Hamburger her yaşın sevdiği atıştırmalık lezzetlerin başında geliyor. Özellikle son dönemde birbiri ardına açılan gurme burgerciler sayesinde farklı bir gözle bakmaya başladığımız hamburgeri evde de yapabilirsiniz. İşte özellikle gençlerin ve anne babaların çok sık sorduğu “Evde hamburger nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
#Ev Yapımı Hamburger Tarifiİngiliz şarkıcı Tom Odell, Antalya’daki Regnum Carya’da; Kosovalı gitar virtüözü Enver Muhamedi, 5. Kaş Caz Festivali’nde sahneye çıkacak. Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Bodrum Antik Tiyatro’da; Gülsin Onay, Gümüşlük Müzik Festivali’nde izlenebilir. Alman DJ Acid Pauli ise Alaçatı’daki Sommer Klein’da performans sergileyecek.
#KonserYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Burger bir zamanlar fast food zincirleriyle ilişkilendirilse de yıllar içinde onu layıkıyla yapan gurme dükkânlarımız çoğaldı. Hayatımıza brioche ekmekler, kurumadan tam kıvamında pişmiş özel karışım köfteler, ev yapımı soslar, baharatlı, parmesanlı ve trüflü patates kızartmaları gibi eşlikçiler girdi. Haliyle lezzet beklentimiz de oldukça yükseldi. Jürimize hamburgerin en iyisini yapan mekânları sorduk.
#BurgerYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıKaramelize soğan, kibrit patates, trüflü mayonez, çubuk turşusu, siyah plastik eldiven… Bakın hiç ekmek, peynir ve köfte demeden size hamburgeri anlatabildik. Çünkü artık hepimiz burgerin hastasıyız. Her bulduğumuz boşluğa cheddar eritiyor, neyi bulsak BBQ sosa batıyoruz. Burger sevmeyeni de aramıza almıyoruz. <br><br>Bu bir ilandır.
#Burger2012’de Newsweek dergisi kapaktan duyurmuştu: Cool İstanbul. Şimdi ise İstanbul’un sadece bir semti “cool” bulunuyor: Kadıköy. Time Out’un “cool semtler” listesine 43’üncü sıradan dahil olan Kadıköy’ü yakın zamanda New York Times da övdü, “minimum bütçeyle maksimum eğlence” diyerek... Vapura atladım ve yeni cool semtimizde neler var neler yok diye şöyle bir dolandım. Buyurun notlarıma...
#Onur BaştürkHamburger hayatımıza ilk olarak 80’lerde Amerikan kökenli bir fast food ürünü olarak girdiğinde muhtemelen bu kadar sevileceğini kimse tahmin etmemişti. Halbuki bugün dışarıda yemek yemeyi sevenlerin ilk tercihlerinden biri durumunda. Üstelik artık o standart “iki ekmek arası incecik köfte” modeli burgerler de geride kaldı. Şimdi her damak zevkine göre özelleştirilebilen gurme burgerlerin zamanı.
#BurgerTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#Steakhouse