Eskişehir Balaban kebabı tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Yoğurt ve pide ile servis edilen Balaban kebabı bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir alternatif sunacak. Peki, Gelinim Mutfakta Balaban kebabı nasıl yapılır? İşte Eskişehir Balaban kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Balaban KebabıBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiGelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Geleneksel Piliç Topkapı yemeği Türk mutfağının önemli lezzetlerindendir. İç pilavla doldurulmuş piliç sarma şeklinde hazırlanan yemek akşam sofralarınızı şenlendirmek için iyi bir altenatif sunuyor. Peki, evde kolay piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, gerçek piliç Topkapı tarifi ve yapılışı...
#Piliç Topkapı TarifiMasterchef Mont Blanc tatlısı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Mont Blanc tatlısı üzerine çırpılmış krema eklenmiş, erişte şeklinde şekerli kestane püresinden oluşan bir tart türüdür. Kestaneli Mont Blanc başta İsviçre mutfağı olmak üzere Fransız ve dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır? İşte, Mont Blanc tatlı tarifi ve malzemeleri...
#Mont BlancÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaMerhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde ailecek Afyon kaplıcalarına gitmeye karar verdik malum kış mevsiminde çok cazip bir tatil fikri oluyor kaplıcalar… Öncesine de kısa bir Eskişehir gezisi koyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şehri keşfedecek olmanın heyecanıyla yola koyulduk. İstanbul’dan arabayla üç buçuk, dört saatte ulaştık bu güzel ve düzenli şehre…
#EskişehirKeyifli bir hafta sonu kaçamağı planlıyorsanız adresiniz neden İç Anadolu’nun Paris’i olarak da bilinen Eskişehir olmasın? Porsuk Çayı’nın her iki tarafına sıralanmış cıvıl cıvıl kafeleri, üzerinde bol bol fotoğraf çektirebileceğiniz köprüleri, Osmanlı’nın izlerini yakından görebileceğiniz renkli evlerle, dar sokaklarla süslü Odunpazarı Bölgesi, şehrin biraz dışında kalan Sazova Parkı, balmumu müzesi ve tadı damağınızda kalacak lezzetleri ile Eskişehir size hayallerinizin ötesinde bir hafta sonu tatili sunuyor.
#Eskişehir GezisiKeyifli bir hafta sonu kaçamağı planlıyorsanız adresiniz neden İç Anadolu’nun Paris’i olarak da bilinen Eskişehir olmasın? Porsuk Çayı’nın her iki tarafına sıralanmış cıvıl cıvıl kafeleri, üzerinde bol bol fotoğraf çektirebileceğiniz köprüleri, Osmanlı’nın izlerini yakından görebileceğiniz renkli evlerle, dar sokaklarla süslü Odunpazarı Bölgesi, şehrin biraz dışında kalan Sazova Parkı, balmumu müzesi ve tadı damağınızda kalacak lezzetleri ile Eskişehir size hayallerinizin ötesinde bir hafta sonu tatili sunuyor.
#EskişehirHızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi, beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek... İşte size Eskişehir’in en güzel lezzet durakları…
#Eskişehir LezzetleriHızlı trenden indiğimde ayaz suratımı jilet gibi kesti adeta. İliklerimin donduğunu hissettim. “Kötü bir günde geldiniz” dedi beni tanıyan bir Eskişehirli. Eskişehir’in ayazını bilirdim ama bu kadar üşütenine ilk kez rastladım. Buna rağmen trendekilerin çoğu burada indi, Konya’ya pek yolcu kalmadı. Bu soğukta bu kente gelmemin nedeni yemekti tabii ki! Son yıllardaki tüm yolculuklarımın nedeni hep aynıydı zaten: Yemek, yemek, yemek...
#Mehmet Yaşin