Yaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkKurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkların doğru şekilde saklanması uzun süre muhafaza edilmesinde oldukça önemlidir. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerekiyor. Peki, kurban eti buzdolabında ve derin dondurucuda uzun süre nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiKurban etinin ne kadar dinlendirileceği Kurban Bayramı ile birlikte merak konusu oldu. Yeni kesilmiş kurban etinin saklama ve dinlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar, kurban eti yeterli olgunluğa ulaşmadığı gibi bakteri üretimi konusunda da bazı olumsuzluklarla karşılaşabileceğini bildirdi. Peki, Kurban eti buzdolabına ne zaman koyulur? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? İşte, o konuyla ilgili Prof. Dr. Kamil Bostan'ın yaptığı açıklamalar.
#Kurban EtiKurban eti kaç saat dinlendirilir, nasıl saklanır? sorusu, mübarek Kurban Bayramı idrak edilirken, kurban ibadetlerini gerçekleştiren Müslümanlar tarafından sorgulanıyor. Kurban etini sağlıklı şekilde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, etin poşette uzun süre tutulmamasını ve serin bir yerde yayılarak soğuması gerektiğini tavsiye ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, kurban etinin kaç saat dinlendirilmesi ve saklanması hakkında bazı bilgiler verdi. İşte, kurban eti saklarken dikkat edilmesi gerekenler...
#Kurban EtiKurban Bayramı'nda kurban etinin muhafaza ediliş şekli vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kurban eti saklanırken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlar anlattı. Buna göre, kurban eti kesildikten sonra bir süre dinlendirip daha sonra pişirmek bakteri faaliyetini yavaşlatıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban etini muhafaza ederken nelere dikkat edilmeli? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kurban EtiKurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıSağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
#Dondurulmuş Gıdalar Nasıl ÇözdürülürKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkKurban kesiminin ardından birçok kişinin detaylarını merak ettiği konulardan birisi de kurban etinin muhafaza edilme şekli oldu. Kesim işleminin ardından bir müddet dinlendirilmesi, etin mümkünse naylon torbalarla çok fazla temas ettirilmemesi, sağlık açısından önem taşıyor. İşte, kurban eti nasıl saklanmalı ve kesimin ardından neler yapılmalı konusunda Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazıl Yalçındağ'ın yaptığı açıklamalar
#Kurban EtiAğırlıklı olarak bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler, kimi zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Aşırı hijyen, sigara, ani hava değişiklikleri, besinlerde kullanılan katkı maddeleri, ilaç ve kozmetikler, stres günümüzde alerjinin daha da artmasına sebep oluyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjenleri anlattı.
#Alerji