Geçici kimlik belgesi ile uçağa binilir mi sorusu, seyahat etmek isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Geçici kimlik belgesi ile uçağa binilip binilemeyeceği, seyahat edilecek havayolu şirketi ve uçuşun iç hatlar mı yoksa dış hatlar mı olduğuna bağlı olarak değişebilir. İşte havayolu şirketlerinin sürekli olarak uyarıda bulunduğu geçici kimlik belgesi ile uçağa binilir mi? sorusuna yönelik detaylı bilgiler
#Geçici Kimlik BelgesiNikah tarihi ile düğün yeri rezervasyonu uyuşmayan çiftlerin, misafirlerinin beklentisini karşılamak amacıyla düzenlediği nikah programında görev alan temsili nikah memurluğu, evlilik sektöründe meslek haline geldi. Cübbesiyle organizasyona katılıp, çiftin isteğine göre günün anlamına uygun konuşma yapan, nikah defterini imzalatıp, evlilik cüzdanını teslim eden temsili nikah memurunun ücreti 1500 ila 4 bin lira arasında değişiyor.
#Düğün18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi sorusu, 15-16-17 ve 18 yaşında olan ya da daha küçük yaşlarda bulunan gençler tarafından araştırılıyor. Peki, 18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi? E-Devlet şifresi kaç yaşına kadar alınabilir? İşte, o konuda var olan resmi bilgiler
#EdevletRusya Parlamentosu, Ukrayna'da süren savaş için asker alımı işlemlerinin bundan sonra internet üzerinden yapılmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Yasa, Devlet Başkan Vladimir Putin tarafından onaylandığında yürürlüğe girecek.
#RusyaİNSANOĞLU, yapısı ve psikolojisi nedeniyle, belki de haklı olarak yani psikolojik dengesini bozmamak amacıyla kendini kötü hissettiren konulardan hep kaçar, yok sayar, ‘bana bir şey olmaz’ diye düşünür. Ölüm gibi, hastalıklar gibi... Afetler ve depremler de böyle bir konu. Deprem, korkutucu, ürkütücü, ne zaman, nerede başımıza geleceği belli olmayan ve engellenemeyen, öngörülemeyen bir afettir.Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy, deprem gerçeğini, öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı...
#1Resmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar. Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru ücreti ne kadar, başvuru şartları, gerekli evraklar ve kaç günde çıkar sorularının yanıtlarını derledik.
#SeyahatResmi işlemlerin neredeyse tamamının e devlet sistemi üzerinden alınmasıyla, e devlet giriş ekranı ve e devlet şifre alma işlemlerine vatandaşlar ilgi göstermeye başladı. Özellikle corona virüsü salgını nedeniyle e devletten birçok işlemin yapılması e devlet şifre oluşturmaya yönelik araştırmaları hızlandırdı. E devlet şifrelerini daha önce alanlar ise, e- Devlet şifremi unuttum yeni şifre nasıl alırım? sorusuna yanıt arıyor. Peki, e- Devlet şifresi nasıl alınır? İşte, adım adım e devlet şifresi alma işlemi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...
#E Devlet Şifresi Nasıl AlınıyorAylardır devam eden bir mahkeme, dünya gazetelerine verilen onlarca röportaj... Geçtiğimiz sene tedavi gördüğü yoğun bakımda tutuklanan ve kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek mahkemelere meydan okuyan Nicholas Rossi'nin maskesi sonunda düştü...
#İskoçyae-Devlet kapısı, birçok resmi işlemde vatandaşlara kolaylık sunuyor. Çeşitli işlemler ilgili kurum ve kuruluşa gidilmeden yapılabiliyor. e-Devlet uygulamasına daha önce giriş yapmayan, şifresi olmayan ya da şifreyi unutanlar, nasıl şifre alındığını araştırıyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır, online olarak alınır mı? İşte İlk defa şifre alma ve yenileme...
#E-Devlet Şifre Alma İşlemiAile konutu, Türk Medeni Kanunu içerisinde eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân olarak tanımlanmaktadır. Aile şerhi ya da aile konutu şerhi ise bu bağlamda bu temel üzerine kurulu bir ifadedir.
#Aile ŞerhiYunanistan aile birleşimi vizesi, evli çiftler için gerekli olan vizedir. Yunanistan sınırları içinde bulunan Türkiye Konsoloslukları mevzuata uygun olarak Türk vatandaşlarının evlenme işlemlerini yapabilmektedir. Bunun için evlenecek olan çiftin birinin çifte uyruklu olması yeterli sayılmaktadır. Yunanistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir ayrıntıları ile derledik.
Romanya aile birleşimi vizesi almak için; Romanya'nın Türkiye çapında yer alan temsilcilerine başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya'nın Türkiye'deki temsilcilikleri ise; Romanya İzmir Başkonsolosluğu, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliği'ne aittir. Romanya ile birleşimi vizesi için gerekli belgelerin hazırlanması gereklidir. Romanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Romanya aile birleşimi vizesi ne kadar süre içinde çıkar sizler için derledik.
Kişilerin aileleri Portekiz'de yaşıyor ise ve vatandaşlar ailelerin yanında kalmak istiyorlar ise aile birleşimi vizesi alınmalıdır. Portekiz ülkesi Schengen ülkelerinden birisi olmakta ve yıl içerisinde ülkesine farklı nedenlerden pek çok vatandaşı almaktadır. Aile birleşimi için ise kişiler başvurularını yaparak vize almaya hak kazanırlar. Peki Portekiz aile birleşimi vizesini alabilmek için gereken evraklar nelerdir? Aile birleşimi vizesi başvuruları nasıl yapılır? Portekiz aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Polonya aile birleşimi vizesi için başvuruları Po0lonya oturma izni olan ya da Polonya vatandaşı biriyle evlenerek yapılabilir. Bu durumda gerekli evrakları hazırlayabilir ve aile birleşimi vizesi alarak sizde ülkeye yerleşebilirsiniz. İlk olarak 1 sene kısa oturma izni olarak vizeniz verilir. Sonrasında göçmenlik bürolarına giderek 4 sene boyunca her sene süreyi uzatabilirsiniz. Polonya aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Norveç aile birleşimi vizesi, Norveç vatandaşı olan birisi ile evlenildiği zaman alınır. Norveç'te yaşamak isteyen kişiler de evlenerek aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç aile birleşimi vizesi uzun süreli bir oturma izni imkanı tanır. Norveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile derledik.
Malta aile birleşimi vizesi almak için gereken tüm evraklar hazırlanarak şahsen başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 5 ya da 10 gün içinde başvuru sonuçlanır. Yoğunluk ve dini bayramlar nedeniyle başvuru sonucunun açıklama günü gecikebilir. Malta aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.
Kanada aile birleşimi vizesinin diğer ismi evlilik vizesidir ve uzun süren bir sürece sahiptir. Aile birleşimi vizesinin çıkması ortalama 12 ay sürse de süre kişiden kişiye değişebilir. Kanada aile birleşimi vizesi için eşin gönderdiği davetiye vize için olmazsa olmaz belge niteliğindedir. Kanada aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Karadağ aile birleşimi vizesi Karadağ vatandaşı ya da Karadağ oturma izni olan biri ile evlenilmesi halinde eşlere verilen vize türüdür. Eğer bu şartlardan birini taşıyorsanız ve Karadağ'da yaşamak istiyorsanız aile birleşimi vizesi almanız gereklidir. Bu vize ilk aşamada 1 yıl olarak verilir ve sonrasında uzatılması mümkündür. Karadağ aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Kanada'da öğrenci vizesi almak için eğitim izni başvurusunda bulunmak gerekir. Kanada vatandaşı olmayan kişiler de gerekli evrakları hazırladıktan sonra Kanada öğrenci vizesi için başvuru yapılır. Öğrenci izni için başvuru adımları doğru izlenmelidir. Kanada öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İzlanda aile birleşimi vizesi Schengen vize türlerinden birisidir. Bu nedenle Schengen vize protokollerine uyulması gerekmektedir. Bu vizeyi alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek ve konsolosluğun bazı kurallarına uyum sağlamak gerekir. Peki İzlanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte İzlanda ile birleşimi vizesi hakkında detaylar.
İrlanda aile birleşimi içi vize başvurusunu online platformlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemlerinizden sonra tarafınıza bir randevu tarihi ve saati oluşturulur. Aile birleşimi vizesi için gereken tüm evrakları eksiksiz edinmeniz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Belgeler ile birlikte randevu gün ve saatinizde İrlanda konsolosluğunda olmanız ve işlemleri tamamlamanız gerekir. İrlanda aile birleşimi için vizenin nasıl alındığını ve ne kadar sürede vizenin alınabileceğini sizler için derledik.
İngiltere'de yaşayan aile bireylerinin yanına gitmek ve birlikte yaşamak isteyen kişilerin öncelikli olarak aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. İngiltere için vize almak isteyen kişilerin başvurularını online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Vize başvurusunu değerlendirecek olan ve kabul edecek olan yetkili birim ise Birleşik Krallık Konsolosluğu olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hırvatistan'da oturan eşin yanına yerleşmek veya ebeveynlerinin yanında yaşamak isteyen ve reşit olmayan çocuklar için Hırvatistan oturma izni alınması şartı bulunmaktadır. Oturma izni ulusal vize kapsamında verilir. Hırvatistan aile birleşimi vizesi alabilmek için ise evliliğin Hırvatistan'da yapılması daha kolaylık sağlamaktadır. Peki Hırvatistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, Hırvatistan aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen detaylar.
Finlandiya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür. 12 ay ile 4 yıl geçerliliği bulunan bu vize türünü alabilmek için öncelikle pasaport, sivil belgeler, finansal yeterlilik belgeleri, ikamet belgelerini almak ve başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular online olarak veya yerel Finlandiya misyonuna yapılabilmektedir. Peki Finlandiya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Finlandiya aile birleşimi vizesi hakkında ayrıntıları derledik.