GeriSeyahat Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yunanistan aile birleşimi vizesi, evli çiftler için gerekli olan vizedir. Yunanistan sınırları içinde bulunan Türkiye Konsoloslukları mevzuata uygun olarak Türk vatandaşlarının evlenme işlemlerini yapabilmektedir. Bunun için evlenecek olan çiftin birinin çifte uyruklu olması yeterli sayılmaktadır. Yunanistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Yunanistan aile birleşimi vizesi, konsolosluklar tarafından verilmektedir. Başkonsolosluklar evlenenlerin nikah işlemlerini yapabilmekle görev ve yetkisine sahiptir. Türk vatandaşlarının Yunanistan sınırları içinde aile birleşimi vizesi alabilmek için şahsen Türkiye Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir. 

 Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Yunanistan aile birleşimi vizesi almak isteyen Türk vatandaşları, Yunanistan Türkiye Başkonsolosluğuna başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular şahsen ve gerekli evrakla birlikte yapılmalıdır. 

 Türkiye Başkonsolosluğundan alınmış olan bekar oldukları ve evlenmelerine dair engel bulunmadığını kanıtlayan Yunanca belge gerekmektedir. Ve çoklu dilde yazılı doğum kayıt örneği bulunmalıdır. Yunan makamları tarafından Türkiye Kaymakamlık ve Valiliklerinden temin edilen doğum belgesinin Apostil Kaşesi bulunması talep edilmektedir. Türkiye’den temin edilebilecek olan bu belgelerle Yunanistan sınırları içinde Türkiye Başkonsolosluğunda evlilik işlemleri yapılabilmektedir. 

 Apostil Kaşesi & Belgesi Ne Demektir?

  Apostil kaşesi özellikle doğum belgesinde bulunması gereken onay mührüdür. Apostil belgesi, Noterden alınan yarı resmi evraktır. Başka bir ülkede geçerli olabilmesi için de resmi makamlarca onaylanması gerekmektedir. Apostil kaşesi Valilik ve Kaymakamlık tarafından verilmektedir. 

 Türkiye’ den alınan doğum kayıt örneği, Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından Apostil kaşeli olarak istenmektedir. Ancak Yunanistan sınırları içinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğundan alınan doğum kayıt örneği için Apostil kaşe zorunluluğu yoktur. Yurtdışına gitmesi gereken tüm resmi evrak için Apostil tasdikli çeviri gerekmektedir. 

 Kimlerden Apostil Kaşesi İstenir? 

 Apostil kaşesi ya da mührü, yurtdışına çıkacak olanlardan istenmektedir. İş - eğitim için yurtdışına çıkma isteyenler yeminli tercümanlık bürolarında yeminli tercüman tarafından onanması gerekmektedir. Uluslararası çalışmakta olan hukuk büroları yabancı resmi evrakla birlikte Apostil sunum şartı da bulunmaktadır.

  Hazırlanan Apostil belgesinin başlığı ise Fransızca yazılması gerekmektedir. Örnek olarak; Apostille(Convention de La Hay edu 5 March 2022) şeklinde olmalıdır. Lahey anlaşması gereği Türkiye vatandaşlarının Uluslararası belgelerinin geçerliliği sağlanabilmesi için Apostil onayı gerekmektedir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Apostil, yani Yunanistan aile birleşimi vizesi evrakları Noter tasdikli olarak Kaymakamlık ve Valiliklerden alınmaktadır. Bu onayların ardından Yunanistan’nın Türkiye elçiliği tarafından da onaylanması gerekmektedir. 

 Noter tasdikli resmi belgeler sadece Noterin bulunduğu Kaymakamlıktan alınabilmektedir. Noter, yeminli çevirisi yapılan Apostil belgesinin Kaymakamlık tarafından mühürlenmesini istemektedir. Mühürlenen resmi belge ilgili ülke Konsolosluğuna teslim edilmelidir. Apostil belgesini Kaymakamlık ücretsiz olarak vermektedir. 

 Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Olanlar

  Noter işlemleri ve tercüme bürolarından alınacak hizmetler ücretlidir. Apostil belgeli olarak istenen Yunanistan aile birleşimi vizesi evrakları;

 Medeni durum bildiren belge, Doğum belgesi,

 Evlilik ehliyeti, evlenmesine dair sakınca olmadığını bildirir. 

Muvaffakatname ve Vekaletname, 

Evlilik cüzdanı,

 Eğitim belgeleri olarak hazır bulunmalıdır.

 Apostil Mühründe Olması Gereken Bilgiler; 

 İmzası bulunanın unvanı ve imzası, Evrak menşei yani bulunduğu ülke bilgisi, Kaymakam mührü ve adı,(İmzasız evraklar için) Belgelendirme tarihi, Belgelendirme hazırlanan yer, Belge bilgileri ve numarası bulunmalıdır.

False