Yedi Tepe üzerine kurulu Filibe , 350 bini aşan nüfusuyla Bulgaristan'ın ikinci büyük şehri. Ülkenin önemli ekonomi, ulaşım, kültür ve eğitim merkezlerinden biri olan kent köklü bir geçmişe sahip. Adını Makedonya Kralı II. Filip'ten alan şehir, 5 Eylül 2014 tarihinde yapılan seçimle 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hak kazanmıştı.
#FilibeCumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu. New York'ta bulunan Türkevi'ne saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "İşte şimdi PKK baktı ki iş kötüye gidiyor. Seçmenlere saldırmaya başladılar. Ha bu seçmenler diyorlar ki demek ki herhalde Cumhur İttifakı'ndan yana. Onun için onlara saldırıyorlar. Yetmedi Amerika'da Birleşmiş Milletler'in karşısındaki Türk evine saldırdılar. Türkevi'nin camlarını kırdılar. Niye? Hani siz demokrattınız. Türk evine saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi biz de buradan Amerika'nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz? Hadi bakalım hemen süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanOsmanlı imparatorluğunun tarihte Bizans imparatorluğuna karşı düzenlemiş olduğu pek çok savaş vardır. Sazlıdere Savaşı da o savaşlardan bir tanesidir. Sazlıdere Savaşı oldukça uzun yıllar sürmüş olan bir savaştır. Bundan dolayı Osmanlı imparatorluğunun sürdürmüş olduğu büyük savaşlardan birisi olarak bilinir. Dünya tarihçileri de bu savaşı oldukça fazla araştırmaktadır. Peki Sazlıdere Savaşı nedir? Sazlıdere Savaşı hangi devletler arasında gerçekleşti? Sazlıdere Savaşı nedenleri ve sonuçları nelerdir? İşte Sazlıdere Savaşı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Bulgaristan korona krizini hafif yaşayan ülkelerden. Salgının en çok etkili olduğu yerler başkent Sofya ve Sıla Yolu üzerindeki Filibe. AB vatandaşları ve bu ülkelerde yaşayan yabancılar için seyahat serbest. Sınırda bir korona beyannamesi doldurmak zorunlu. Kamu taşıma araçları, eczane ve kapalı mekanlarda maske şartı var.
#AVRUPADAN HABERLERKanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Mehmed dizisiyle birlikte tarihin önemli paşalarının hayatları merak ediliyor. İzleyenlerin sıklıkla yaptığı aramalarında başında Şehabettin Paşa kimdir, tarihteki önemi nedir? sorusu geliyor. Peki Osmanlı Devlet'inde önemli bir yeri olan Şehabettin Paşa kimdir?
#MehmedHadım Şahabettin Paşa kimdir? soruları Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle gündeme geldi. Osmanlı tarihinin gördüğü en büyük iktisatçılardan birisi olan Hadım Şahabettin Paşa'yı Burak Tamdoğan canlandırıyor. İşte Hadım Şahabettin Paşa’nın hayatına ilişkin detaylar!
#Hadım Şahabettin PaşaYoğurdun keşfedilmesini her ülke kendine göre yorumlar ve yoğurdun ilk o ülkeden çıktığını ileri sürerler. Fakat yoğurt nerede keşfedilmiş olursa olsun, yoğurdun Batıya tanıtılmasında ve bugünkü popüler ve ticari ürün haline gelmesinde Bulgaristan önemli bir rol oynadı. Hatta yoğurdun bileşimini ilk ortaya koyan bilim insanı sütü yoğurda dönüştüren bakteriye ‘laktobasil bulgarikusadı’ adını verdi. İşte yoğurdun dünyaya tanıtılması…
#YoğurtYüz yılı aşkın süredir hizmet vererek geleneksellikten gelen lezzetlerini müşterilerine sunan ve hem turistlerin hem de İstanbulluların en beğendiği asırlık restoranları sizin için derledik. Biz en popüler olan 10 restoranı yazdık ama siz devamını merak eder de İstanbul’un tüm asırlık restoranlarını bir arada görmek isterseniz Zomato’nun derlemeler bölümünde bulabilirsiniz. İşte karşınızda İstanbul’un en popüler 9 koca çınarı!
#En İyi 10 RestoranDışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trakya Üniversitesinde “Balkan Savaşı'ndan Balkan Barışı'na: 100. Yılında Türk Dış Politikası” konulu konferansa katıldı. Davutoğlu'na yumurtalı protestoya karşı güvenlik görevlilerinin şemsiyeli koruması dikkat çekti. Davutoğlu yaptığı konuşmada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi eleştirdi ve "1915’te sizler acı çekmediniz. Gelibolu’da 250 bin şehit verenler de acı çekti. Maraş’ta da Urfa’da da acı çekildi. İşte iki lider arasındaki fark da burada. Mustafa Kemal ile Sarkozy arasındaki fark da burada." dedi.
Osmanlı döneminde 500 yıl Anadolu’yla içiçe yaşayan, Cumhuriyet döneminde Ankara ile kardeş şehir ilan edilen Sofya artık gerçek bir Avrupa başkenti. Sofya’yı geniş parklar, meydanlar, Bizans ve Roma kalıntıları süslüyor. Osmanlı eserleri de kentin mimarisinde, kültüründe önemli bir yer tutuyor.
Bu benim Tuna Kiremitçi ile üç ya da dördüncü röportajım. Hayatının çeşitli dönemlerinde karşısına dikiliyorum. Zaman zaman ona sinir olmuşluğum da vardır, kadınları üzdüğü için. Ama bu röportajda geçmişe sünger çektik. Ben de önyargılarımdan sıyrıldım, onu yeni baştan tanımaya çalıştım. O da hayatında yeni bir sayfa açıyor, bundan sonra onu Kelebek yazarı olarak okuyacaksınız. Güzel numaralar çekmeye hazırlanıyor. Yolu açık olsun diyorum. Bugün konuştuklarımızı yazacağım, yarın da köşemde onunla birlikte katıldığım Altın Kelebek Ödül Töreni macerasını anlatacağım...
Kavaklıdere Şarapları, ismini aldığı semtin ününü fersah fersah geçti, Ankara’nın bir semti olarak değil, üzümün mucizevi dönüşümünü gerçekleştiren şirket olarak kafalara kazındı. İşte Kavaklıdere Şarapları, bu yıl kuruluşunun 75. yılını kutluyor. Ama biz nedense iki sıkımlık şöhretli ailelerin bile ıcığını cıcığını bilirken, rakıcı bir millete taaa 1929’larda şarap içirmeyi kafaya koymuş Ankaralı Başman ailesi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.