Paylaş
Şimdi de 35 bin adetlik daha baskıya girilmiş. Bu hafta D&R'da çok satanlarda yerini almış bu kitap. “3391 Kilometre”nin devam kitabı olan “Sıfır Kilometre”nin de dizi ya da film olma şansı varmış, görüşmeleri sürüyormuş. Beyza Alkoç’un “3391 Kilometre” adlı kitabı, filminden sonra daha çok satmaya başlamış. “3391 Kilometre”nin film özel baskısı 1 haftada 15 bin adet sattı. Şimdi de 35 bin adetlik daha baskıya girilmiş. Bu hafta D&R'da çok satanlarda yerini almış bu kitap. “3391 Kilometre”nin devam kitabı olan “Sıfır Kilometre”nin de dizi ya da film olma şansı varmış, görüşmeleri sürüyormuş. Beyza’nın yeni çıkacak olan kitabıysa, 2022 yılındaki "Enkaz Altındakiler” romanının devamı niteliğinde. Kumru, Uraz, Nisan, Eren ve Bulut... Farklı hayalleri olan ve birbirine yabancı beş genç... “Enkaz Altındakiler” isimli sıra dışı bir televizyon yarışmasına başvurarak inanılmaz bir deneyime adım atarlar. Ancak ortaya çıkan beklenmedik gelişmelerle hayatları derinden sarsılacak ve unutamayacakları bir yolculuğa çıkacaklardır. Beyza Alkoç’u sevenlere duyurulur.
Hititlerin kaderi onun ellerinde
Anadolu ve dünya tarihinin en önemli uygarlıklarından birini yaratan Hititler, edebiyata konu oldu. Arkeolog ve yazar Özlem Ertan’ın kaleme aldığı fantastik roman serisi "Bir Hitit Masalı”nın ilk kitabı “Kanatlı Güneş”, Genç Destek Yayınları’ndan çıktı. “Kanatlı Güneş” çocuklar için yazılmasına rağmen, yetişkinlerin de keyifle okuyabileceği, heyecanlı ve fantastik bir macera. Annesiyle birlikte Hititlerin kutsal saydığı Yazılıkaya’yı ziyaret eden Aruna, zamanda yolculuk yapıp Hitit Çağı’na gider. Çok geçmeden Hititlerle bir bağı olduğunu ve Hattuşa’da tamamlaması gereken görevleri bulunduğunu öğrenir. Karanlığa gömülen Hitit diyarında Güneş’in yeniden doğması Aruna’ya bağlıdır. “Kanatlı Güneş”, sadece tarihi ve fantastik bir macera değil, bir kız çocuğunun kendi gücünü keşfedişinin de öyküsü.
Bu coğrafyada iz bırakmış karakterler
Samet Altıntaş’ın yeni kitabı "Bugünün Rüzgârında Türkiye”, ülkenin bir günlüğü gibi de okunabilecek metinlerden oluşuyor. Yazar, altıncı kitabında Şeyh Bedrettin’den Evliya Çelebi’ye, Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Orhan Pamuk’a, Teoman’dan MFÖ’ye değin bu coğrafyada iz bırakmış kişilerle ilgili kaleme aldığı makaleleri okuyucuyla buluşturuyor. “Abdülhamit Yaşasa Hangi Partiye Oy Verirdi?”, “Erkin Koray Hep Tek Başına”, “Orada Bir Cumhuriyet Var Uzakta”, “Bursa Bülbülü Bize Ne Söyledi?” gibi başlıklarıyla merak uyandıran ve her biri günümüze bağlanan yazılar, Türkiye’nin kalbine yolculuk etmek isteyenlere içtenlikle rehberlik ediyor. Kaleme aldığı şehir tarihi ve monografilerle tanınan Altıntaş’ın yeni kitabı Tara Kitap etiketiyle yayımlandı.
Dikkatimi çekti
Çağdaş psikolojinin S. Freud ve C. G. Jung ile birlikte en önemli isimlerinden biri olan Alfred Adler, “Yaşama Sanatı”nda kurucusu olduğu “bireysel psikoloji”nin bireyin ve toplumun hayatındaki karşılığını ele alır. Yaşamın amacı, aşağılık kompleksi, üstünlük arayışı, yaşam üslubu, hayatın ilk yıllarında oluşturduğumuz prototip/şemalar, ilk hatıralar, rüyalar, sosyal sorunlar, toplumsal uyum, sorunlu çocuklar ve okul, aşk ve evlilik, kadın-erkek ilişkileri konularını inceler. Toplumsal faydayı merkeze alması ve ele aldığı konuları olabildiğince anlaşılır bir dille izah etmesiyle alan literatüründe kendine mahsus bir yeri olan Adler, bugün hâlâ çocuk eğitiminde ve kendimizde olan biteni anlama konusunda sık sık başvurma ihtiyacı duyacağımız bir kaynak. Kitap ise Timaş’tan yayınlandı.
Çukurova Kitap Fuarı
Yılın ilk kitap fuarı Adana'da büyük bir coşkuyla açıldı. Her yaştan yüzlerce okur, TÜYAP'ın düzenlediği Çukurova Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Bu yıl programa baktığımda birçok önemli yazarın imza ve söyleşisini gördüm, okurların yazarlarla buluşmasını son derece önemseyen biri olarak özellikle genç neslin imza günlerine ilgisini çok kıymetli buluyorum.
Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Nebil Özgentürk, Ayşe Tolga, Işıl Işık, Beyza Alkoç gibi her tür ve tarz edebiyatı temsil eden bir yazar bulmak mümkün fuarda.
Mart ayında da Bursa Kitap Fuarı var. Kitabın başrolde olduğu, bol fuarlı bir yıl bizi bekliyor.
“Cem Karaca’nın Gözyaşları"
İsmail Hacıoğlu’nun başrolde olduğu, cuma günü vizyona girecek “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmini önceden izleme fırsatı buldum. Yüksel Aksu’nun yönettiği filmleri önemsiyorum çünkü hayatın gerçeklerini bir film karesi gibi üzerimizden geçirmeyi başarıyor. Cem Karaca'nın mücadele dolu yaşamını izlerken, yakın tarihimizi de hatırlamış olduk. Bu film, Karaca'nın müzik kariyerinin ötesinde annesi, babası, aşkları ve çocuğuyla iç içe geçen bir aileyi de anlatıyor.
“Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde Cem Karaca rolünde İsmail Hacıoğlu şarkıları da söylemeyi başarmış.
Karaca’nın babasını Fikret Kuşkan, annesini Yasemin Yalçın oynuyor. Film bana aynı zamanda, dünyanın en güzel annesi ve babasının kendi anne ve babamız olduğunu da hatırlattı. Filmin danışmanlığını ise Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca yapıyor.
Filmde "keşke şu da olsa” diyebileceğim bir şey vardı, Almanya’daki Cem Karaca konserlerinden kesitler...
Kim ne okuyor?
◊ Altan Erkekli, Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı eserini okuyor.
◊ Nilperi Şahinkaya, Carl Gustav Jung’un “Kırmızı Kitap”ını okuyor.
◊ Sinem Ünsal, Turgut Özakman’ın “Korkma İnsancık Korkma”’yı okuyor.
◊ Alp Navruz, Hector Garcia ile Francesc Miralles’ın “Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı”nı okuyor.
Paylaş