Güncelleme Tarihi:
‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin (EURIE) ikincisi dün İstanbul’da başladı. Zirveye bu yıl 53 ülkeden 2 binin üzerinde rektör, akademisyen ve uluslararası eğitim uzmanı katılıyor. Zirvede, Avrasya’da yükseköğretimdeki güncel konuların yanı sıra öğrenci değişimi gibi alanlarda yeni işbirlikleri ele alınıyor. Bölge ülkelerinin eğitim politikaları tartışılıyor. 24 Mart’ta sona erecek etkinliğin dün yapılan açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Avrasya’daki tüm ülkelere eğitimde işbirliği çağrısında bulundu. Bakan Yılmaz, “Bölgede Rusya’dan sonra yükseköğretimde en fazla öğrenciye sahip ülkeyiz.
Üniversitelerimizde hem sayısal artış oldu, hem de kalite artışı sağlandı. Kaliteli eğitim vermek için çalışıyoruz. Bunun için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde Kalite Kurulu oluşturuldu ama bunu idari ve mali özerkliğe kavuşturmak istiyoruz. Dolayısıyla daha kaliteli bir üniversite eğitimi vermek öncelikli amaçlarımız arasında. İşbirliğinde en önemli alanın eğitim olduğunu düşünüyorum. 20 ülke ile stratejik ortaklık yapıldı. Bu toplantıyla Avrasya ve dünyaya sesleniyorum: Gelin tecrübelerimizi paylaşalım. Eğitimde yeni işbirlikleri kuralım, yeni yollar açalım. Yapılacak her türlü proje için destek vermeye hazırız” dedi.
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2001-2017 arasında yükseköğretimde yakaladığı ivmeyi anlatarak, yükseköğretimde tüm dünyada kaliteli bir eğitim arayışı olduğunu belirttti.