Anadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenSon zamanlarda İstanbul’un tarihi semti Cihangir’e benzetilir oldu Ayrancı. Tarih olarak Cihangir kadar eski olmasa da, merkezi konumu, sakin ve sessiz sokakları, yemek ve huzur kokan apartmanların ön ve arka bahçelerinde tek tük de olsa vişne, elma ve erik ağaçları ile geçtiğimiz 50 yılın izlerini taşıyor.
#Aziz DevrimciHiç şüphesiz Türk mutfağının zengin mutfaklar arasında yer almasının en büyük nedenlerinden biri, Karadeniz’in dillere destan yemekleriyle kültürümüze kattığı lezzetler. Peki bu lezzetleri tatmak için illa ufak bir Karadeniz turuna mı çıkmamız lazım dersiniz? Tabii ki hayır! İşte karşınızda İstanbul’un en iyi Karadeniz mutfağı temsilcisi restoranları.
#Karadeniz Mutfağı