GeriSeyahat Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Finlandiya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür. 12 ay ile 4 yıl geçerliliği bulunan bu vize türünü alabilmek için öncelikle pasaport, sivil belgeler, finansal yeterlilik belgeleri, ikamet belgelerini almak ve başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular online olarak veya yerel Finlandiya misyonuna yapılabilmektedir. Peki Finlandiya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Finlandiya aile birleşimi vizesi hakkında ayrıntıları derledik.

Finlandiya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür. Finlandiya'da yaşayan ve aile birleşimi yapacak kişi iş veya eğitim için Finlandiya'ya taşınmış ya da Finlandiya'ya sığınma hakkı almış olmaktadır. 

 Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Finlandiya aile birleşimi vizesi için ilk olarak randevu almak gerekir. Randevular VFS Global Vize başvuru merkezlerinden online olarak alınmaktadır. Ayrıca Finlandiya Ankara Konsolosluğundan telefon veya mail yolu ile de randevu alınmaktadır.

  İkamet izni yapılacak ülkenin vatandaşı olunmadığı zaman o ülkenin mevzuatında tanımlanan şekilde o ülkede yasal olarak kalındığını kanıtlamak gerekir. Yasal olarak kalınma kanıtı oturma izni veya vize gösterilerek kanıtlanabilir. Ayrıca Finlandiya'da oturma izni için başvurulan ülkede mülteci veya mülteci statüsü başvurusunun bulunduğu belge de kabul edilen diğer bir belgedir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Finlandiya aile birleşimi vizesinin 12 ay geçerliliği bulunmaktadır. Fakat vizeye başvurulduğu özel duruma bağlı olarak 4 yıla kadar bu süre uzatılabilmektedir. Kısa süreli bir vize türü olan Finlandiya aile birleşimi vizesi 90 gün ile 6 ay arasında geçerliliği bulunan Schengen vizesi türüdür.

  ​​​​​​​Finlandiya aile birleşimi vizesi için pek çok kişi başvuruda bulunmaktadır. Başvurular genellikle 2 ile 9 ay içerisinde çıkmaktadır. Eğer başvuruda eksik bir belge var ise işlem süresi daha da uzayabilir. Online olarak başvurulan durumlarda kağıt başvurusu genellikle daha kısa sürmektedir.

  Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 ​​​​​​​Finlandiya aile birleşimi vizesi için kişilerin bazı evrakları toplaması gerekmektedir. Bu vize türü için gereken evraklar şunlardır:

  - Pasaport: Pasaportun Finlandiya'da kalınan süre boyunca geçerli ve güncel olması gerekir. Ayrıca başvuru yapan kişinin, eşinin ve sponsorun pasaportunun ve biyografi sayfasının fotokopisinin sunulması gerekir.

 - PK1 Plus Formu: Finlandiya'daki sponsor tarafından doldurulup imzalanması sonrasında başvurunun geri kalanına eklenebilmesi için başvuru sahibine gönderilmesi gerekir.

 - Kimlik Fotoğrafı: 35 mm genişlik, 45 mm yükseklik ve kişinin yüz özelliklerinin net bir şekilde görüleceği Schengen fotoğraf özelliklerine uygun fotoğraf gerekir.

 - Sivil Belgeler: Doğum sertifikası, evlilik cüzdanı, boşanma ruhsatı, kayıtlı partnerlik sertifikası, fesih partner belgesi, ölüm belgesi, evlat edinme kağıtları gibi belgelere ihtiyaç duyulur.

 - Finansal Yeterlilik Kanıtı: Kişinin maddi olarak desteklenebileceğinin kanıtlanması gerekir.

 - İkamet Yerini Kanıtlayan Belge: Bulunulan ülkede yasal olarak ikamet edindiğini kanıtlayan sertifika gerekmektedir.

 -İyi İtibar Sertifikası: Hukuk mahkemeleri tarafından verilen ve soruşturma altında olmadığını, başvuru yapan kişinin aleyhine bir suçlama olmadığını kanıtlayan belgeye ihtiyaç duyulur.

 - İş Sözleşmesi: Finlandiya'da çalışılıyor ise bunu kanıtlayan sözleşme gerekir.

 - Babalık Belgesi: Başvuru yapan kilinin Finlandiya'da çocuğu ile yeniden bir araya gelmek için başvuruyor ise babalık belgesi ibraz edilmesi gerekir. 

False