Fayda haberleri sayfasında Fayda hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 43954 Fayda haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eğer muazzam bir Akdeniz coğrafyasına sahipseniz, hele bir de bu coğrafyanın bir kolu Ortadoğu’ya kadar uzanıyorsa başlıktaki sorunun yanıtı hiç tereddütsüz ve tabii ki “ZEYTİNYAĞI” olacaktır. İsterseniz gelin, az ya da çok ama her gün midemize zorunlu olarak indirdiğimiz “Bitkisel yağların hangisi daha sağlıklı?” sorusuna daha detaycı ve tarafsız bir gözle bakmaya ve meseleyi daha iyi anlamaya çalışalım. Hazırsanız buyurun...
#Zeytin YağıSağlıklı yağlar arasında kabul edilen Hindistan cevizi yağı özellikle birçok rahatsızlıkta kullanılan bir yağ olarak bilinmektedir. Hindistan cevizi yağının sadece kozmetik amaçlı kullanılmayıp yiyecek olarak da tüketildiği bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı yenir mi? Hamilelikte zararları mıdır ve Hindistan cevizi yağının faydaları ve zararları nelerdir sorularının yanıtları hakkındaki bilgileri sizler için derledik.
#Hindistan Cevizi YağıDünyada pek çok bitkinin suyu, yağı ve çayı yapılmaktadır. Bu yapılan sular, yağlar ve çaylar bitkinin getirdiği faydalardan dolayı bazen içilerek tüketilmekte bazen de kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Örneğin argan yağının saçlara iyi geldiği bilinmektedir. Yüze sürülen ve lekeleri geçiren birçok bitkinin yağı da mevcuttur. Doğa bizlere şifa amaçlı bu tarz zenginlikler sunmaktadır. Hindistan cevizi de bu zenginliklerden sadece bir tanesidir. Hindistan cevizi suyu içilir mi, faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#Hindistan Cevizi Suyuİnsanların sağlığı için yararlı olan çok sayıda bitki bulunmaktadır. Bu bitkiler arasında aloe vera ilk sıralarda gelmektedir. Çünkü aloe veranın özellikle cilt için oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Aloe vera güneş ister mi ve sever mi? Aloe vera güneş almalı mı tüm detayları ile derledik.
#Aloe VeraÜlkemiz, bal üretiminde en önde gelen ülkelerden... Ben de mutfağımda şeker yerine bal kullanmayı çok seviyorum. Sadece tatlılarda değil, tuzlu yemeklerin marinasyonlarında da, tatlı-ekşi ve tatlı-acı soslarda da her zaman tercih ettiğim bir malzeme... En güzel tavuk marinasyonlarından biri, bal ve soya sosu karışımından oluşuyor. Bu karışıma, servis ederken bir miktar da susam ekleyince tavuklar bambaşka bir lezzete bürünüyor.
#BalSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, pandeminin başından beri Kovid'e karşı etkinliği ilk kez klinik çalışmalarla ispatlanan ilaç için uyarılarda bulundu. Kaya, 'Kovid ilacından fayda görmek için zamanında test yaptırmak şart.' ded
#Kovid İlacıDiyet listelerinde genellikle üzeri karalanan pirinç, bu kadar da zararlı mı gerçekten? Bu besini ve türlerini ne kadar iyi tanıyoruz? Örneğin basmatinin nar ve şeftali gibi meyvelerle salatası enfes olur. Çorbalara kıvam vermek için kepekli pirinci, uzun süre tok kalmak isterseniz de kırmızı pirinci tercih edebilirsiniz.
#PirinçKorona vakaları zaman zaman azalsa da son 7 haftadır tırmanışta. Ancak uzmanlar, vaka sayısının fazla olmasına karşın yoğun bakımların geçen yılın bu dönemine kıyasla rahat olduğuna dikkat çekiyor ve bunu da artan aşı oranına bağlıyor. Zira aşı, koronanın hafif atlatılmasında en büyük etken...
#KoronavirsBeyaz ekmek yerine kepekli veya yulaflı ekmeği, pirinç yerine bulguru tercih edin. Öğünlerinizde bol salata, bir porsiyon pişmiş sebze ve kabuğuyla birlikte taze meyve olsun, haftada 3-4 porsiyon kuru baklagil yemeyi ihmal etmeyin. Bu sayede sofranız lif açısından çok zengin olur; daha uzun süre tok kalırsınız ve kan şekeri seviyeniz daha dengeli hale gelir.
#LifUNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 40 bin liradan satılan safran bitkisinin hasadı başladı. Hücre yenileme ve vücut direnci yükseltme özelliği de bulunan Safran özellikle korona virüs salgını nedeniyle bu yıl en rağbet gören ürünlerin başında geldi.
#SafranKahvaltılarımızın vazgeçilmezi yumurta en sağlıklı gıdalar arasında yer alıyor. Yetişkinlerin beslenme programında önemli yer tutan bu besin çocuklar için de oldukça faydalı. Ancak uzmanlar yumurtayı pişirirken besin değerlerini kaybetmemesi açısından birkaç detaya dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
#MineralBu hafta gökyüzüne Jüpiter ile Satürn arasındaki etkileşim hâkim olacak. Bir yanımız büyümek, gelişmek isteyecek, diğer yanımız frene basmamız gerektiğini fısıldayacak. Görünmez bir güç bizi ters yönlere doğru çekiştirecek. Etkisini tüm hafta hissedeceğiz.
#AstrolojiAvrupa Kupalarında da başarıya odaklanan Süper Lig lideri Galatasaray, devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için şimdiden kolları sıvadı. Türkiye ve Avrupa medyasında yer alan haberlere göre sarı-kırmızılı ekip, Roma’da forma giyen Arjantinli yıldız Paulo Dybala’yı gözüne kestirdi. Dybala’nın Arjantin ekibi Instituto ACC’de forma giydiği dönem teknik direktörü olan Dario Franco, transfer iddiaları ve eski öğrencisinin son dönemdeki performansıyla ilgili Spor Arena’ya konuştu. Franco, yıldız oyuncunun olası transferde Galatasaray’a sağlayacağı katkıya da değindi.
#Paulo DybalaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Esad rejiminin ardından Suriye’nin toparlanması konusunda “Suriye halkının bir yol kazasına mahal vermeden, geçiş sürecini suhuletle yönetmesine destek oluyoruz. İnsani yardımlarımız devam edecek. Onlara devlet yapılanmasının nasıl olması gerektiği hususunda yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen D-8 Zirvesi'ne katıldı. Yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili "PKK/YPG’nin umutları boşa çıktı. Esed’in beklentileri farklıydı ama bunlar tecelli etmedi. PKK/YPG için yolun sonu göründü" dedi. Sednaya Hapishanesi'nde ortaya çıkan vahşet görüntülerine tepki gösteren Erdoğan, muhalefete eleştiride bulunarak "Umarım Sednaya fotoğrafı “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?” diyenleri, “Suriyelilere kapılarımızı neden açtık?” diye yabancı düşmanlığını körükleyenleri, “Esed af ilan etti Suriyelileri ülkelerine gönderin” diyerek bizlere akıl verenleri bir nebze olsun utandırmıştır." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire’de 'D-8 Teşkilatı 11. Zirve Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin yeniden tesisine atfettiğimiz önemi her fırsatta vurguluyoruz. Tüm dini, mezhebi ve etnik grupların yan yana, sulh içinde yaşadığı terörden arındırılmış bir Suriye'nin inşası en samimi beklentimizdir." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon 1.5 ayda sadece İstanbul’da sahte içki nedeniyle zehirlenen 73 kişiden 37’si öldü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri merdiven altı imalathanelere baskınlar yapsa da sahte içki satışının internetten ya da el altından hızla devam etmesi nedeniyle yılbaşı öncesi ölümlerin artmasından endişe duyuluyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Ama vergiler!” Bu konuda da muhakkak çalışma yapılmalı. Zira hem ölüyoruz hem devlet daha çok zarar ediyor. Sadece geçen yıl kaçak içki sebebiyle vergisel zarar 10 milyar lira civarında. Peki sahtesi ile gerçeğini ayırt etmenin bir yolu var mı? Biz ne yapmalıyız ve bu konuyu önemli bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkarmak için neler yapılmalı? Sordum.
#Sahte İçkiMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziKış aylarında sofralarımıza renk katarken, sağlığımıza da büyük fayda sağlayan balkabağını, özellikle bazı besinlerle birlikte tükettiğimizde etkisinin çok daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Edagül Kopuz “Günümüzde birçok ülkede anti-inflamatuar, antioksidan, antiviral ve antidiyabetik özellikleri nedeniyle ilaç olarak kullanılmakta olan balkabağı, besleyici içeriği ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde diyetimizde mutlaka yer alması gereken bir besindir.
#SağlıkTürkiye’nin Mühendis Kızları projesinin, Birleşmiş Milletler’e bağlı dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact (UNGC) tarafından düzenlenen Partnership for Sustainability Award 2024 kapsamında ‘People’ kategorisinde ödüle layık görüldüğü duyuruldu.
#Türkiye’Nin Mühendis KızlarıKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamKARADENİZ Holding’in Afrika ülkelerinin kaderini değiştirecek hamleyi dede Rauf Osman Karadeniz 1948 yılında atmış. O yıl kurulan şirket, ağır sanayi ve kaynak ekipmanları ticaretiyle uğraşıyordu; sonrasında ise ana faaliyet alanı olarak enerjiyi belirlemiş.
#KARADENİZ HoldingBurun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkDünya Sanat ve Bilim Akademisi (WAAS) Başkanı Garry Jacobs, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen 7’nci Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı’na katıldı. WAAS Başkanı Jacobs, Hürriyet’e özel yaptığı açıklamalarda yapay zekanın günümüzde, atom bombası kadar güçlü bir teknoloji olduğuna dikkat çekerek, “Günümüz gençlerini teknolojiyi insanlık yararına kullanmaları için eğitmemiz gerekiyor” dedi.
#WAASMuhaliflerin 54 yıllık Esad rejimine son vererek Suriye’de kontrolü ele geçirmesinin üzerinden bir hafta geçti. Bu süre zarfında Esad rejiminin travmalarıyla yüzleşen Suriye tarihi bir dönüşüm sürecine girerken, bölgede uzun süredir devam eden jeopolitik dengeler de değişim sinyalleri vermeye başladı.
#Esad Rejimi2026 yılında gerçekleşecek olan FIFA Dünya Kupası’na katılabilmek için oynanacak FIFA Dünya Kupası Avrupa Eleme Grupları belli oldu. A Milli Takım E Grubu’nda Hollanda ve İspanya maçı galibi, Gürcistan ve Bulgaristan ile eşleşti. Gürcü gazeteciler grubu ve kurayı Spor Arena'ya değerlendirdi.
#Dünya Kupası ElemeleriTeknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
#Beşinci Teknoloji Ve Etki Merkezi