Sadece ramazanda yemeyin

İftariyeliklerin kralıdır hurma.

Haberin Devamı

O olmadan eksik kalır iftar sofraları. Peki neden bu kadar vazgeçilmezdir hurma?
İftarı açarken ağza birkaç hurma atmak, enerjisiz kalmış, halsiz düşmüş vücuda enerji verir. Hurmada bol miktarda bulunan şeker, glikoz değil früktozdur.
Yani hurmanın içinde bol miktarda bulunan şeker türü, kan şekerini birdenbire yükselten, hazmetmesi zor olan glikoz değildir.
Bu nedenle iftarda ilk olarak hurma yemek, aynı zamanda sağlıklı bir oruç açma yöntemi de oluyor. Ve belki de Ortadoğu ve Güney Afrika insanlarının bu kadar uzun zamandır bu meyveye önem vermesinin nedeni de budur. Uzun zaman derken, gerçekten uzun bir zamandan, 5 bin yıldan söz ediyorum.
Evet, anavatanı Ortadoğu ve Afrika’dır hurmanın. Ama şimdilerde İngiltere ve Amerika da dahil pek çok ülke hurma yetiştiriyor.
Hurma; magnezyum, demir, potasyum ve B vitamini açısından çok zengin.
Kansere, bronşite ve pek çok hastalığa iyi gelen hurma, emziren annelerin yemesi gereken en önemli meyvelerden biri. Kısacası hurma, aslında öyle sadece ramazan ayında tüketilip 11 ay boyunca yabana atılacak bir besin değil. Yılın her ayı her gün hurma yemek gerek...

Haberin Devamı

FIRINDA SPAGETTİ MAKARNA

Benim tavsiyem makarnaları ikiye ya da üçe bölmeniz. Böylece hem servis yapmanız kolaylaşır hem de bıçağa gerek duymadan yiyebilirsiniz.
Makarnayı tuzu bol suda 8-10 dakika haşlayın. Sosu hazırlamak için yağı derin bir tavaya ya da küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Unu hemen ilave edip bir tel çırpıcıyla karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Unun rengi sararıp kaynamaya başlar başlamaz sütü azar azar ilave edin.
Bu arada, unun topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Sütün hepsini ekleyip karıştırmaya devam ederken tuz ve karabiberi de serpiştirin.
Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın ve hızla karıştırmaya devam ederek yumurtayı kırın. Yumurtayı sosa iyice yedirin.
Kare bir borcamı önünüze alın. Haşlanmış makarnayı süzüp borcama aktarın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine yayın ve iyice karıştırın. Kabın sos bulaşan yerlerini silip makarnanın üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Makarnayı 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 30 dakika, üzeri iyice sararıncaya kadar pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-Yarım paket spagetti makarna (Yarım paket fırın makarna da kullanabilirsiniz.)
Sos için;
-4 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz.)
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-4 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Yazarın Tüm Yazıları