Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, “Depremin ilk gününden itibaren üniversite yönetimlerimizle irtibat kurduk ve kampüslerimizde bir sorun olmadığını gördük. O günden itibaren tüm üniversite yöneticilerimizden kampüsleri halkımıza açmalarını istedik. Doğal afet, iklim krizi gibi konulara çözüm olmak için üniversiteler önemli” dedi.
#YÖKAvrasya Üniversiteler Birliği’nce (EURAS) bu yıl 7’ncisi düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) başladı. Zirveyle Türkiye’nin yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmaya devam etmek, bu sektörde bir cazibe merkezi haline getirerek akademik iş birliklerini artırmak amaçlanıyor.
#EURASAvrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) sona erdi. 19 Şubat’ta başlayan etkinlik, 21 Şubat’ta gerçekleştirilen son oturumlarla tamamlandı. Zirvede konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, ‘Akademik yaşamda kadının durumu fena değil ama yönetici ve lider pozisyonlarda muhakkak geliştirilmeye ihtiyaç duyuluyor” dedi.
#Avrasya Yükseköğretim ZirvesiAvrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), Türk yükseköğretiminin dünyaya açılmasını daha etkin bir hale getirmek ve Türkiye'deki üniversitelerin dünyanın marka üniversiteleriyle farklı alanlarda işbirliği yapmasına zemin hazırlamak amacıyla 4'üncüsünü gerçekleştirecek.
#ÜniversiteMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2002'de eğitime ayırdığı kaynağın 11 milyar lira olduğunu, 2018'de bunun 134 milyar 707 milyon liraya ulaştığını belirtti. Erdem, "Bu bütçeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, okulların yapımına katkı veren hayırseverler, il özel idareleri katkısı, projeler, okul aile birliklerinin gelirleri ve birçok katkıyı da ilave ettiğimizde 150 milyar lirayı aşıyor" dedi.
#Orhan Erdem2010’da kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (Eurasian Universities Union-EURAS), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla gerçekleştirdiği ‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katılımcı ülkelere yükseköğretimde işbirliği yapma çağrısında bulundu.
#İsmet Yılmaz2010’da kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (Eurasian Universities Union-EURAS), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katılımcı ülkelere yükseköğretimde işbirliği yapma çağrısında bulundu.
#Bakan İsmet Yılmazİstanbul’da bulunan bir vakıf üniversitesinin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’a, İslam dünyasına yükseköğretim alanındaki çalışmalarından dolayı İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından, her yıl verilen “İslam Dünyasının En İyileri” (Jewels of the Muslim World) ödülü verildi.
#İstanbul Aydın ÜniversitesiTürkiye ve dünyadan toplam 150 üniversiteden akademisyenlerin, eğitim uzmanlarının katıldığı ‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin açılışında konuşan Filipinler Yükseköğretim Bakanı Dr. Patricia B. Licuanan eğitimde cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. Licuanan, “Kız çocuklarının erken evlendirilmesi, kariyer önündeki engeller, okul-dışı kız çocuklarının sayısının hâlâ erkeklerden fazla olması gibi problemler var” dedi.
#Avrasya Yükseköğretim ZirvesiGünümüzde ülkeler ve üniversiteler arası bölgesel ve kurumsal işbirlikleri, öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel hareketliliği, ortak eğitim ve araştırma programları gibi faaliyetler nedeniyle yükseköğretim alanında ülkeler arasında sınırlar ortadan kalkıyor ve yükseköğretim ülkelere özgü bir faaliyet olmaktan çıkarak küresel bir etkinlik haline dönüşüyor.
Avrupa Birliği ile ufak boy yeni üyelerden bir grup arasında ulusal kimlik mücadelesi hüküm sürüyor. Bu mücadele iki harfe kilitlenmiş durumda. Malta, Letonya ve Slovenya, AB’nin ortak para birimi Euro’nun "eu" kısmına itiraz ediyor; Litvanya "ro" kısmına.