ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Gençler onlara kendi yaşadığımızdan daha kötü bir dünya bırakma hakkımız olmadığını söylüyor, haklılar. Yapılması gerekenlerden biri, gezegenimizi korumak için sürdürülebilir gıdalara yönelmek. Avokado yerine su ayak izi çok daha düşük olan bezelyeyle sandviç ve cipslerin tadına tat katacak enfes bir sos hazırlayabilir, bozulmak üzere olan sebzelerden köfte yaparak israfın önüne geçebiliriz.
#Sürdürülebilir GıdaDöner Türkiye’nin en sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden güzel dönerler yapan mekanlar mevcut. Ancak bu benzersiz lezzeti isterseniz evinizde de yapabilirsiniz. Fakat sokak lezzetleri evde yapıldığında genelde dışarıdaki lezzeti yakalamak pek mümkün olamıyor. Bu tarifimiz bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. İşte dışarıda yediklerinizden hiçbir eksiği olmayan nefis ev yapımı döner tarifi ve yumuşacık, lezzetli ev yapımı döner için püf noktaları…
#Döner Nasıl Yapılır4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş AltıGümüşhaneli genç girişimci Hüseyin Kalaycı, siron, yoğurt ve Zigana dağlarının lezzetli etini birleştirerek Ardasa siron kebabı yaptı. Ürünün marka tescilini de yapan Kalaycı, kebabı tatmak için yüzlerce kilometre yoldan gelen misafirlerinin siparişlerine yetişemiyor.
#Ardasa Siron Kebabı2018’iniz nasıl geçti bilinmez; herkesinki farklı farklı... Ama eğer edebiyattan, sinemadan, müzikten, bilimden, yeme-içmeden keyif alan biriyseniz, sizi muhteşem bir 2019 bekliyor. Türkler’in komedi filmleri, yabancıların bilimkurguları; yeni albümler, düetler, konserler; insanı ekrana kilitleyecek diziler; ufkumuzu açacak bilimsel denemeler; ağzımızın tadını yerine getirecek gurme trendler... Noel Baba’yı kıstırdık; yeni yıl torbasında neler varmış önden göz attık.
#Noel BabaArka Sokaklar yeni sezon fragmanı yayınlandı, yeni sezon tarihi belli oldu. Kanal D ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden Arka Sokaklar 12. Sezonuyla kaldığı yerden devam edecek. Rıza Baba ve ekibi yepyeni maceralar yaşayacak. Peki Arka Sokaklar yeni sezonu ne zaman?
#Arka SokaklarKayahan’la 22 yıllık beraberliğin ardından yine Kayahan’ın desteğiyle kendi kanatlarıyla uçmaya başladı İpek Açar... “Afet Oldu Hasretin” ve “Sevgiliye” adlı iki çalışmasının yer aldığı albümle dinleyici karşısına çıktı... Bir hafta önce yeni taşındığı evinde ağırladı beni ve kimi zaman gözlerinin dolduğu, kimi zaman umutla yanıt verdiği 10 soru sordum ona...
#İpek AçarKayahan’la 22 yıllık beraberliğin ardından yine Kayahan’ın desteğiyle kendi kanatlarıyla uçmaya başladı İpek Açar... “Afet Oldu Hasretin” ve “Sevgiliye” adlı iki çalışmasının yer aldığı albümle dinleyici karşısına çıktı... Bir hafta önce yeni taşındığı evinde ağırladı beni ve kimi zaman gözlerinin dolduğu, kimi zaman umutla yanıt verdiği 10 soru sordum ona...
#İpek AçarOnların işi izleyenleri güldürmek, eğlendirmek ve oynatan kişiyi rahatlatmak. Ahşaptan, strafordan, kimi zaman çoraptan ya da kartondan yapılan kuklalardan bahsediyoruz. Tarihi çok eski dönemlere dayanan kuklacılık ve kuklalar, hâlâ insanları eğlendirmeye devam ediyor. Üstelik artık basit bir mahalle eğlenceliği değil, bir sanat dalı olarak ele alınıyor. Özellikle son yıllarda, atölye çalışmalarına katılıp kuklacılık öğrenenlerin sayısı bir hayli arttı. Siz de bir Gepetto Usta olabilir, birkaç ayda kendi Pinokyo’nuzu yaratabilirsiniz.
Bir Özbek atasözü "Kainatta iki yol vardır, biri Samanyolu diğeri de İpek Yolu’dur" der. Bugün kervanlardan eser yok, ama kervanların kullandığı tüm eserler Özbekistan’da dimdik ayakta. İtalya, Fransa, İngiltere gibi bilindik ülkelerden sıkıldıysanız, yönünüzü doğuya çevirin, Özbekistan büyüleyici şehirlerinin kapılarını çoktan aralamış. Henüz yıllık yabancı ziyaretçi sayısı bir milyonu geçmemiş, ama kısa zamanda en gözde seyahat rotalarından biri olacağı belli.