Sabancı Holding’in, 30 Mart’ta gerçekleştirilen 2022 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Faaliyet Raporu katılımcılarla paylaşıldı. Holding’in Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre görev süresi biten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in yerine; Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.
#Sabancı Holding9 yıl aradan sonra İstanbul’a yeniden dönen Formula 1, tüm dünyada ses getiren bir tanıtıma sahne oluyor. Hem pilotların hem de izleyicilerin en çok keyif aldığı pistlerden bir tanesi olan İstanbul Park’ın F1 takvimine dönmesi Türkiye ekonomisine 100 milyon doların üzerinde bir katkı sağlayacak. Yarış öncesi yapılan ve yarış günü yapılacak etkinlikler ile bunun yeni yatırımlarla da taçlandırılması planlanıyor.
#GazetehaberleriHatay’a Adana’ya, Gaziantep’e gidenler bilir, kasaptan aldığınız eti, kıymayı yan taraftaki fırına verip, fırın onları bir güzel tepsiye dizer, siz sonrasında tepsiyle pişen kebabı alırsınız, ister eve götürür ister oracıkta yersiniz. Coğrafyamızda pek çok yerde şahit olduğumuz bu güzel uygulamayı uluslararası markalar yapınca mı ‘değerli ‘oluyor?
#BursaMicrosoft ve SAP, global ölçekte yürüttüğü bulut iş birliğini “Embrace Projesi” ile yeni bir boyuta taşıdı. İstanbul’da “Birlikten Güç Doğar” başlığıyla gerçekleşen etkinlikte, şirketlerin Türkiye genel müdürleri yeni iş birliğinin ayrıntılarını paylaştı. Şirketlerin bulut yolculuklarını sadeleştirmek ve modernleştirmek için hayata geçirilen “Embrace Projesi”, Microsoft Azure üzerinde SAP S/4HANA ve SAP Cloud Platform’a geçiş hızlanıyor.
#MicrosoftEndüstri 4.0’e geçiş ile birlikte, düşüncelerimiz, yaşantımız, çevremiz ve üretimimiz değişmeye başladı. Gelişen ağ teknolojileri ve yüksek oranlı veri paylaşımı hem ülkemizde hem küresel düzeyde siber güvenlik talebini hızla artırdı. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerine ve bazı şirketlerin iş akış süreçlerine yapay zekâ olgusu girmeye başladı. Endüstri 4.0’e uyum sağlamak amacıyla global düzeyde faaliyet gösteren ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa menşeli uluslararası siber güvenlik şirketleri de sistemlerini sürekli geliştirerek, global pazarı domine etme yarışına girdiler. Peki, bu süreçte yerli ve milli siber güvenlik şirketlerinin global pazardaki durumu ne oldu? Siber güvenlik teknolojileri geliştiren Türk girişimcileri, bu büyük global şirketlerin yarıştığı uluslararası siber güvenlik pazarına ekti edebiliyorlar mı?
#Siber GüvenlikDünyadaki en büyük 500 küresel şirket, yılda 2.5 gigatondan fazla sera gazı emisyonu üretiyor ki bu ABD ve Çin dışarıda tutulursa, dünyadaki bütün ülkelerden daha fazla sera gazı emisyonu anlamına geliyor. Paris Anlaşması ışığında küresel ısınmayı 1.5 derecede sabitlemek, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, atmosfere salınan sera gazlarını azaltmak için şirketlere büyük rol düşüyor.
#İklim DeğişikliğiHelvacızade Grubu CEO’su Mevlüt Büyükhelvacıgil tıbbi kenevir de üretmek istediklerini dile getirerek, “5 yıldır bu konuda Ar-Ge yaptık, 3 formülasyon ürettik. Dünyada 4 milyar dolarlık bir pazar var. Sağlık Bakanlığı’nın izni ve üniversite işbirliğiyle endüstriyel kenevir üretip dünyaya satabiliriz. 10 yıl içinde Amerika’da besin destekli ilaç pazarında ilk 5’ten biri olmayı hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriDünyada, onkolojiden sonra en önemli yer tutan ikinci hastalık grubu nörolojik hastalıklar... Bir çeşit kas hastalığı olan SMA da (Spinal Muskular Atrofi) bu alanda tedavisi en zor olan hastalıkların başında yer alıyor. Türkiye’de toplam SMA hastası sayısı 1700 civarında. Tip 1 SMA hastaları için oldukça pahalı olan ilaç reçete edilirken, sayıları 1500 civarında olan Tip 2 ve Tip 3 SMA hastaları, bir an önce yüksek fiyatlı ilacın geri ödemeye girmesini bekliyor.
#Gen İlaçEkonominin yüzde 7.4 büyüdüğü 2017 yılı şirketler için de iyi geçti. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi net satışlarını yüzde 29.4, net kârlarını ise yüzde 52.3 arttırmayı başardı. Ancak, satış ve kâr artışı istihdama yansımadı. 500 dev istihdamını sadece yüzde 2.5 arttırdı. İmalat ve inşaatta ise istihdam kaybı büyük.
#GazetehaberleriTÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yurtdışında açmaya başladığı “Türk Ticaret Merkezleri”nin Londra ayağı için hazırlıklar yapılırken bilişim sektörü temsilcileri TİM Tanıtım Organizasyon İç ve Dış Ticaret A.Ş. CEO’su Bahadır Öztanyel’in kapısını çaldı:
#Vahap MunyarBursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Almanya’nın Baden-Württemberg Bölgesi’nden örnek göstererek, bölgenin mevcudu hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin de bu gelişmişlik oranlarını yakalaması gerektiğini vurgulayan Burkay, “Biz, Bursa olarak ‘Farklı bir oyun planımız var’ diyoruz. Bu yolculukta Türkiye’nin dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girmesi adına atılacak adımlarda Bursa, öncü rol üstlenecek. Biz artık, ucuz işgücü peşinden koşan sanayi ve iş dünyasını temsil etmiyoruz. Bizler, rekabeti farklı alanlarda arayan bir girişimci grubunu temsil ediyoruz” dedi.
#Bursa2017’de 15 yeni mağaza açan Tekzen, 2018’de biri KKTC’de olmak üzere 20 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Tekzen Pazarlama Müdürü Mehmet Cem Kızılkaya, açılacak yeni mağazalarla 700 kişiye iş imkanı yaratacaklarını belirtti. 56 ilde 131 mağazaları olduğunun altını çizen Kızılkaya, bu mağazalarda 3 bini aşkın kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.
#Ermerkez AVM