Makarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenYemek yapmaya vaktimiz olmadığında veya canımız karbonhidrat çektiğinde imdadımıza yetişiyor; birbirinden leziz soslarla mükellef bir öğüne dönüşüyor. Alışılmış tariflerin dışına çıkmak isteyenler için önerilerimiz var... Makarnayı yeşil mercimek, kıyma ve kişnişle besleyici bir çorbaya dönüştürebilir veya bol peynirle enfes bir mac&cheese yapabiliriz.
#MakarnaGündemin menüsü belirleyen Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna tarifi ile izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Gelinlerin her gün maharetlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna nasıl yapılır merak edenlere, işte güveçte fırın makarna tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Fırın MakarnaPeynir ve makarnanın enfes birleşimi çoğumuzun favorisi. Mac and cheese de bol peynirli sosuyla sofranızın yıldızı olacak. Görünümü ve lezzetiyle çok seveceğiniz bu güzel tarife mutlaka şans vermelisiniz. Peki mac and cheese nasıl yapılır? İşte mac and cheese tarifi...
#Mac And CheeseDünya Vegan Günü yaklaşıyor. 1944 yılının kasım ayında Donald Watson, Elsie Shrigley ve arkadaşları Vegan Topluluğu’nu kurdular ve vegan kavramını dünyaya duyurdular. Her ne kadar günü bilinmese de 1 Kasım tüm dünyada Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor ve kasım ayı da vegan ayı.
#Şebnem TurhanEsenyurt’taki Ağa gibi lokantalara saygı duyuyorum. Ülkemizde kaliteli malzemenin tükenmesine, göğe çıkan maliyetlere ve damak zevki erozyonuna rağmen standartlarını düşürmüyorlar. Belli gelenekleri koruyorlar. Söylediklerimi yerseniz tebessümle ayrılacaksınız.
#AĞA LOKANTASI5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü geride bıraktık. Bugün çevreyle ilgili bir örnek vereyim. Bir güzel ve de ilginç çalışma... Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2’nci sınıf öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında plastik kullanımına savaş açtı.
#İzmirArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağı ve dünya mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de fırında makarna oldu. Peki, fırında makarna nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı fırında makarna tarifi
#Fırında Makarna Nasıl YapılırRamazan’ın gelişiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları çok daha fazla sorulmaya başlandı. Uzun ve kalabalık iftar sofralarına yakışır bir menü hazırlamak isteyen vatandaşlar , örnek iftar menülerinden fikir almaya çalışıyor. Henüz karar verememiş olanlar için çorba, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüleri hazırladık.
#İftar MenüsüTours, sakin bir kent. Burada şehrin sakinlerinden, lokanta müdürü bir beyin tavsiyesi olan üç restoran denedim: BarJu, La Maison des Halles ve La Maison Tourangelle. Üçünden de çok memnun ayrıldım.
#La Maison TourangelleKurban Bayramı'nda eti gerektiğinden fazla tüketmek, kolesterol yükselmesi, kilo artışına neden olabilir. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Elif Karacanoğlu, etin fazla kaçırılması durumunda neler yapılması gerektiğini söyledi.
#Kurban Bayramı