MEB'in 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı, eğitimde farklılıklar oluşturan 130 öğretmen arasında, kendi alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış isimler yer alıyor. Tekirdağ'da görev yapan Melih öğretmen, Mobekap isimli proje kapsamında Gaziantep'teki bütün köyleri dolaşarak yetenekli çocukların müziğe kazandırılması için çalıştı. Afyonkarahisar'da görevli Özlem öğretmen ‘Geri Dönüşümden Tasarıma’ isimli projesi ile büyük beğeni topladı ve velilerin eserlerinden yıl sonu resim ve sanat galerisi oluşturdu. İzmir'in Tire ilçesinde çalışan Mutlu öğretmen, Türkiye'nin birçok ilinde düzenlediği seminerlerle 5 bin öğretmene geleneksel çocuk oyunları eğitimi verdi.
#MEBMEB tarafından düzenlenen ve kodlama, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zeka gibi konuların ele alınacağı ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknolojiyle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıHarezmi Eğitim Modeli'nin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı tanıtımı yapıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Altınöz, "Model, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında, güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek bilimsel araştırma yöntemleriyle belirlenen süreci öğretmenlerle değerlendirip güncelleyen bir yapıda" dedi.
#Harezmi Eğitim ModeliMEB tarafından düzenlenecek olan ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin dördüncüsü, 2-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek. Zirvede kodlama ve kod eğitimi, geleceğin teknolojik sınıfları, oyun tabanlı öğrenme ve oyunlaştırma, eğitimde mobil öğrenme, e-içerik geliştirme, üç boyutlu teknolojiler, eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı gibi konular ele alınacak
#Fatih ProjesiAkademisyenler, uzmanlar, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 katılımcı Ankara’da eğitim teknolojilerini konuşacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ kapsamında bir araya gelecek uzmanlar, ‘Kodlama, Kod Eğitimi’, ‘Geleceğin Teknolojik Sınıfları’, ‘Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitsel Oyun’, ‘Eğitimde Mobil Öğrenme’ gibi birçok konuyu tartışacak.
#FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez ‘Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri’ verilecek. Öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak yarışmanın başvuruları 8 Ekim’de sona erecek. Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere fatihprojesietz.meb.gov.tr/gek internet adresinden ulaşılabilecek.
#Geleceğin Eğitimine Katkı ÖdülleriMilli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), öğretmen, akademisyen, öğrenci, eğitim teknoloğu ve teknoloji sağlayıcılarının fikir ve tecrübelerinin paylaşılması amacıyla 17-18 Kasım'da Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi düzenlenecek.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, eğitimde teknolojik gelişmeleri ve teknolojinin yaygınlaşmasını tartışırken, teknoloji etiği gibi bir kavramın da mutlaka düşünülmesi gerektiğini belirtti. Tekin ayrıca FATİH Projesi’nin sadece bir tablet dağıtma projesi olmadığını belirterek, “FATİH Projesi aynı zamanda teknoloji kullanımının yaygınlaşmasını öngören, ülkenin teknolojik altyapısını geliştirmeyi hedefleyen ve bu yönüyle hem sosyal boyutları, hem ekonomik boyutları, hem de pedagojik boyutları olan çok devasa bir projedir” dedi.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 4-5 Kasım günlerinde Ankara'da düzenlenecek uluslararası "Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016" hazırlıklarına başladı. Zirvede eğitim teknolojileri alanındaki yenilikler masaya yatırılacak.
#MEBMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenler Günü'nün buruk geçmemesi amacıyla 81 ilden seçilen ve eğitimde fark oluşturan öğretmenlerle 24 Kasım’da 11.00-12.00 saatlerinde çevrimiçi ortamda bir araya gelecek. Seçilen öğretmenler arasında, sadece öğrencilerine değil yaşadıkları bölgede dezavantajlı kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar da yapan birçok öğretmen yer alıyor.
#ÖğretmenMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, "2-4 Nisan'da FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı birleşik etkinliğini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu büyük buluşmada, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireylerin yetişmesi için toplanacağız” dedi.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiEğitim, teknoloji ve medya sektörünün paydaşlarıyla 4’üncü kez düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ 2017) 4 Mart Cumartesi günü yapıldı. Bu yılki teması ‘Sihre Yolculuk’ olarak belirlenen zirveye Türkiye ve dünyadan bu alanda çalışmalar yapan çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 4-5 Kasım tarihinde Ankara’da “Eğitim Teknolojileri Zirvesi” düzenleyecek. Bu yıl ikincisi yapılacak etkinlikte, Türkiye’de eğitim teknolojileri alanındaki çalışmalar gündeme gelecek. Organizasyonun FATİH Projesi’ne bilimsel bir katkı sağlaması amaçlanıyor.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “2015-2016 eğitim öğretim yılının başından itibaren yapılan çalışmalar kapsamında 300 bine yakın Suriyeli öğrenci eğitime kazandırıldı. 2015 Kasım itibarıyla ulaştığımız bu sayıyı öğretim yılı sonunda kadar 450 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Avcı, teknoloji, reform, göç ve entegrasyon kavramlarının eğitimi de yakında etkileyen süreçleri ifade ettiğini de aktararak, “Yeni bakış açıları ve fikirler geliştirme zorunluluklarını hep birlikte yaşayarak öğreniyoruz. Bir yandan teknolojinin sınırlarını genişletmesi diğer yandan mültecilik meselesi eğitim şartlarını ve eğitim karar vericilerini çift taraflı sıkıştırıyor. Yeniden yapılanmayı adeta icbar ediyor” diye konuştu.
#Nabi AvcıMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugünkü eğitim modelinin, okul binalarının özelliklerinden sınıfta oturma düzenlerine kadar 19’uncu yüzyılda şekillenmiş bir anlayışın ürünü olduğuna dikkat çekerek, "Sanayi devriminin oluşturduğu insan gücü ihtiyacını gidermek, fabrikalara eleman temin etmek üzere örgütlenmiş bir eğitim modelinin aynı anlayışla bugün de yoluna devam etmesi artık çok zor" dedi. Avcı, eğitimin geleneksel birikimini ve yöntemleri muhafaza edilirken zamanın ruhuna göre bir güncellemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
#Nabi AvcıFATİH Projesi ile dünyadaki en büyük eğitim teknolojileri hareketini yürüten MEB, bu alanda çalışan Türkiye'den ve dünyadan öğretmenleri, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini 5 Aralık'ta, Ankara'da Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde buluşturacak.
#MEBÜlker Grubu Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Global İnovasyon Grup Başkanı Ali Ülker, Doğa Koleji tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen t-MBA zirvesindeki konuşmasına “Gençlerin ve geleceğin dünyasında bizim ne işimiz var, bizi neden çağırdınız?” diyerek başladı.
#Yatırımİnteraktif eğitim olanağı sağlayan akıllı tahtalar, CeBIT Bilişim Fuarı’na damga vurdu. Türkiye’de okullarda 25 bin akıllı tahta kullanılıyor. 300 milyon dolarlık sektörün Fatih Projesi’yle beraber 5 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.