23 Nisan aktivitesi olarak kağıttan el ele tutuşan çocuklar yapmaya ne dersiniz? Çocuğunuz bu etkinliğe bayılacak. Yaptıktan sonra bu kağıtlarla camlarınızı süslemek iyi bir fikir olabilir. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hande Dinçel, gerekli malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını sıralıyor…
#ÇocukBüyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu sene evlerimizde kutlayacağız. Bu özel günü çocuklarınız ile daha renkli ve eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? Asalım camlarımıza bayrakları, süsleyelim duvarları, rengarenk ve coşkuyla kutlayalım bu bayramı…
#23 NisanTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuAİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2022 yılından bu yana konukevinden hizmet alan 3 bin 329 kadın meslek edindirme kurslarından yararlanırken; bu kurslara katılan 832 kadının iş imkanına kavuşmasını sağladık" dedi.
#AİLE Ve Sosyal Hizmetler BakanıDün son ders zilinin çalmasının ardından hafta sonuyla birleşen 9 günlük ara tatil başladı. İlk ve ortaöğretimdeki bu kısa molada çocuklar için şehirde birçok etkinlik düzenleniyor. Konserler, müzikaller, atölyeler... Doğada ya da müzelerde zaman geçirmek isteyenlere de önerilerimiz var.
#9 Günlük Ara TatilÇeşitli bitkilerden, kamışlardan ve sazlardan yapılan, hem örtü hem de aksesuar yapımında kullanılan yaygılara hasır denir. Başta çit, çelik ve ahşap olmak üzere birçok hasır çeşidi bulunmaktadır. Hasırlar yakın döneme kadar sadece örtü, kilim ve döşeme yapımında kullanılırken, günümüzde birçok farklı ürün bu malzemelerden üretilmektedir. İşte, tüm detaylar.
#HasırGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#TüketimŞanslıyız, baharın çeşit çeşit taze otlarını toplayıp yemeklerimize katabildiğimiz, kurutup aromalarından yıl boyu faydalandığımız verimli topraklarda yaşıyoruz... Aromatik otlar, doğru kullanıldığında yemeklerin lezzetine boyut atlatıyor. Bazen de ağır ya da yağlı tatları dengeleyerek ferahlık hissini güçlendiriyor...
#AromaTarih biliminde bazı devirler bulunmaktadır. Bu devirler ilgili dönemin özelliklerini, yaşam koşullarını bizlere bildirmektedir. Devir kelime anlamı olarak çağ yani dönem demektir. Tarih ise bir uzmanlık alanı olarak geçmiş zamanları incelemektedir. Bu geçmiş zamanların incelenmesinde devirler ve özelliklerinin de ayrı bir yeri vardır. Detaylı olacak şekilde maden devri özelliklerini, nasıl başladığını, maden devrinde yaşanan gelişmeleri derledik.
#Maden Devri Özellikleri Nelerdir?Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumdu. 10-16 Kasım tarihleri arasında hem ölüm yıldönümü nedeniyle anmalar düzenleniyor hem de bu süre Atatürk Haftası olarak kabul ediliyor. Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümü vesilesiyle yaşamı boyunca iz bıraktığı yerlerin bir kısmını gazeteci, tarihçi ve yazarlara sorduk. Bize gezerken Atatürk’ü anlayıp hissedebileceğimiz adresleri anlattılar.
#Mustafa Kemal AtatürkOğluma bebekliğinden beri tüm milli bayramların önemini anlatıyoruz. Daha önce 30 Ağustos için yaptığımız Ankara turunu yazmıştım. Bu sefer de Cumhuriyetimizin 98’inci yaşını kutlarken tüm çocuklarımız tarihi yerinde görerek öğrensin diye daha kapsamlı bir ‘29 Ekim turu’ yapıp duraklarını paylaştım.
#Hürriyetİstanbul, 4 – 7 Kasım tarihleri arasında 2. Kez ‘Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Demos Fuarcılık tarafından Babylons NFT Pazaryeri’nin katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek organizasyon, yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ve eseri tek çatı altında buluştururken, sergilenecek antika parçalar ile de sanatseverleri geçmişe, NFT koleksiyonuyla geleceğe yolculuğa çıkaracak.
#IstanbulTabiattaki otların kendine özgü bir dünyası vardır. Otların özelliklerini ve kullanım alanlarını bilenler için bünyelerinde pek çok tedavi barındırırlar. Her bir bitkinin ayrı bir özelliği vardır. Ülkemizde tabiatta yetişen bitkiler açısından zengin bir coğrafyaya sahiptir. Sabır otu da çok eski yıllardan beri kullanılan tedavi edici bir bitkidir. Sabır otu Agave olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sabır Otuİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıSonbahar geldi, kültür-sanat sezonu açıldı... Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak şehrin tadını çıkarabiliriz artık. Bakalım bizi ne güzel filmler, oyunlar, sergiler ve konserler bekliyor bu yıl? Alanında uzman gazeteciler okurlarımız için önerilerini paylaştı...
#GazetehaberleriHislerimiz bazen çok karmaşık durumlar sergileyebilir. Hatta o anlarda ne hissettiğimizi bile anlamakta güçlük çekebiliriz. Neyse ki, his taşları bu konuda oldukça işlevseldir. Sadece duygu durumunuzu kavramak için değil, aynı zamanda stresinizi azaltmak için de His taşlarına güvenebilirsiniz. Peki, His Taşı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#His Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Çok yıllık bitkilerden sadece bir tanesi olan Müge çiçeği gerek görüntüsü gerekse de özellikleri ile dikkat çekmektedir. Müge çiçeği bakımı hassas olan çiçeklerden bir tanesidir. Dolayısıyla bu çiçeğin bakımı ve çiçek hakkında detaylıca araştırma yapılmaktadır. Peki Müge çiçeği nedir? Müge çiçeği bakımı nasıl olur? Müge çiçeği özellikleri nelerdir? Müge çiçeği faydaları nelerdir? İşte Müge çiçeği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Müge ÇiçeğiBatı Nil Virüsü Ateşi, Zika Virüsü, Ensefalit, Sarı Humma gibi hastalıkları taşıma potansiyeline sahip Asya Kaplan Sivrisineği bu kez İstanbul’un çeşitli ilçelerinde görüldü. İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinekin alerjik reaksiyonları çok fazla oluyor. Kan emerken tükürük bezindeki proteinler kan emdiği sırada deri altı dokuya geçmekte. Bu da alerjik bir reaksiyona neden oluyor. Bu sinekler daha çok insan yapımı küçük su rezervlerinde yaşıyor. Bahçede bulunan saksıların dibindeki suda ya da süs havuzunda üreyebiliyorlar.
#Asya Kaplan SivrisineğiSıtma, Dang Humması, Batı Nil Virüsü gibi pek çok hastalığı taşıdığı bilinen sivrisineklerden sonra, şimdi de İstanbul için ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ türüne dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Öter, son üç yıldır İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinek için, “Oldukça istilacı bir tür. Açıkhava otururken gün içerisinde sizi çok rahatsız ediyor. Diğer sivrisineklere göre çok daha fazla saldırgan. Bunların yanı sıra naklettikleri rahatsızlıklar da var" dedi.
#Asya Kaplan SivrisineğiBurhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)- AYDIN´ın Efeler İlçesinde Çilem Taşdemir'in (46), bir avukatın yanında sekreterlik yaparken internette görerek merak üzerine başladığı atık gazete kağıtlarında süs eşyası yapma, geçim kaynağı haline geldi. Taşdemir, başlangıçta evde yaptığı süs eşyalarını artık satın aldığı 17 metrekarelik dükkanında üretiyor.
#İzmirGünümüzde yaşadığımız alanlar, ihtiyaçlarımız doğrultusunda bizlere, bulunduğumuz alanların yeterli olmadığını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Biz de evlerimizi daha geniş ve ferah göstermenin yollarını arıyoruz. Peki, ama bunu nasıl yapabiliriz? Tüyoları Mimar-İç Mimar Eda Yürenk Odabaş’tan aldık.
#DekorasyonDünya genelinde yapılan araştırmalar sonucu dünyanın en mutlu insanlarının bu kentte yaşadığı tespit edilmiş. Nasıl mutlu olmasınlar ki... Yaşam kalitesinin yüksekliği, masalsı mimarisi, sayısız yeşil ve doğal alanları, plajları, temizliği ve kapsamlı kültürel programları nedeniyle dünyanın en yaşanabilir şehri aynı zamanda Kopenhag. Mitolojiye göre Tanrıça Gefion, 4 oğlunu öküze çevirerek İsveç’ten toprak koparmış ve Kopenhag’ı yaratmış.
#KopenhagGeçtiğimiz bayram İpsala sınırından çıkıp Yunanistan’dan başladığımız ve Bulgaristan’dan Kapıkule sınırından geçerek yurda dönüp sonlandırdığımız Balkanlar turumuzda toplam 8 ülke ve 23 şehir gezdik. Bir sınır kapısından diğerine de tam 4 bin km yol kat ettik. Kafamıza göre yol aldığımız, istediğimiz şehirde konakladığımız, istediğimiz yerde durup mola verdiğimiz harika bir 10 gün geçirdik. Bu yazımda gezdiğimiz ülkelerde damak çatlatan 10 restoranı sıraladım. Kimi lezzet açısından öne çıkıyor kimi de ambiyansı ve verdiği huzurla… İşte 7 ülkeden 10 restoran tavsiyesi…
#BalkanlarCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları tamamlanarak işletmeye alınacak" dedi.
#Son Dakika