GeriSeyahat Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Polonya aile birleşimi vizesi için başvuruları Po0lonya oturma izni olan ya da Polonya vatandaşı biriyle evlenerek yapılabilir. Bu durumda gerekli evrakları hazırlayabilir ve aile birleşimi vizesi alarak sizde ülkeye yerleşebilirsiniz. İlk olarak 1 sene kısa oturma izni olarak vizeniz verilir. Sonrasında göçmenlik bürolarına giderek 4 sene boyunca her sene süreyi uzatabilirsiniz. Polonya aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

  Polonya aile birleşimi vizesi ortalama 15 günde sonuçlanır. Başvuru esnasında size verilen fiş numarası ile sürecinizi takip edebilirsiniz.

  Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Harbiye, Altunizade, Trabzon, Gaziantep ve İzmir bölgelerindeki vize başvuru merkezlerinden Polonya aile birleşimi vizesi için başvuru gerçekleştirmek mümkündür. Polonya İstanbul Başkonsolosluğu genel olarak ülkedeki tüm şehirlerde yaşayan kişilere hizmet verebilir. Bu nedenle Başkonsolosluktan her türlü başvuruyu yapmak mümkündür. 

 Vize almanız için Polonya vatandaşı ya da Polonya oturma izni biri ile evlenmeniz gereklidir. Bu durumda siz de aile birleşimi vizesi alarak önce kısa süreli, sonrasında ise uzun süreli Polonya'da yaşayabilirsiniz. İlk olarak ikametinizin bulunduğu bölgedeki konsolosluklardan randevu almanız önemlidir. Eğer bulunduğunuz yerde yoksa yakın bölgelerden de randevu alabilirsiniz. Randevular çok çabuk dolduğu için sürekli kontrol ederek boşluk bulabilirsiniz. 

 Randevuya gerekli evrakları, dilekçeleri ve formları doldurarak gelmeniz gerekmektedir. Başvuru sırasında size takip fişi verildiğinden bu fişte yazan numara ile internet üzerinden vizenizin durumunu sorgulayabilirsiniz. Eğer onaylanırsa başvuru yaptığınız yerden vizenizi alabilirsiniz. Eğer onaylanmazsa ve reddedilirse sebebini öğrenebilir, yeniden değerlendirilmesini de talep edebilirsiniz. Bu durumda tüm masrafları yeniden ödemeniz gerekmektedir.

  Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Vize verilmesi için uygun olan süre vize başvurusundan itibaren geçen ortalama 15 günlük süredir. 15 gün içinde vize başvurunuz sonuçlanır ve tarafınıza bilgilendirmesi yapılır. Bazı durumlarda vize başvuruları ayrıntılı inceleme gerektirerek 30 güne kadar da uzayabilir. Nadiren de olsa bazı özel durumlarda ek belge istenebildiği için 60 güne kadar uzadığı da bilinmektedir. Bu gibi durumlar istisna olduğu için Polonya aile birleşimi vizesi için ortalama 15 günde sonuçlandığını söylemek mümkündür. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Polonya ulusal vize başvuru formunuzun olması gerekir. Kriterlere uygun olan pasaportunuz, 4 adet biyometrik fotoğrafınız, sağlık sigortanız ve banka hesap dökümünüz olmalıdır. Bunların yanında evlilik cüzdanı ile fotokopisi, vize talep dilekçesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve aile birleşimi onaylı karşı taraftan gelen bir dilekçe gerekir. 

 Aile birleşimi vizesi için ücret konsolosluk vize harcı 90 $, başvuru merkezi ücreti 13,5 €, seyahat sağlık sigortası 15 €, vize hizmet bedeli de 71,5 € toplamda ise 185 $ olarak belirlenmiştir. Ücretlere KDV dahildir. Eğer Polonya'da yaşayan kişi konsolosluk harcından muafsa bunu başvuru esnasında öğrenebilirsiniz. Bu durumda toplam ücrette değişiklik meydana gelebilir. 

False