Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriGözünüzü çevirdiğiniz her yerde yemek programı görüyor, internette sürekli mutfağa dair ‘hap’ bilgilerle karşılaşıyor olabilirsiniz. Ama tezgâh sınavından geçmek, orada rast geldiğiniz ‘şıpın işi’ hamleler kadar kolay değil. İşin püf noktası şova gelir değil, işe yarar ipuçları. Onlar da burada...
#Mutfakta Hayat Kurtaran 77 İpucuYeme-içme kültürü üzerine yazılar yazıyorsanız gündem zengin. Yeni açılan ya da kapanan mekanlardan hem sektörü, hem de biz nihai tüketicileri ilgilendiren haberlere yazacak çok şey var. Benim gibi birçok konuya yer vermeyi seçiyorsanız en zoru, hepsi birbirinden değerli olan haberlerin hangisini manşete çıkaracağınız ve seçeceğiniz başlıktır.
#Müge AkgünAĞRI Dağı’nda, PKK’lı teröristlerin kış mevsimi boyunca kullanmak üzere depoladığı gıda ve yaşam malzemesi dolu bir mağara ortaya çıkarıldı. Giriş kısmı bir insanın zorla girebileceği kadar dar olan 650 metrekare genişliğinde ve 8 metre yükseklikteki mağarada, şimdiye kadar görülmemiş oranda yiyecek, içecekten oluşan gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
#Ağrı DağıGENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari ve Şırnak’ın kırsal kesiminde 50 kilometre genişliğinde 20 kilometre derinlikte 30 Ekim-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen 10 tabur asker ve polisin köy korucuları ile katıldığı operasyonda 8 teröristin ölü ele geçirildiğini, teröristlere ait çok miktarda silah, cephane ve gıda malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.
Bu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates