Günümüzde sosyal medya platformları işe alım noktasında büyük rol oynuyor. LinkedIn, Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlardan adayların dijital ayak izini inceleyen İK uzmanları, şirket politikasına uygun personeli seçerken, gördüğü en ufak olumsuzlukta ise eleme yoluna gidiyor.
#Arzu KurumTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "TikTok meselesi çok konuşuldu, tartışıldı. Kesinlikle yasaklamalara, sansüre karşıyız; çünkü bu platformları Türkiye'ye davet eden, her türlü hukuksal, yönetsel, dijital, teknolojik altyapısını kuran bir hükümetiz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti devletini sokakta bulmadık ve kendini yasamanın üzerinde gören anlayışı asla kabul etmiyoruz" dedi.
#Hüseyin YaymanSon aylarda kullanma şansı bulduğum en iddialı akıllı telefon modeliyle sizleri tanıştıracağım. Önce iddialı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, ardından güçlü kamera ve diğer donanım bileşenleriyle yüksek performansta sınırları zorlayan yepyeni bir telefon Türkiye’de! İşte karşınızda Huawei Mate 50 Pro…
#Sponsorlu İçerikClubhouse pandemiyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve pandemi etkileri azalırken aynı hızda çıktı. Bu yılın ilk yarısında uygulamanın indirilme oranı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 80 düştü. Uzmanlar, Clubhouse özelindeki bu düşüşün sosyal ses uygulamalarının sonu anlamına gelmediğini belirterek, son dönemlerde Twitter’ın Spaces’inin ön plana çıktığı bilgisini veriyor.
#ClubhouseDoğu Avrupa'da Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm şiddetiyle devam ederken, milyonlarca insan sosyal medyadaki bilgi akışı sayesinde gelişmeleri an an takip ediyor. Google, Facebook, Twitter ve Telegram gibi dev şirketler ise bu süreçte, savaşın gidişatını değiştiren bir güç haline geldi. Buna karşın, doğu ve batı arasında giderek derinleşen uçurumda iki arada kalan sosyal medya platformları kimden yana olacak? Siber saldırılarla, kamuoyu baskısıyla ve yaptırım tehditleri arasında kalan dev teknoloji şirketleri...
#Ukrayna-Rusya Savaşı18 yıllık tarihinde hep büyümeyle hep başarılarla adından söz ettiren Facebook ve çatı şirketi Meta, dün bir kez daha ABD tarihine geçti. Ama bu kez yaşadığı değer kaybıyla. Peki bir gün içinde neredeyse 252 milyar dolar değersizleşen Meta'nın bu çöküşünün arkasında ne yatıyor? İşte 6 ana başlıkta cevabı...
#MetaSosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmezi. Yakın zamanda yapılan bir araştırma sosyal medya kullanımının 7 yaşındaki çocuklara kadar indiğini, ebeveynlerin ise bu durumu yönetmek istese de ne yapacağını bilemediğini gösteriyor. Biz de bu çaresizliği yaşayan ebeveynler için başlangıç noktası niteliğinde bir rehber hazırladık. İşte TikTok'tan Snapchat'e sosyal medyada çocukların güvenliğini artırmak için yapabilecekleriniz...
#SOSYAL MEDYAInstagram, bildiğiniz gibi arkadaşlarınızla, ailenizle ve isterseniz diğer insanlarla fotoğraf paylaşmanın çok sık kullanılan bir yolu, ancak unutmayın gizlilik ve güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Kendinizi ve gizliliğinizi olabildiğince koruyarak Instagram’dan faydalanabilirsiniz.
#İnstagramKendilerini “Hacktivist” olarak adlandıran internet korsanları büyük teknoloji firmalarına karşı adeta bir gerilla savaşı başlattı. Bu hafta içinde bir çok teknoloji devine peş peşe yapılan saldırılan internet'in en sıkı korunan sırlarını açığa çıkardı. Saldırılar sonrası birçok güvenlik uzmanı harekete geçmiş olsa da korsanların kimliklerini ve gerçek amaçlarını bulmak adeta imkansız.
#Siber SaldırıFacebook'un çok takipçili hesapların paylaşımlarına uyguladığı çifte standart mekanizması tüm ayrıntılarıyla ifşa oldu. XCheck adı verilen özel bir program kapsamında korunan sorunlu paylaşımlar arasında aşıyla ilgili yalan haberler de var, Trump'ın lafları da, Neymar'ın 'intikam pornosu' da...
#FacebookFacebook'un teknoloji yatırımları devam ediyor. Şirketin hamlesi tam da tüm dünya, sosyal medya sitelerinin ve yaptığımız paylaşımların 'özel hayatın gizliliği' konusunda yaratacağı sıkıntıları tartışırken geldi. 'Akıllı' gözlükler sayesinde artık tüm yüzümüz bir kameraya dönüşebilecek.
#FacebookUzmanlar, çeşitli internet hizmetleri ve platformları için gizlilik ayarları hakkında faydalı tavsiyeler içeren bir web sitesi olan Privacy Checker tarafından gönüllü olarak sağlanan anonim verileri analiz etti. Sonuçlar, hangi hizmetlerin ve platformların internet kullanıcılarının gizlilik konusunda daha fazla endişe duyduğunu yansıtıyor. Veriler, çoğu müşterinin popüler mobil işletim sistemlerinin güvenliği (%21,2) ve Google'ın gizlilik düzeyi (%18,3) konusunda endişeli olduğunu gösteriyor.
#KasperskyÇevrimiçi izleme, bir web sitesini her ziyaret ettiğinizde, "beğen" düğmesine bastığınızda, bir e-posta gönderdiğinizde, çevrimiçi alışveriş yaptığınızda veya en sevdiğiniz uygulamayı kullandığınızda gerçekleşir. Göz atma geçmişimiz, alışkanlıklarımız ve beğenilerimiz titizlikle kaydedilir, saklanır ve kullanıcı tercihlerine ilişkin içgörüler sağlayan şirketler tarafından yeniden paketlenir. Pazarlama şirketlerinin kendilerine özel reklamlar ve içerikler hedeflemelerine yardımcı olan her bireyin kendi "profili" vardır.
#Alev AkkoyunluFacebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve Apple’ın CEO’su Tim Cook arasında uzun süredir devam eden çekişme son bulacakmış gibi görünmüyor. Eleştirilerle başlayan ve dava açmaya kadar uzanan savaşın tüm detayları haberimizde...
#FacebookTürkiye gündemi bu aralar öylesine yoğun ki bize neredeyse pandemiyi bile unutturdu. Reform paketleri, yeni sivil Anayasa hazırlıkları, WhatsApp’ın kişisel veri paylaşımı dayatması, Boğaziçi’ne rektör ataması ve sonrasında çıkan olaylar... Hareketli gündemi konuşmak, aklıma takılanları sormak için bu hafta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’u ziyaret ettim. Bu hareketlilik içinde iletişimin önemine vurgu yapan Altun, “Ülkemiz, bölgemiz ve bütün dünya açısından önemli olayların, sıcak gelişmelerin yaşandığı kritik bir zamandayız. Böyle bir dönemde iletişim, tali değil asli bir alan olarak öne çıkıyor” dedi.
#Prof. Dr. Fahrettin Altunİçinde bulunduğumuz ve işletmeleri ve sektörleri radikal bir biçimde etkileyen değişim süreci, pazarlamanın geleneksel tanımının ve uygulama alanlarının da yeniden gözden geçirilmesini gerektiriyor… Yeni teknolojiler, özelikle yapay zekâ, büyük veri, 5G ve IoT (nesnelerin interneti), her sektördeki firmaların müşterileri ile etkileşim kurma şeklini önemli ölçüde değiştiriyor. Bu teknolojiler ve hayatımıza giren artan dijital kanallar ile pa-zarlamacılar artık, müşterilerinin yaşamlarına değer katmak için her zamankinden daha fazla fırsata sahipler.
#Ergi ŞenerBu sözleşmeleri okuyanlardan biriyseniz, azınlıksınız diyebilirim. Maalesef çoğumuz, bir uygulamayı kullanmaya hızlı adım atmak için bu sözleşmeleri okumadan onaylıyoruz. Kullandığımız çoğu uygulama için kullanıcılar, belirli ölçülerde uygulama sahiplerine kendi özeli ile ilgili hak ve izinler verebiliyor. Kimisi kameramıza ve mikrofonumuza erişim için izin alıyor, kimisi de lokasyonumuzu öğrenmek, kişi kayıtlarımza erişmek istiyor.
#Alev AkkoyunluWhatsApp kullanıcıları Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da şaşkın ve tedirgin. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması kullanım şartları ve gizlilik ilkelerini güncelliyor. Bu kapsamda kullanıcılarına yeni şartları kabul etmeleri için bildirim gönderiyor.
#Avrupadan HaberlerFacebook'un sahip olduğu WhatsApp uygulamanın gizlilik politikasındaki güncelleme Bip, Signal ve Telegram’a yaradı. Araştırma firmalarının açıklamalarına göre, WhatsApp'ın gizlilik şartlarını güncellediği tarihten bu yana diğer mesajlaşma uygulamalarının indirilme rakamları geçtiğimiz aylara kıyasla 2 hatta 3 kart artış gösterdi. Peki WhatsApp, Bip, Signal, Telegram hangisini kullanmalı?
#Serap Torunİletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berrin Kalsın, verinin "günümüzün petrolü" olduğunu belirterek, WhatsApp güncellemesi ile mesajlaşma servisini kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların, verilerinin ihlalini kabul etmeye yasa dışı bir şekilde zorlandığını söyledi.
#Whatsapp