MasterChef nohut dürüm tarifi yarışmacılar tarafından en güzel şekilde yapılacak şeflerin değerlendirmesine sunulacak. Diğer yandan izleyiciler de Gaziantep usulü nohut dürüm malzemeleri ve yapımını araştırıyor. Peki Antep'in meşhur sokak lezzeti nohut dürüm nasıl yapılır? İşte nefis nohut dürüm yapımı...
#Gaziantep Usulü Nohut Dürüm TarifiAcılı ezme, kebap sofralanının olmazsa olmazı. Diğer et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Nar ekşisi, sebzeleri ve limon suyuyla tadına doyum olmuyor. En sevilen mezelerden biri olan acılı ezmeyi dilerseniz kahvaltılarda veya 5 çaylarında da tercih edebilirsiniz. Peki acılı ezme nasıl yapılır? İşte nefis acılı ezme tarifi ve malzemeleri...
#Acılı Ezme Nasıl YapılırBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#ElmaSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaOsmanlı mutfağından gelen terkib-İ çeşidiyye, etle meyveyi bir araya getiren yemeklerden biri. Bir et yemeği olan terkib-i çeşidiyye yemeğinin içerisinde kuzu etinin yanı sıra kayısı, erik, elma gibi meyveler yer alıyor. Peki, terkib-i çeşidiyye nedir, nasıl yapılır? Terkib-i çeşidiyye için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Terkib-İ Çeşidiyye NedirBu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..
#Yılbaşı SofrasıBulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.
#BulgurAkşam yemeği için farklı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemekler damaklarınızı şenlendirebileceği gibi hem besleyici olabilir hem de enerjinizi artırabilir. Eğer "akşama ne pişirsem?" diyorsanız, çorbadan tatlıya çeşitli yemeklerden oluşan menümüze bir göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği