Tüm dünyanın onu tanıdığı film serisinde başrol oynadığında henüz 12 yaşındaydı. Üstelik bu ilk rolü bile değildi. 1999’da adım attığı oyunculuk kariyerinde uzun yılları geride bırakırken birçok farklı rolde karşımıza çıkmakla kalmadı, aynı zamanda çocukluktan yetişkinliğe de adeta gözümüzün önünde geçti.
#Daniel RadcliffeFantastik Westeros evreninde geçen, George R. R. Martin’in yazdığı kitap serisinden uyarlanan ‘Taht Oyunları’ dizisi, 2011-2019 arasında tam bir fenomendi. Bugün seyircisiyle buluşan ‘House of the Dragon’ dizisiyse serinin hayranlarını yaklaşık 200 yıl öncesine, ‘Ejderhanın Evi’ne gönderiyor. Fantastik edebiyatın en popüler yazarını ve onun yeni projesini, bu büyülü dünyaların kapılarını aralayabilenlere sorduk...
#George R.R. MartinYunanca kökenli bir sözcük olan fantastik kelimesi düşsel ve masalsı anlamına gelir. Destan ve şiir dışında masal ve fabl türü eserlerde de fantastik anlatım tekniklerinden faydalanılır. Bu teknik, realist anlatım yöntemleriyle taban tabana zıttır. Gerçek hayatta yaşanması mümkün olmayan şeyler, fantastik ögelerle bezenmiş olan hikayelerde ve romanlarda da sıklıkla karşımıza çıkar. Fantastik anlatımın genel özelliklerini örnek kitaplar ve cümlelerle derledik.
#FantastikDünyanın en çok takip edilen ve sevilen kitap ve film serilerinden birisi olan Harry Potter, yıllardır hala en çok izlenen yapımlar arasında yer alma özelliği taşıyor. Serinin filmlerinin çekildiği ve en dikkat çeken mekanların neresi olduğu hayranları tarafından çok fazla merak ediliyor. Harry Potter Hogwarts gerçek mi sizler için derledik.
#Harry PotterTekrarlarının yayınlanmasına rağmen izlenmeye devam eden Yaprak Dökümü dizisi hala oyuncularıyla da konuşulmaya devam ediyor. Yaprak Dökümü'nün Neyyir Hanım'ı Bedia Ener de klasikleşen dizinin sevilen karakterlerinden biriydi. Peki, Bedia Ener kimdir, kaç yaşında, nereli? Oyuncu Bedia Ener'in hayatı ve son hali...
#Bedia EnerSinema tarihini derinden etkilemiş “The Matrix” serisinin dördüncü filmi “Matrix Resurrections” sinemalarda. 18 yıl aradan sonra Neo’yu dirilten ve Matrix’in kötülüğünün dozunu arttıran filmde Keanu Reeves ve Carrie Anne Moss yine başrollerde. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep ve Cate Blanchett’lı oyuncu kadrosuyla heyecan uyandıran karakomedi “Don’t Look Up” ve Fikret Reyhan’ın başarılı yönetmenliği ve senaryosu kadar oyuncularıyla da hafızalara kazınacak “Çatlak”, ekranlarda haftanın en iyileri.
#Uğur YükselRobert Jordan’ın 15 ciltlik meşhur fantastik serisi “Zaman Çarkı”, Amazon Prime’da başlayan ekran serüveninde hayal kırıklığı yaratırken, oyun dünyasının efsanelerinden “League of Legends”den çıkma animasyon dizisi “Arcane”, yaratıcılığıyla dikkat çekiyor. Sinemalarda haftanın öne çıkan filmi, Lady Gaga ve Adam Driver’lı “Gucci Ailesi” hiç kuşkusuz. Kitap raflarından tavsiyemiz de Elif Türkölmez’in okuru doğanın büyüleyiciliğine davet eden kitabı “Yabani Ot Toplayıcısı”.
#Uğur YÜKSELKraliçeyi Kurtarmak kitabı okuması en zevkli olan kitaplardan bir tanesidir. Kraliçeyi Kurtarmak yabancı yazarların yazmış olduğu bir kitaptır. Bundan dolayı Kraliçeyi Kurtarmak kitabı mutlaka okunması gereken kitaplardan bir tanesidir. Kraliçeyi Kurtarmak kitabı internetten de araştırılan kitaplardan bir tanesidir. Peki Kraliçeyi Kurtarmak kitabını kim yazmıştır? Kraliçeyi Kurtarmak kitabının konusu ve ana fikri nedir? Kraliçeyi Kurtarmak kitabında hangi karakterler vardır? İşte Kraliçeyi Kurtarmak kitabı ile ilgili tüm detayları derledik.
#Kraliçeyi Kurtarmak Kitabını Kim Yazmıştır?Türkiye’de fantastik kurgu dendiğinde akla ilk gelen isimlerden Barış Müstecaplıoğlu ‘Ahtapotun Rüyası’nda bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki ince çizginin üzerinden geçiyor. Bizi fantastik edebiyatın zihin açıcı dünyasında yolculuğa çıkaran yazar bu kez yerli mitolojiden güç aldığını anlatıyor.
#Ahtapotun RüyasıFilm tutkunlarına bu hafta, Altın Küre’lerde erkek oyuncu ve müzik dallarında yarışacak “Judas and the Black Messiah”, zaman döngülü hikâyeleri sevenlere “The Map Of Tiny Perfect Things” ve Çin’den fantastik aksiyon “Yin Yang Ustası: Ölümsüzlük Rüyası”; dizi tutkunlarına da “Kuzuların Sessizliği”nin devam hikâyesini anlatan “Clarice”, haftanın ekran tavsiyeleri. Tiyatro arayanlara Caner Cindoruk ve Melis Birkan’lı Marguerite Duras uyarlaması “Yeni Bir Şarkı”, pazar akşamı Moda Sahnesi’nde.
#Uğur YÜKSELÇok kitap okuyan kişiler için mecazen ''Kitap Kurdu'' denir. Bu kelimenin İngilizcedeki karşılığı ise ''Bookwarm''dır. Kitaplar içeriğine ve üslubuna göre birçok türe ayrılıyor. ''Book Genres'' ve ''Types of Book'' sözcükleri, kitap türlerini tanımlamak için kullanılır. 6. sınıfta okuyan öğrenciler için İngilizce 8.ÜNİTE: Bookwarms (Kitap Kurtları) konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#6. Sınıf İngilizce 8. Ünite: Bookworms (Kitap Kurtları) Konu AnlatımıBir kişi ya da topluluğun belli bir olay örgüsü içerisinde anlatıldığı kurgusal eserlere roman denir. Romanlar öykülerden daha uzundur ve anlatım daha detaylıdır. Başta ''tarihi'' ve ''biyografik roman'' olmak üzere birçok roman türü bulunmaktadır. 8. sınıflar için roman ve destan konusunu yazarları ve eserleriyle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Roman Ve Destan Konu Anlatımıİngilizcede ''book'', ''opus'' ve ''paper'' kelimeleri ''kitap'' anlamına gelir. ''Kitap kurdu'' çok fazla kitap okuyan insanları tanımlamak için kullanılır. Bu kelimenin İngilizce karşılığı ise Bookworm'dur. 6. sınıflar için Kitap Kurtları konusunu örnek cümlelerle anlattık.
#6. Sınıf İngilizce 8. Ünite: Bookworms (Kitap Kurtları) Konu AnlatımıNormale dönüşü bekleyen büyük bütçeli yapımlar sinemalardaki yerini almaya devam ediyor. X-Men evreninde geçen ve mutant olduklarını keşfeden bir grup gencin hikâyesini anlatan “Yeni Mutantlar” ve her yaştan izleyiciye seslenen animasyon “Hadi Gidelim”, perdede film izlemeyi özleyenlere haftanın öne çıkanları. İkinci sezonuyla “Atiye”, fantastik anime serisi “Memorias de Idhún” ve devam filmiyle korku komedisi “Bebek Bakıcısı: Katil Kraliçe” ise ekranların yeni seçenekleri...
#DİZİKoronavirüs salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi. Çocuklar bu süreçte kitap okumayı ihmal etmemeli. Her çocuğun kütüphanesinde bulunması gereken dünya klasiklerini listeledik. İşte hepsi birbirinden sürükleyici 10 kitap…
#ÇocukHiçbir çocuk “Annemin işi başından aşkın, babam çok yorgun” diye düşünmez, oyun ister. Eğer siz de onunla oyun oynamak yerine önüne oyuncakları yığıp televizyon karşısına geçiyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Hem ailece hem de arkadaşlarıyla oynadığı oyun, çocuğun gelişimi için çok önemli! “Ebeveynlik yolculuğunda oyun önemli bir basamaktır. Çocukla kurduğumuz iletişimdeki aracımız oyundur” diyen Pedagog Gözde Erdoğan ile ‘Hayat Oyunla Başlar’ serisinin yeni iki kitabını konuştuk.
#Gözde ErdoğanOnur Caymaz’ın yedi senede tamamladığı romanı ‘Sıfır’, paralel evren hikâyeleri eşliğinde bir ‘başkaldırı’ öyküsü... “Sıfır’ı yazdım çünkü daireler, çemberler, gözlerimiz, hep dönüştür... Gezegenler, atomlar, hep dönüş...” diyen Caymaz, romanında hissedilmesini istediği duygulardan birinin de ‘sınıf kini’ olduğunu söylüyor. ‘Sıfır’ı Caymaz’dan dinledik...
#SıfırSon dönemde Beterböcek 2 filmiyle ilgili adını sıkça duyduğumuz yönetmen Tim Burton'ın kamera arkasına geçtiği fantastik film Miss Peregrine's Home For Peculiar Children'dan ilk fragman yayınlandı. Film ülkemizde Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları ismiyle vizyona girecek.
#Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları