25 Eylül 1999’daki Washington Toplantısı’nda, küresel sistem için önemli ülkelerden oluşan 20’ler Grubu (G20) resmen ilan edilmiştir. G20 ilk başta çeşitli bakanlıklar düzeyinde toplantı düzenlemiştir. Kasım 2008 tarihinden itibaren aynı G8'de olduğu gibi yılın belirli zamanlarında Devlet Başkanlığı düzeyinde toplanmaya başlamıştır. Peki, G20 ülkeleri hangileri?
#G20 Ülkeleri HangileriG20 zirvesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşların internet üzerinden araştırmaları devam ediyor. Türkiye'nin de katılımcı olduğu G20 zirvesi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi edinmek istedi. Peki, G20 nedir, Katılım sağlayan ülkeler hangileridir? İşte, zirveyle ilgili merak edilen tüm hususlar ve detaylı bilgiler
#G20Seller, kuraklık, aşırı sıcak ya da soğuklar, yangınlar… Gün geçmiyor ki dünyanın bir köşesinden iklimle bağlantılı bir felaket haberi gelmesin. Hal böyle olunca çabalar da giderek yoğunlaşmaya başladı. Şimdi Türkiye de Paris İklim Anlaşması’nı Meclis’ten geçirerek bu çabalara resmi olarak ortak olacak. Uzmanlar bunun hayatımıza çekidüzen vermek anlamına geldiğini söylüyor. Önceki gün Meclis’e sunulan anlaşmanın ne olduğunu ve neleri değiştireceğini uzmanlara sorduk.
#Paris İklim AnlaşmasıAfrin’de operasyon sürerken YPG terör örgütü Batı’da ‘Türkiye sivilleri vuruyor’ diyerek kara propagandayla gerçeği saptırıyor... Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden Doç. Dr. Serhat Erkmen, sahada araştırma yapan bir akademisyen. 2015’ten bu yana terör örgütü YPG’ye katılan yabancıları araştırıyor. Şimdiye dek 29 ülke ve yaklaşık 500 yabancı teröristin bilgilerine ulaştı. Erkmen ile hem operasyonu, hem de yabancı teröristlerin profillerini konuştuk. En çok katılımın ABD'den olduğunu söyleyen Erkmen, "Ulaştığınız sayının kaçı ölmüş?" sorusuna şu yanıtı veriyor: 40’ı. Burada şunu söylemek gerek: ABD’den katılanların çoğu eski asker ama ölenlerin çoğu sol örgütlerden katılanlardan. Diğerleri cephe gerisinde işi yürütüp, bunları da sahaya sürüyorlar sanırım.
#GazetehaberleriDevlet Bakanı Ali Babacan, 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’nin şansının küresel krizle birlikte daha da yükseldiğini söyledi. Bu hedef için bazı ülkelerin geride bırakılması gerektiğine dikkat çeken Babacan, “Önümüzdeki dönemde gelişmiş ekonomileri geride bırakacağımız günler gelecek” dedi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yetkilileri iki gün sürecek yıllık toplantılarda, yavaş ekonomik iyileşmeyi nasıl hızlandıracaklarını ve gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomi için karar alma sürecinde nasıl daha fazla pay alabileceğini masaya yatıracak.