleri (Food Marketing Awards) ile bu yıl ilk kez gıda pazarlaması alanında yapılan çalışmaları ödüllendirecek.
#1İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.
#MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüTürk mutfağını ve lezzetini başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtan ‘Eurotürk Gastrohero’lara (Avrupa Türk Gastronomi Kahramanları) katkılarından dolayı ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ verilecek. Ödüller, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) ile Türkiye Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun (LFD) Berlin’de 20 Nisan’da ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Türk Gastronomi Zirvesi’nde sahiplerini bulacak.
#AlmanyaYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#Gastronomi2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞ