Ev yapımı mantı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Dışarda satılan mantılar pratik olsa da, el açması mantı lezzeti bir başkadır. Yapımı gerçekten ustalık gerektiren Kayseri mantısı sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosuyla tadına doyulmaz bir hal alır. Peki, evde mantı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ev yapımı mantı tarifi
#MantıÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıGelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir akşam yemeği alternatifi olan pirinçli Bartın mantısı geleneksel tariflerimizden biridir. Peki, pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, pirinçli Bartın mantısı tarifi ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın MantısıMasterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Money BagsGelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Normal mantıdan biraz farklı olan Boşnak mantısı aynı şekilde yoğurtla servis ediliyor. Peki, Boşnak mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi detayları...
#Boşnak MantısıEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Mantı çeşitieri arasında gözde lezzetler arasında yer alan hıngal mantı iç malzemeleriyle de kişinin istediğine göre değişebiliyor. Hıngal genellikle etli ve patatesli yapılılır ve porsiyonlar oldukça büyüktür. Peki, Hıngal mantı nasıl yapılır, nereye ait? İşte, geleneksel hıngal mantı tarifi ve malzemeleri...
#HıngalSivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Mantıyı sevenlerin favorisi olacan Sivas usulü hingel tarifi evde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir yöresel yemek. Peki, Gelinim Mutfakta Sivas usulü hingel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Sivas usulü hingel tarifi detayları...
#Sivas Usulü HingelEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet YalçınkayaGürze, Azeri mutfağı denilince ilk akla gelenlerden biri. Azeri mantısı olarak bilinen gürze, arzuya göre, yoğurtla sunuma hazırlanıyor. Sıradan mantı tariflerinden sıkılanlar her evde bulunan malzemelerden yapılan gürze yemeğini kolayca yapabilir. Peki, gürze (Azerbaycan) mantısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım gürze tarifi…
#Gürzeİkilemli soruların bu haftaki konuğu Müjde Ar. “Teyzem” filminin Üftade’si, “Aaah Belinda”nın Serap’ı, ilk “Aşk-ı Memnu”nun Bihter’i... Kadın meselesinin Yeşilçam’daki cesur öncüsü. Türk sinemasının dört yapraklı yoncasının yanında “Yeşilçam’ın aykırı papatyası”. Kendisiyle ve hayatla dalga geçebilen kalender bir hayat gurmesi. Gurme demişken, yemekle başladık...
#Müjde Arİkilemli soruların bu haftaki konuğu Müjde Ar. “Teyzem” filminin Üftade’si, “Aaah Belinda”nın Serap’ı, ilk “Aşk-ı Memnu”nun Bihter’i... Kadın meselesinin Yeşilçam’daki cesur öncüsü. Türk sinemasının dört yapraklı yoncasının yanında “Yeşilçam’ın aykırı papatyası”. Kendisiyle ve hayatla dalga geçebilen kalender bir hayat gurmesi. Gurme demişken, yemekle başladık...
#Müjde ArTatilinizde lüks ve şaşa arıyorsanız Tayland sizi tatmin etmez ama farklı ve kendine özgü bir kültürü yakından tanımak, tarih ile iç içe olmak, moderni ve eskiyi tüm eşitliğiyle bir arada görmek, dağarcığınıza çok yeni bilgiler eklemek ilginizi çekiyorsa Bangkok hayatınızda bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken bir şehir.
#Bangkokİtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan ravioli, son yıllarda Türk mutfağına da girdi. Makarna hamurun dolgusundan olan ravioli aslında bir tür İtalyan mantısıdır. Bu lezzetin sofralarımızdaki normal mantıdan farklı et suyu ya da sosla servis edilmesidir. Peki, ravioli nedir? Evde ravioli nasıl yapılır? İşte, adım adım ravioli tarifi ve malzemeleri.
#Ravioli Nedir?Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!
#İpek İzciYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiBaba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş