İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 13 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemMasterChef lor dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lor dolması Bayburt ili ile özdeşleşen, yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Bayburt Lor dolması malzemeleri arasında lor peyniri ve yabani pazı (evelik) bulunur. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Bayburt lor dolması tarifi ve yapılışı...
#Lor DolmasıIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı