Fizyoterapist haberleri sayfasında Fizyoterapist hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2778 Fizyoterapist haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
KONYA'da hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile giden Fizyoterapist Sait U. (37), bunu öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı. Raporu düzenleyen Dr. Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Her 3 sanığın cezalarının hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
#Fizyoterapistİstanbul'da özel bir hastanede fizyoterapist olarak çalışan Selvi Y., tedavi ettiği Ayşenur B.'nin cep telefonundan kendisine hakaret, tehdit mesajları gönderdiğini ve taciz ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde Selvi Y.’nin avukatı, “Müvekkilin telafisi zor zararlara uğramaması adına Ayşenur B.’den şikâyetçiyiz” dedi.
#FizyoterapistHer yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü olarak kutlanıyor. Fizyoterapistler Günü sözleri ve mesajları da bu meslek dalı için farkındalık oluşturmak isteyen kişiler tarafından paylaşılıyor. Fizyoterapistler, bireylerin yaşam kalitesini artıran ve yeniden toplumsal hayata dönüşünü destekleyen rehabilitasyon hizmetleri veriyor. İşte 8 Nisan Fizyoterapistler Günü kutlama mesajları ve sözleri 2023!
#FizyoterapistMEB personel alımı başvuru tarihleri, fizyoterapist ve sözleşmeli destek personeli boş kontenjanlarına yapılacak yerleştirmeler için belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kasım ayında aşçı, fizyoterapist ve destek personeli alımlarında boş kalan pozisyonlara yeniden yerleştirme yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak MEB personel başvurularında KPSS lisans, ortaöğretim ön lisans puanlarının aranması bekleniyor. Gözler şimdi 2022 MEB personel alımı başvuru şartları ve tarihlerinde. Peki, MEB personel alımı ne zaman? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.
#MEBMEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında 260 sözleşmeli fizyoterapist ile 2 bin 593'ü aşçı, 3 bin 279'u aşçı yardımcısı olmak üzere 5 bin 872 destek personeli istihdam edilecek. Söz konusu pozisyonlara alım yapılmasına ilişkin duyuru, Bakanlığın resmi internet sayfasında yayımlandı. Peki, MEB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MEB'e fizyoterapist ve destek personeli alımı için başvuru şartları neler?
#MebMillî Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında 260 sözleşmeli fizyoterapist ile 2 bin 593’ü aşçı, 3 bin 279’u aşçı yardımcısı olmak üzere 5 bin 872 destek personeli istihdam edecek. Adayların, başvurularını 25 Ekim’den 5 Kasım’a kadar Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı platformu veya e-Devlet https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden tamamlamaları gerekiyor.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görevlendirilmek üzere 260 fizyoterapist alacak. Yurt genelindeki her bir RAM’da en az bir fizyoterapist bulunacak.
#Milli Eğitim BakanlığıBrezilyalı manken Adriana Lima ile yaşadığı beraberlikle uzun süre adından söz ettiren yazar Metin Hara, “Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada suçlamaları kabul etmedi.
#GazetehaberleriFizyoterapist Yasemin İrkilata, pelvik taban kaslarının, sağlıklı idrar ve dışkı boşaltımı için büyük önem taşıdığını dikkat çekerek, “Pelvik taban kasları, kadın ve erkeklerde mesane, rahim ve bağırsaklara destek görevi görürler. Vücudumuzda alt karın içi organlarını bir hamak gibi taşırlar” dedi.
#ANKARAKarantina ve sokağa çıkma yasaklarının ardından evlerde geçirdiğimiz günlerde, günlük atılan adım sayıları azaldı, iskelet ve kas sistemini güçlendirecek aktiviteler yerini hareketsiz geçirilen saatlere bıraktı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kürşad Özdemir salgın sürecinde uzun süre hareketsiz kalan iskelet ve kas sistemlerinin yaratabileceği sorunlara dikkat çekerek, günlük egzersiz aksatılmaması gerektiğini hatırlattı.
#ANKARAKAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan yüzde 100 engelli Efe Can Karataş'ı (15) bağdaş şeklinde oturtmak isterken bacağını kırıp hastane yerine evine gönderdiği öne sürülen fizyoterapist İsmail K., hakkında başlatılan idari soruşturmada 'kınama' cezası aldı. Anne Ayşe Bozdoğan karara tepki gösterdi.
#KahramanmaraşSağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olanlar ‘Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Diploması’ ile birlikte ‘fizyoterapist’ unvanını alırlar. Fizyoterapinin geçmişi Hipokrat zamanına kadar gitmektedir. Hastalar o zamanlarda da masaj, manuel terapi yöntemleri ya da hidroterapiyle, yani suyun tedavi edici özellikleri kullanılarak tedavi edilmeye çalışılıyordu. İşte, fizyoterapist mesleği hakkında detaylı bilgi
#FizyoterapistSporcuların doktor, fizyoterapist ve diyetisyenlerle aynı çatı altında buluşacağı Sportofiz Sporcu ve Omurga Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışta açıklamalarda bulunan Ortopedi ve Travmotoloji Uzmanı Dr. Hilmi Karadeniz, "Bugün küçük bir çatı altında başlattığımız bu projeyi, birkaç sene içerisinde öncelikle İstanbul geneline, sonrada Türkiye geneline yaymak istiyoruz" dedi.
#Omurga Sağlığı MerkeziSağlık Bakanlığı, birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital entegrasyon çalışmalarının tamamlandığını ve 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm illerde uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Bu entegrasyon çerçevesinde, aile hekimlikleri ve sağlıklı hayat merkezlerinin hastanelerle dijital olarak entegre olacağı ve böylece aile hekimlerinin doğrudan tetkik talep edebileceği ifade edildi.
#Aile HekimiSüper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezon da şampiyonluk ipini göğüsleyerek hedefi olan 5. yıldızı takmak isteyen Galatasaray'da son maçlardan alınan puan kayıpları ve düşüşe geçen oyun performansı dikkat çekiyor. Ciddi sakatlıklar da yaşayan sarı kırmızılıları önümüzdeki süreçte neler bekliyor? Galatasaray'ın sıradaki fikstürü ve daha fazlası haberimizde...
#GALATASARAYChaby Han kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Survivor 2023'ün dikkat çeken yarışmacılarından biri olan Chaby Han, televizyon dünyasında adını duyurmuş ve sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesine sahip bir isim. Kendisinin Güney Kore doğumlu olup Türkiye'ye gelişinin ilginç bir öyküsü vardır. Peki, Chaby Han kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Chaby HanTrendyol Süper Lig'in 14. haftasında Eyüpspor'u konuk edecek olan Galatasaray'da yönetimi, teknik direktör Okan Buruk ve kulüp doktoru Yener İnce, fikstür sıkışıklığına dair açıklamalarda bulunmuştu. 72 saatten kısa bir sürede maça çıkacak olan sarı - kırmızılıların isyanı sonrası oluşan gündemi; daha önce birçok takımda görev yapmış olan, Ortopedi ve spor sakatlıkları dalında çalışan fizyoterapist Barış Doğan değerlendirdi.
#GALATASARAYEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyd Anıl, dünya genelinde her 6 saniyede 1 kişinin diyabet nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) verilerine göre dünyada her 10 erişkinden 1'i, Avrupa'da ise her 11 erişkinden 1'i diyabetle mücadele ediyor. Türkiye’de ise, bu oran daha çarpıcı. 1997-1998 yıllarında yüzde 7,2 olan diyabet sıklığı, 2010 yılında yüzde 13,7’ye yükseldi ve artış trendi devam ediyor” dedi. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci ise, ‘şok’ diyetlere karşı uyarılarda bulunarak, kişiye özel olmayan, kısa sürede hızlı kilo kaybı vaat eden diyetler diyabetliler için büyük risk taşıdığını söyledi.
#‘Hareket Et Diyabeti Yok Et’Günümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıReal Madrid’de istediği süreleri alamayan genç futbolcu için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İspanyol gazeteci Eduardo Inda. Arda’nın Real Madrid yönetimine devre arası kiralık gitmek istediğini ilettiğini iddia ederken “Arda Güler neredeyse hiç oynamıyor, Cumartesi günkü maç son bir aydaki birkaç maçtan biriydi. Çok üzgün. Devre arasında kiralık gidebileceği kulüplerden biri de Mourinho’nun F.Bahçe’si” yorumunu yaptı.
#TransferArda Güler'in Real Madrid'de beklenen süreyi almaması gündem olmaya devam ediyor. Ancelotti'nin tercihleri taraftarlarca tartışılırken milli yıldızın oynamama sebebiyle ilgili kulüp içerisinden sürpriz bir açıklama geldi. Haberin yer aldığı The Athletic yazısında Arda'nın Madrid günlerine ilişkin bilgiler de verildi. İşte detaylar...
#Real MadridGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunSessizlik, bazı-larımız için uzak bir hayal. Gündelik yaşamda sabahın ilk saatlerinden gece yatağa girilene kadar herhangi bir dış ses kaynağı olmadan, kulağımızın içinde duyduğumuz çınlama, uğultu, vızıltı gibi farklı şekillerde ifade edilen ve sürekli ya da aralıklı olarak duyulabilen seslere, tıbbi adıyla ‘tinnitus’, bilinen ismiyle kulak çınlaması diyoruz.
#Fizyoterapist Zafer AksungurSpor Hekimliği Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Yüksel, spor hekimliğinin sadece sporcu sakatlanmaları sonrası yapılacak tedavilerle değil, hem bazı ameliyatlar sonrası hem de yaşlılıkta gerekli olan fizik tedavi hizmetleriyle de ilgilendiğini belirterek, kliniklerinde profesyonel spor kulübünde bir sporcu nasıl tedavi görüyorsa, aynı şekilde sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.
#1Sabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#SağlıkYüzüstü mü sırtüstümü yoksa yana doğru mu yatıyorsunuz? Tercih ettiğiniz pozisyonun, reflüden beyin sağlığına kadar bir dizi sağlık sorununu tetikleme potansiyeline sahip olduğunu hatta en kötü senaryolarda, kötü bir uyku pozisyonunun sizi yavaş yavaş öldürüyor olabileceğini biliyor musunuz?
#Sağlıklı UykuSon yıllarda hastalanmadan önce hastalıklara karşı önlem almanın giderek önem kazanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Wellbeing uygulamaları adı verilen bu yöntemlerle kişiler artık hasta olmadan bazı hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor, sağlıklı, mutlu ve ağrısız bir hayat sürebiliyor” dedi. 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Cerrahi hayatımın ilk 18 yılı organ nakli ile geçti. Bu tabii hem çok yorucu, hem çok yoğun, hem de vicdanen çok huzur verici ve rahatlatıcı bir işti. 18 yıl sonra biraz da yaş dolayısıyla yön değiştirmem gerekti. 2013 yılında İzmir'e geri döndüm ve obezite cerrahisi yapmaya başladım. Obezite cerrahisi yaptıkça post bariatrik estetik cerrahi işlemlere de ihtiyaç duyulmaya başlandı. Dolayısıyla 4 yıl önce Bayraklı’da 500 metrekarelik bir alan içinde ortak muayenehane olarak çalıştığımız bir kliniğimiz oldu. Burada diş hekimi, estetik ve plastik cerrahi uzmanı ve benimle beraber bir genel cerrahi uzmanı arkadaşımız daha var. Ayrıca bir sağlık turizmi ruhsatı olan firmamız var. Bu ortak klinikte her şeyi kendimiz yapıp hastalarımızın ameliyatlarını ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
#1