Palamut nasıl temizlenir ve pişirilir? Lezzetiyle öne çıkan fırında palamut tarifi
Palamut, mevsiminin gelmesiyle sofralardaki yerini alıyor. İster kızartın isterseniz de fırınlayın... Hangi yöntemle hazırlarsanız hazırlayın her hali ayrı lezzetli. Ayrıca zeytinyağı ve baharatlarla da marine edebilirsiniz. Peki palamut nasıl temizlenir ve pişirilir? İşte lezzetiyle öne çıkan fırında palamut tarifi...
Fırında pişen balık, kızartmaya kıyasla aksine daha az kalorili ve daha sağlıklıdır. Üstelik fırında pişirdiğinizde balığın lezzeti ayrı güzel oluyor. Eğer denemek isterseniz, fırında palamut tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Palamut en kolay temizlenen balık türlerinden biri. Bu balığı temizlemek için ilk olarak bıçakla üst kısmını traşlayın ve kaygan olan kısmı alın.
Ardından baş kısmından aşağaı doğru ikiye ayırın ve içini temizleyin.
Daha sonra siyah tabakayı bıçak yardımıyla sıyırın.
Balığın boyutuna göre parmak kalınlığında dilimlenir.
Geniş bir kaba su koyun. Dilimlenen balıkları sudan geçirip suyun içerisinde 45 dakika kadar bekletin.
Palamutu birkaç farklı yöntem ile pişirebilirsiniz. Bu lezzetli balığı fırına veya tavada pişirebilir ya da kızartabilirsiniz. Her pişirme yöntemiyle ayrı güzel oluyor.
FIRINDA BALIK TARİFİ
MALZEMELER
2 adet palamut
1 adet patates
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
3-4 tane sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
FIRINDA BALIK NASIL YAPILIR?
Yıkanmış ve içi temizlenmiş palamutları bir kaba alarak zeytinyağı, kekik ve tuzla harmanlayın.
Başka bir kapta patates, biber, domates ve soğanı kesip içine zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın.
Orta boy bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı serin ve karıştırdığınız malzemeleri koyun.
Malzemelerin üstüne palamutları birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin ve palamutların içine dışına sarımsakları rendeleyin.
En son defne yapraklarını palamutlara koyun ve 200 dereceye getirdiğiniz fırınınızda 20-25 dakika pişirin.
Sağlıklı ve besleyici öğününüz hazır.
Afiyet olsun…