Dizileri, ikonlaştırılan müzik grupları, e-sporcularıyla dünyayı fet-heden Güney Kore, bütün bu kültürel birikimi dev bir ‘Hallyu’ya çevirdi. Hallyu, Kore dalgası demek. Çocuk-ergen, genç-yaşlı bütün kuşaklar bu dalgadan payına düşeni aldı. Kimi yemeklerine tutkun, kimi sinemasına… Hakkında pek az şey bilerek gittim ve yaratılan bu dalganın az bile kaldığını; tarihi, kültürü ve coğ-rafyasıyla ziyaretçilerine sunacak pek çok şeyi olduğunu gör-düm.
#Güney KoreTürkiye’de bir vatandaş akrep yemesi sonucunda hayatını kaybetti. Akrep yenir mi? sorusu da bu olayın ardından merak edilip araştırılıyor. Kayseri'de 2 tane akrep yiyen Bilal Yiğit , seyir halindeki yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Peki, Türkiye'de zehirli akrep var mı? Akrep yemek tehlikeli mi, zararlı mı?
#AkrepMuğla'nın Marmaris ilçesinde dün çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği yangından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son bilgilere göre yangını 2 çocuğun çıkardığı iddia edildi. Pedagog eşliğinde ifadeleri alınan 10 yaşlarındaki çocukların "Kitap yakıyorduk, alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık" dediği öğrenildi.
#MuğlaOsmaniye'nin Kadirli ilçesi Kazmacalı, Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının hızı, 3'üncü günde kesildi. Etrafı büyük oranda çevrilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılırken ise rüzgar hala risk olarak değerlendiriliyor. Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi sınırlarına ulaşan yangın nedeniyle tarihi eserler, Osmaniye Müze Müdürlüğü'ne tedbir amaçlı nakledildi. İlçede yangına müdahale edilen araçlardan biri de yandı. Kadirli Belediyesi’ne ait olan ve destek için bölgeye gönderilen 22 tonluk ekskavatörün yangının ilk günü müdahale sırasında alev aldığı belirtildi. Ekskavatörün operatörünün ise son anda araçtan atlayıp kendisini kurtardığı öğrenildi.
#OsmaniyeFETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Ankara'daki binasının işgal edilmesine ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı. Geçirdiği diş ameliyatından saatler sonra kalkışmayı duyup alana koşan özel güvenlik görevlisi Ersin Eşref Balcı'nın (33) cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde Balcı ve çevresindekilerin, askerleri ikna etmeye çalışması ve TRT'nin işgalden kurtarıldıktan sonraki sevinçleri yer aldı. Balcı ve çevresindekilerin 'Kendine hakim ol, sen bizim askerimizsin' diyerek, askerleri ikna etmeye çalıştığı görüldü. Balcı, "Rütbeli askerler 'Halkı vurun' emri verirken, ona rağmen askere sarılıp onları ikna etmeye çalıştık" dedi.
#AnkaraTransistör günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sizler için Transistör nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır? Transistör bacakları, çeşitleri ve çalışma bölgeleri nelerdir? Detaylı olarak araştırdık ve derledik.
#Transistör Nedir?Alan etkili bir transistör olarak bilinen FET, çıkış akımının bir elektrik alanı tarafından kontrol edildiği bir transistördür. Geniş bir kullanım alanı olan FET hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sizin için araştırdık. FET'e dair tüm detayları sizler için derledik.
#FET Nedir?Entegre Devre fizik biliminde kullanılan terimlerden bir tanesidir. Bu sebeple özellikle elektrik devreleri ile uğraşan kişilerin bu terimi iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekir. Entegre devre nedir, entegre çeşitleri, görevleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgileri derledik.
#Entegre Devre Nedir?Elektronik devre elemanları bina sistemlerinde veya şirketlerde çoğunlukla kullanılır. Günümüz teknolojisine de yardımcı olmaktadır. Tüm bilgileri sizler için derledik.
#Elektronik Devre Elemanları Nelerdir?Ayasofya tarihi açıdan pek çok medeniyeti görmüş ve her medeniyet için ayrı bir öneme sahip olmuştur. Tarih boyunca pek çok kez hasar gören, hatta yeniden inşa edilen Ayasofya, yaklaşık 1700 yıllık bir serüvene sahiptir. Belirli dönemlerde kilise olarak vasıf taşıyan Ayasofya, Osmanlı Devleti'nin İstanbul'u topraklarına katmasının ardından ise cami vasfını kazanmıştır. Peki, Ayasofya Cami tarihi açıdan neden bu kadar önemli? İşte, tarihi bilgilerle Ayasofya Cami'nin 1700 yıllık geçmişi
#AyasofyaAyasofya ne demek? Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması kararının ardından, Ayasofya isminin anlamı merak konusu oldu. 15 asırlık tarihi geçmişi bulunan ve bugüne kadar müze statüsünde bulunan Ayasofya'da ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak. 1 Haziran 1453 tarihinde, yani İstanbul’un fethinden sonraki ilk Cuma günü, Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya’da muhteşem bir hutbe okutmuştur. İşte, Megale Ekklesia” adını taşıyan Ayasofya'nın anlamıyla ilgili bilgiler.
#AyasofyaMardin'de yaşayan, bilim ve teknoloji tutkusuyla ürettiği projelerle dikkati çeken Markus Acar, TÜBİTAK'ın desteğiyle İsviçre'de bulunan Avrupa Nükleer Merkezinin lise öğrencileri arasında düzenlediği yarışmada, Şili ve Çin vatandaşı arkadaşlarıyla hazırladığı ‘Parçacık Hızlandırıcılarında Elektron Işınları için Alan Etkili Transistör (FET) Tasarımlarına Dayalı Düşük Maliyetli Grafen Dedektörü’ projesiyle finale kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, online görüşmede Acar'ı kutladı.
#Markus Acar