Yemek yapımında kullanılan ve mutfak setleri içerisinde yer alan ankastre setlerinin temizliği nasıl olmalıdır? Bu konuda ev hanımlarının ve aşçıların merak ettiği püf noktalar vardır. Yazımızda bu püf notları ve ankastre temizliğinde bilinmesi gereken yöntemleri bir araya getirdik. Ankastre temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler hakkında tüm detayları derledik.
#Nasıl YapılırÇoğu kişi için ev temizliği dünyadaki en sıkıcı iş ve neredeyse bir işkence. Birçoğumuz ev tamamen kötü hale gelene kadar pek de temizlik yapmıyoruz. Ama size güzel haberlerimiz var. Sadece birkaç basit numara ile evinizi ışıl ışıl yapabilirsiniz.
#Fırın Nasıl TemizlenirTemizlik, genellikle çok zaman ayırmanız ve tedbirli olmanız gereken bir şey. Bazen evlerimizin istediğimiz gibi görünmesini sağlamak için uzun zaman ve çok çaba sarf etmemiz gerekir. Bu nedenle temizliği kusursuz hale getirmek için en iyi püf noktaları derledik. Bu öneriler size çok fazla zaman kazandırabilir.
#TemizlikKimyasal temizlik ürünlerden artık hepimiz çekiniyor, bilinçli bir tüketici olarak ürünlerin arkasını okuyoruz. Fakat hazır temizlik ürünlerinde birçok kimyasal ve toksik madde içeriyor. Oysa evde olan malzemelerle de oldukça etkili ve doğal bir temizlik yapabiliriz. İşte mutfağınızı gönül rahatlığıyla temizleyebileceğiniz ev yapımı doğal temizleyici tarifi...
#FırınFırını pek çok insan misafir ağırladığında, özel zamanlarda sürekli pasta, börek yapmak için kullanır. Her defasında fırını temizlemeye gerek yoktur. Ancak fırını haftada en az iki kez açıyorsanız iki haftada bir temizlemeniz gerekir. Fırını temizlemek için dikkat etmeniz bazı püf noktaları vardır. İşte onlardan bazıları...
#Fırın TemizliğiUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Ülkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Yemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaEge, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesMutfak; hijyen açısından oldukça önemli bir konumdadır. Ev içerisindeki hijyen konusunda başta yer alan mutfak içerisinde pek çok yemeğin pişirilmesinden ötürü, bu duruma dikkat etmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mutfak gereçlerinin de sıklıkla temizlenmesi oldukça gereklidir. Mikrodalga fırını; en fazla kirlenen mutfak gereçleri içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden mikrodalga fırınının belli aralıklarla temizlenmesi, hijyen açısından yararlı olacaktır. Peki mikrodalga nasıl temizlenir? İçi yanmış mikrodalga ve yağları nasıl temizlenmeli? İşte, tüm detaylar.
#MikrodalgaDenizler de bulunmakta olan birçok çeşitli balık olduğu bilinmektedir. Denizde bulunan balıklardan birisi de tombik balığı olarak ifade edilebilir. Tombik balığını duyan kişiler bu balık türü ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Tombik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tombik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Tombik balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Yemeklere lezzet katmak için birbirinden farklı yöntemler kullanılır. Özellikle de yöresel lezzetlerin bütünleşmesi çok önem taşımaktadır. Biber kurutma metotları ise merak uyandırmaktadır. Biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte dolmalık, kırmızı, yeşil, acı sivri ve pul biberi kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#BiberMantar özellikle her çeşit yemeklerin içerisinde kullanılabilen ve kullanıldığı yemeklere ayrı bir tat veren bir besin maddesidir. Mantarın yer aldığı çok sayıda yemek tarifi bulunmaktadır. Bununla birlikte kurutulmuş mantar, günümüzde en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Mantarın ev ortamı içerisinde fırında ve güneşte nasıl kurutulduğunu sizin için derledik.
#MantarGünümüzde besinler mevsiminde taze taze tüketilirken bazı durumlarda ise kurutularak tüketilmesi gerekiyor. Sarımsak da belli metotlar ile kurutulan bu besinler arasında sayılabilir. Sarımsak nasıl kurutulur ve saklanır? Evde taze baş, yaş ve yeşil sarımsak kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#SarımsakKuruyemişler arasında en fazla sevilenlerden bir tanesi olan kuru erik vücut için oldukça faydalı olan bir meyvedir. İçermiş olduğu vitaminler ve mineraller ile insan sağlığına faydalı olmaktadır. Günlük beslenme rutinine kuru erik eklemek, insanları pek çok hastalığa karşı korumaktadır. Erik kuru ve yaş hali ile sevilen bir meyvedir. Özellikle bahar aylarının içerisinde yetişmektedir. Yaş erik meyve şeklinde tüketilebildiği gibi kompostosu ve marmelattı da yapılmaktadır. Kurutulduğunda ise daha değişik bir lezzet eklenmektedir. Kuru hali ile kuruyemiş gibi tüketildiği gibi aynı zamanda da keklerin ve çeşitli tatlıların içerisine de konulmaktadır. Eriğinin nasıl kurutulabileceğini, eriğin fırında ve güneşte nasıl kurutulduğunu sizler için derledik.
#ErikSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestanePalamut, mevsiminin gelmesiyle sofralardaki yerini alıyor. İster kızartın isterseniz de fırınlayın... Hangi yöntemle hazırlarsanız hazırlayın her hali ayrı lezzetli. Ayrıca zeytinyağı ve baharatlarla da marine edebilirsiniz. Peki palamut nasıl temizlenir ve pişirilir? İşte lezzetiyle öne çıkan fırında palamut tarifi...
#Palamut Nasıl TemizlenirNeredeyse tüm Anadolu’da bayram tatlısı olarak bilinen baklava, yalnızca bayramlarda değil, ziyafet ve kutlama yemeklerinde de sofraların baş tacıdır. Her ne kadar zahmetli ve masraflı bir tatlı olsa da baklava yüzyıllardır itibarını koruyarak varlığını sürdürmüştür.
#BusaEv temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir. Ev temizliğine dair pratik bilgileri ayrıntıları ile derledik.
#Ev TemizliğiBirçok balık türünün sevilerek tüketildiğini söylemek mümkündür. Menekşe balığı ise aynı zamanda farklı isimler ile de bilinmektedir. Siz de menekşe balığı ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Menekşe Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Menekşe balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Menekşe balığının temizlenmesi ve pişirilmesi hakkında detayları derledik.
Denizler ve okyanuslar, pek çok balığa ve deniz canlısına ev sahipliği yapar. Halk arasında genellikle çizgili mercan olarak bilinmektedir. Genellikle de ılıman denizlerde yaşar. Çok meraklı ve ürkek bir balıktır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. 150-200 metrelik bir derinliğe sahiptir. Mırmır Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Birbirinden farklı birçok balık türü deniz ve okyanusların içerisinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu çeşitlerden birisi de izmarit balığı olarak bilinir. Tüketilebilen bir balık türü olarak hem balık severler hem de deniz kültürüne ilgi duyanlar tarafından merak edilir. İzmarit balığı ile ilgili bilinmesi gereken tüm bilgileri derledik.
Mercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Balık türleri sevilerek tüketilmektedir. Her balığın kendine özgü bir temizleme ve pişirme tekniği bulunmaktadır. Siz de dülger balığı ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Dülger Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Peygamber balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
Balıkların her biri farklı bir lezzete sahiptir. Özellikle en çok tüketilen balıklardan birisi de levrektir. Kolay bir şekilde pişirilen levrek oldukça lezzetlidir. Levrek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Bayağı Levrek balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle sağlıklı balık seçiminde pek çok detaya dikkat edilir. Çipura da en sevilen balıkların başında gelmektedir. Çipura Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çupra balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.