‘Sizi Dinliyor’, evlerine test etmek üzere aldıkları dijital asistanın önce kendilerini mest eden uygulamalar sunması, daha sonra da ‘gerçek’ yüzünü göstermesi suretiyle hayatları sekteye uğrayan bir ailenin yaşadıklarına odaklanıyor. Chris Weitz imzalı yapım George Orwell’in ‘Big Brother’ını yapay zekâ meselesi üzerinden tartışmaya açmaya çalışan bir gerilim filmi.
#Sizi DinliyorAskeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Türkiye'nin en uzun menzilli radarı 'Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi' olan 'ALP 300-G'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimi törenle yapıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak. Böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız" dedi.
#Bakan GülerSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırShahzadeh N. Igual, henüz 12 yaşındayken ailesiyle beraber İran’dan ayrılıp Türkiye’ye gelmiş, hayatını burada kurmuş olsa da vatanıyla bağını hiç koparmamış bir yazar. Biz onu “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri, “Rolls Royce’u Taramışlar Baba”, “İsfahan’ın Gözyaşları” kitaplarıyla tanıyoruz. Igual şimdilerde “Adı Mercan” adlı yeni kitabını okurlarıyla buluşturmak için gün sayıyor. Bu kez İran’ın II. Dünya Savaşı’ndaki pek bilinmeyen rolünü kaleme alan yazarla hem eserini hem de tüm kitaplarının başrolündeki ‘vatana özlem’ duygusunu konuştuk...
#Sayım Çınar‘Servet Operasyonu’ dünyayı tehdit eden tehlikeye karşı mücadeleye koyulan, başına buyruk bir İngiliz ajanı ve ekibinin yaşadıklarını anlatıyor. Bir bölümü Antalya’da çekilen Guy Ritchie imzalı yapımda Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett, Eddie Marsan, Kaan Urgancıoğlu ve Tim Seyfi gibi isimler rol alıyor.
#Uğur VardanŞehrin enerjisini ve kültürünü; yaşam stilini yansıtır caddeler… Başlığa ‘uyarladığımız’ gibi şarkılara, şiirlere konu olur. Yaklaşan yeni yılın heyecanıyla ışıl ışıl süslenen caddelerde alışveriş her zamankinden daha da zevkli. Vitrinlere baka baka yürümenin tadı çıkarılacak, yorulunca lezzetli molalar verilecek en iyi alışveriş caddelerini jürimize sorduk.
#Seyahat8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, dün son yolculuğuna uğurlandı. Westminster katedralindeki törene Kraliyet üyeleri ve dünya liderleri dahil 2 bin kişi katıldı. Milyonlarca kişi töreni canlı yayında izledi.
#Kraliçe 2. ElizabethMaskelerimiz virüsten korunmak için en güçlü silahlarımızdan biri. Omicron ile bulaşıcılığın tavan yaptığı bugünlerde maske kullanımı daha da hayati hale geldi. Ancak artık alışkanlık haline gelen ve normal görülen bazı maske kullanım hataları Covid'e davetiye çıkarıyor...
#KoronavirüsYeni bir yıla yaklaşmanın heyecanını artık yavaş yavaş hissetmeye başlıyoruz. Bu sebeple yeni yılın trendlerine, yeniliklerine ve değişimlerine kendimizi hazırlamaya başlamamız gerekiyor artık. Evet belki yine Covid19 ve dünyanın yaşadığı ekonomik değişimler ya da “keşke birdenbire düzelse” dediğimiz birçok konu yine gündemimizi işgal edecek, belirsizlikler yine var olacak. Ama her ne olursa olsun bence yeni yıla yine de kocaman bir şans vermek lazım.
#Ecehan ErsözAkıllı telefonların geliştirilmesi istenilen en önemli yanları arasında halen pil ömürleri yer alıyor. Hemen herkes akıllı telefonlarını daha uzun süreler boyunca kullanmak istiyor. Ancak mevcut lityum-iyon piller buna çok fazla izin vermiyor. Firmalar lityum-iyon pillerin sınırlarında geziyor ancak daha fazlası için yeni bir pil teknolojisine geçilmesi gerekiyor. Bu tarz yeni bir pil teknoloji de şimdilik ufukta görünmüyor. Teknoloji firmaları son yıllarda, lityum-iyon pillerin sunabildiği çoğu kişiye yetmeyen kullanım sürelerini, kablolu ve kablosuz olarak çalışan hızlı şarj sistemleri ile kapatmaya çalışıyor ve bunda artık inanılmaz iyi hale gelmiş durumdalar. İşte yüksek hızlı, kablosuz, uzaktan ‘gerçek’ kablosuz, ters kablosuz ve diğer yeni nesil şarj yöntemleri ve geleceğin heyecanlandıran şarj teknolojileri...
#GazetehaberleriBirkaç yıl önce Washington Üniversitesi’nden bir araştırma ekibinin eski ABD Başkanı Barack Obama’nın yüzünün dijital ortamda taklit edildiği bir videoyla gündeme gelen “deepfake” teknolojisi, son yılların en çok konuşulan konularından biri oldu. Yapay zekâ yardımıyla bir kişinin görüntüsünün ve sesinin dijital ortamda oluşturulmasına imkân veren “deepfake” teknolojisi sunabileceği imkânların yanında bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. İşte deepfake hakkında detaylar
#Deepfake Ne Demek