Türk Mutfağı Haftası’nın ilki 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir’de düzenlenen gala yemeği geleneksel lezzetlerimizin atıksız yönüne ayna tuttu. Londra, Paris ve New York gibi kentlerde tanınmış, başarılı şeflerimiz yemekler pişirdi. Herkes önümüzdeki yıl için heyecanlanmaya başladı bile. Yapacak işimiz çok ve yolumuz daha uzun...
#Türk Mutfağı HaftasıUNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Gaziantep, bu yıl GastroAntep Festivali’nin ikincisini 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenleyecek. Geçen yıl bir milyon turisti ağırlayan şehrin nüfusu iki milyon, bunun dörtte birini Suriyeliler oluşturuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son zamanlarda şiddet olaylarıyla gündeme gelen kentte ‘Suriyeliler üzerinden negatif bir algı yürütüldüğünü’ söyledi ve festivalle birlikte şehirde yeni bir dil oluştuğunu, bunun da barış dili olduğunu belirtti. “Hâlâ Suriye sınırından dolayı bizi ikinci derecede, yani kırmızı noktada gösteriyorlar. Bu gelmek isteyen Asya turistini, Japon turistini korkutuyor. Çözüm önerilerimiz var” diyen Fatma Şahin’e göre gastrodiplomasi barış için çok önemli bir adım.
#İpek Özbey