Pudra şekeri, tatlı yapımında sık sık kullanılıyor. Kurabiye süslerken de olmazsa olmaz. Pudra şekeriniz hazır almak yerine evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için sadece iki malzeme yeterli. Peki pudra şekeri nasıl yapılır? İşte evde pudra şekeri yapımı...
#Pudra Şekeri Nasıl YapılırPudra şekeri tatlılarda çok sık kullandığımız, lezzetli bir malzeme. Özellikle kurabiyeler için olmazsa olmaz. Ancak her zaman evde pudra şekeri bulmak kolay değil. Bu sorunun en kolay çözümü, pudra şekerinizi evde kendiniz yapmanız. Bunun için ihtiyacınız olan sadece iki malzeme. Sizin için evde pudra şekeri yapılışının inceliklerini araştırdık. Afiyet olsun…
#Pudra Şekeri Nasıl YapılırMısır, yaz aylarında tüketilmesi keyifli besinlerden. Ayıca haşlanmış mısırı salatadan pilava pek çok farklı tarife ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Sokak mısırının tadı ayrı ama bazı püf noktalarına dikkat ederek evde de yumuşacık mısır haşlaması yapabilirsiniz. Peki mısır nasıl, kaç dakikada haşlanır? İşte evde süt mısır haşlamanın püf noktaları...
#Mısır Nasıl HaşlanırHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros AltanMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiEge’ye doğru çıktığımız seyahat boyunca bir benzin istasyonundaki falafel dürüm dışında hiç bitkisel yiyecek bulamadık. Böreklerde süt, hamurişlerinde yumurta, çorbalarda tereyağı vardı… Bu yüzden kumanya hazırlamayı asla ihmal etmiyorum. Eskiden annemin pişirdiği kek ve börekleri, mis gibi kurabiye ve poğaçaları bitkisel hale getirdim, tariflerini sizinle de paylaşmak istedim.
#VeganBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#Elmaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıAna maddesi peynir olan cheesecake, malzemesini damak tadınıza göre değiştirebileceğiniz ender tatlılardan biri. Dilerseniz c vitamini deposu limonla dilerseniz de mutluluk hormonu sağladığı kanıtlanmış çikolatayla birbirinden lezzetle cup cheesecakeler hazırlayabilirsiniz. Peki, cup cheesecake nasıl yapılır?
#Cup CheesecakeTürk geleneksel tatlıları içerisinde başı çeken şekerpare, her bayram olduğu gibi bu yıl da bayram sofralarını şenlendirecek. İrmik ile kıvam alıp kıtırlaşan, kıvamında yapılan şerbetiyle lezzetini katlayan şekerparenin irmiksiz tarifini de derledik. İşte irmikli- irmiksiz şekerpare tarifi ve püf noktası!
#ŞekerpareBu yılbaşında lezzetli mi lezzetli yemekleri bir araya getirerek şahane bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Sizin için hazırladığımız yeni yıl menüsü ile sofralarınız şenlenecek. Yılbaşının olmazsa olmaz yemeği hindiden, ağzınızı tatlandıracak enfes kurabi
#Yeni YılTrabzon hurmasını kimi hurma zanneder ve uzak durur. Halbuki tam olgunu adeta insanın içine akar. Çiğnenmesi gerekmez. Sertkenki lifleri olgunlaştıkça kendini bırakır ve sanki fosforlu bir renk alır. Mideden aşağılara doğru da aynı yumuşaklıkta iner ve içimizi temizler. Bir tane yediğinde başka bir tat veya tatlı dahi istenmez