Kanarya Adaları’nda kayalıklardan manzaranın fotoğrafını çeken Çekyalı bir kişi, şiddetli rüzgar ve yüksek dalgaların çarpmasıyla denize düştü. Acil durum ekiplerinin helikopterle ulaştığı kişi denizden çıkartıldı ancak adamın kalp krizi sonucu öldüğünü açıklandı. O anlar helikopter kamerasına yansıdı.
#Kanarya AdalarıO bir mülki amir... Görevi nedeniyle gezdiği Anadolu’da neredeyse her anı fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştiriyor. Çok sayıda ödülü de olan Erzincan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, “Fotoğraf benim için iletişim aracı. Objektifim sayesinde halkla daha rahat bağ kuruyorum” diyor.
#Hüseyin Remzi KonakSene 1950’ler… İstanbul’dayız. İki erkek kardeş Ayasofya, Sultanahmet, Aya İrini’de geziyor, altını üstüne getiriyorlar! Ağabey fotoğraf çekerken, küçük kardeş hayranlıkla onu seyrediyor. Aradan yıllar geçiyor… Küçük kardeş hayatın şartlarına uygun iş hayatına atılıyor. Ancak büyülü fotoğraf yürüyüşlerini hiç unutmuyor. Kendi çocuğuna aynı merakı aşılamak için İstanbul’da gezerken fotoğrafa yeniden aşık oluyor. 30 yıl aradan sonra bu işi asıl mesleği haline getiriyor ve uluslararası çapta tanınan, Türkiye’nin en meşhur fotoğraf sanatçılarından biri oluyor; İzzet Keribar!
#İzzet KeribarTehlikeli yerlerde ilginç pozlar vererek bunları sosyal medyadan paylaşmak son yıllarda çokça karşımıza çıkan bir durum. Ancak bu fotoğraf tutkusu birçok insanın korkunç şekillerde ölmesiyle sonuçlanabiliyor. Bunun son örneği ise Lüksemburg'da uçurumdan düşerek ölen Zoe Snoeks oldu.
#Selfie FaciasıCanon, Dünya Kamera Günü kapsamında yaptığı araştırma ile Türklerin fotoğrafçılık alışkanlıklarını açıkladı. Yapılan araştırmada, Türklerin fotoğraf tutkusu, fotoğraf makinesi tercihleri, ilgi duydukları fotoğrafçılık türleri gibi birçok farklı alanda dikkat çekici veriler ortaya çıktı.
#CanonMine Manap Türel (36), Yıldız Teknik Üniversitesi’nde fizikokimya yüksek lisansı yaptıktan sonra bir süre patent mühendisi olarak çalışmış. Ancak ne var ki seyahat ve fotoğraf tutkusu ağır basmış ve insanların yüzleri ve o yüzlerdeki yaşanmışlıkları görmek üzere yollara düşmüş. O gün bu gündür ülkelerin turistik yerlerinden çok, arka sokaklarında dolaşıyor, keşfe çıkıyor, insanların yaşamlarını fotoğraflıyor. Birçok sergide fotoğrafları yayımlanan Türel ile fotoğraf peşinde seyahat etme tutkusunu konuştuk.
#GezginNasri Özel’in (38) kendine ait bir finans şirketi var. Ortaokulda Fransız bir gazetecinin kendisine ödünç verdiği fotoğraf makinesi onun hayatını değiştirdi. Artık ‘fotoğraf’ tutkusu haline geldi. Tam 73 ülkeyi sadece fotoğraf çekmek için dolaştı. Kimi zaman hayatını bile tehlikeye attı. Fransız Alpleri’nde kayak, Afrika’da dev beyaz köpekbalıklarıyla dalış, vahşi hayvanların içinde safari derken en son da Kilimanjaro’nun zirvesinde Türk bayrağı açtı… Çılgın fotoğrafçıyla seyahat maceralarını konuştuk.
#AfrikaAbdülkadir Göksel, yüz plastik cerrahisi uzmanı. İş hayatı oldukça yoğun ve stresli. Bu yorucu yaşamı içinde en büyük tutkusu seyahat etmek ve fotoğraf çekmek oldu. Küçük yaşlarda babası sayesinde başlayan fotoğraf aşkı, seyahat tutkusuyla birleşince Avrupa, Asya ve Amerika’da 30 ülkeye ayak bastı. Sıradaki rotasında ise Berlin ve St. Petersburg gezileri var.
#Gezginle SöyleşiÖzge Özçep (29) pazarlama uzmanı. En büyük motivasyon kaynağı, farklı kültürlere karışmak ve fotoğraf çekmek. Öyle ki televizyonda izlediği belgeseldeki yaşam tarzını merak edip yola koyulacak kadar fotoğraf tutkunu. Onun için önce seyahat geliyor, sonra iş... Bugüne kadar 20 ülke ve 52 şehir gezdi. En ilginç deneyimini Etiyopya’da Mursi Kabilesi’ni fotoğraflarken geçirdi. Hatta bu fotoğraflardan oluşan bir de sergi açtı.
#Dünya Turu Nasıl YapılırGülsevim Kahraman (47) finans sektöründe çalışıyor. 20’ye yakın ülkeyi gezdi. Fotoğraf tutkusunun peşinde birçok ülkeyi dolaştı. Son seyahati Japonya’yaydı. Festivalleri izledi, geyşaları fotoğrafladı, Japon ruhunu fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Kahraman, fotoğraf için seyahat ettiğini ve bu sayede hayatın unutulmaz ‘an’larını kaydettiğini söylüyor.
#Abd