Haliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin sudan aldığı numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
#Alibeyköy DeresiHaliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamada, "Dereden alınan numunelerin incelenmesi neticesinde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir" denildi.
#BalıkAntalya'nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi'nin su seviyesini yükseltmek amacıyla büyükşehir belediyesinin sondajla yer altından çıkardığı sudaki kötü koku, civardaki ev ve iş yeri sahipleri ile şelale içerisinde faaliyet gösteren esnaf ve ziyaretçileri rahatsız etti. Şikayet üzerine sondajdan akan su, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilirken, Kepez Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de incelenmek üzere kaynak suyundan numune aldı.
#Düden Şelalesi NeredeAntalya'nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi'nin su seviyesini yükseltmek amacıyla büyükşehir belediyesinin sondajla yer altından çıkardığı sudaki kötü koku, civardaki ev ve iş yeri sahipleri ile şelale içerisinde faaliyet gösteren esnaf ve ziyaretçileri rahatsız etti. Şikayet üzerine sondajdan akan su, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilirken, Kepez Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de incelenmek üzere kaynak suyundan numune aldı.
#Düden ŞelalesiEDİRNE'nin Meriç ilçesinde döküldüğü Meriç nehir ile anı adı taşıyan dere, iddiaya göre fabrika atıkları nedeniyle beyaz akıyor. 6 kilometrelik uzunluğuyla üreticilerin tarlaları suladığı derenin kirli akmasına çevresinde bulunan Küçük Doğanca Mahallesi Muhtarı İsmail İşözü, tepki gösterip, kirliliğe fabrika atıklarının neden olduğunu ileri sürdü. İşözü,Bu dere haftada 2-3 gün bu renkte, zehir akıyor. Ve bu renk çevreye kokuyla birlikte büyük zarar veriyor dedi.
#Meriç DeresiFabrika atıkları nedeniyle kırmızı tonlarında akmaya başlayan Ergene Nehri'nin kolu Çorlu Deresi büyük oranda normal renginde akmaya başladı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri dereden numune alarak seyyar laboratuvarda analiz etti. Ekipler, dereye atıkların bırakıldığı yeri tespit amacıyla yaya olarak 5 kilometrelik tarama yaptı. Bir bölümü toprak altında yaklaşık 2 kilometrelik döşenen beton hat tespit edildi. Hattın Kızılpınar Mahallesi'ndeki bir geri dönüşüm tesisine ait olduğu belirlendi.
#Çorlu DeresiHatay'ın Samandağ ilçesindeki Asi Nehri ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yaşanan balık ölümlerine, fabrika atığı ya da herhangi bir zehirli atığın neden olmadığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre, sulama bentlerinde sular tutuldu, yeterince can suyu bırakılmadığı için bendin diğer tarafında kalan balıklar öldü.
#HATAYHatay'ın Samandağ ilçesindeki Asi Nehri ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yaşanan balık ölümlerine, fabrika atığı ya da herhangi bir zehirli atığın neden olmadığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre, sulama bentlerinde sular tutuldu, yeterince can suyu bırakılmadığı için bendin diğer tarafında kalan balıklar öldü.
#Hatay- Doğal nemli ortama sahip mağaralarda fabrika atığı ipliklerden zorlu sürecin ardından üretilen kendirler, gelişen teknolojiye rağmen "daha kaliteli" olduğu için rağbet görüyor - Kendir ustası Polat: "Mağaranın nemli olması iplerin birbirine yapışmasını sağlıyor. Yani kaliteyi artırıyor"
- Eskişehir'de, üniversite laboratuvarında yürütülen çalışmalar sonucu geliştirilen reaktörle patates ve meyve posalarından ürün kalitesi yüksek hidrojen üretilerek geliştirme çalışmalarına başlandı - AÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayas: "Analizlerimiz sonucu patates ve meyve posalarının hidrojen için ümit verici ham maddeler olduğunu belirledik. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir"
Başlıktaki soruyu “evet” diye yanıtlamayı çok isterdim. Ne var ki yakın gelecekte kanserin sonunun geldiğini gösteren ufak bir işaret bile yok. Kanserin genetiği, biyokimyası, teşhis ve tedavisindeki onca gelişmeye, gösterilen onca çabaya rağmen pek çok doku ve organ kanserinin tedavisinde hâlâ yeteri kadar başarılı değiliz.
Malatya’daki tesislerinde ısı kazanlarıyla 22 milyon dolarlık ciroya ulaşan Mimsan, bitkisel fabrika atıklarını elektrik enerjisine dönüştüren termik santral üretmeyi başardı. Şirket bu termik santrallardan birini Oyka Kağıt Fabrikası’na kurdu. Mimsan Genel Müdürü Ahmet İlhan, 2015 cirolarının 200 milyon dolarolacağını söyledi.